Proteus

september 17th, 2011

CCTV: Bilder sier mer en tusen ord. Eller gjør de det ?

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Alt som sies,skrives og vises på tv om terrorsaken i Oslo 22-7, kommer til å bli publisert og kommentert av tv-stasjoner og media over hele verden.

At det er oppnevnt 156 (hittil) advokater/bistandsadvokater, er bare noen av sakene som kommer til å kommenteres.

Bildene vi nå alle har sett fra CCTV, fanget opp av minst 10 kamera, synes å komme som et sjokk på mange. Slik vi ser de er selvfølgelig spørsmålet: Hvorfor var det ingen som så han og alarmerte?

Arne Seland, en av bistandsadvokatene, blir sitert i nyheten på Sky News og kritiserer det han så.

Hadde han blitt tatt da av politiet, ville han ha overgitt seg, sa han. Nå er CCTV noe som ruller og går hele døgnet om det er korrekt, og det er umulig å “se” alt det som skjer på bildene, selv om du nesten skulle sitte pal og se på.  Derfor er CCTV bilder normalt brukt i ettertid for å finne og utforske enkeltpersoner eller kjøretøys bevegelser.

Men OM det er sant det som sies etter bildene ble vist, at det VAR noen som alarmerte om personen de så på bildet, og ingenting syntes å vært gjordt øyeblikkelig, er det i seg selv en stor tabbe.

Men dessverre er nesten alt som er kommet frem av hendelser denne spesielle dagen, preget av dårlig organisering og enda dårligere koordinasjon fra de som skulle lede innsats-styrkene.

Å bruke ordspråket:”Ingen lenke er sterkere enn det svakeste ledd”, er i denne sammenheng ikke aktuelt. Her synes hele lenken å være så dårlig og så svak at den faktisk var ubrukbar i den hensikt den skulle brukes til.

Sterk kritikk er kommet fra profilerte advokater om den massive “styrke” av advokater som nå skal representere ofre, sårede og de som overlevde, samt pårørende. Og de har selvfølgelig rett.

Kåre Willoch kritiserte politikerne for ikke å ha gitt nok penger til en skikkelig terror-beredskaps-plan. Denne skulle og burde selvfølgelig ha vært klar og INGEN  økonomik begrensning  burde være til hinder for at den skulle kunne være operativ på kort varsel.

Jeg har i mine tidligere innlegg kritisert PST-sjefen for sin arrogante og nesten uforskammede måte å kommentere på,  samt  bastant å tilbakevise kritiske kommentarer FØR hun egentlig hadde alle fakta klare. Det bekrefter og beviser at hun ikke er rette person til å ha den stilling hun nå har. Men det beviste hun allerede under Treholt-høringen og. Dette er bare fortsettelsen.

Så nå får verdenspressen og alle de som ønsker det, se,høre og kommentere uttalelser fra ikke mindre enn 156 forskjellige advokater som alle gjerne vil “se seg selv” i media og på tv.

I en kommende rettsak, som jurister sier er “enkel”:” Morderen har tilstått, alle fakta synes å være klare”?   Allikevel har egjeringen bestemt at 156 advokater skal være del av aktors styrke under rettsaken.  Og selvfølgelig og før rettsaken starter. I en sak der morderen allerede har sagt seg skyldig.

Så verdenspressen vil i de kommende måneder stadig få nye ting å skrive om i denne saken. Og mer og mer vil de og få se og høre om måten Norge gjennomfører saken på.

Allerede rister advokater over hele verden på hodet, når de hører antallet advokater i saken. At verdenspressen og vil være tilstede under rettsaken senere, er selvfølgelig og naturlig.

Så får vi se hvordan dette utvikler seg videre. Slik det ser ut nå, vil 22-7-kommisjonens rapport kanskje bare bli en oppsummering av det vi allerede da vet, med anbefalinger om hva som kan og bør gjøres for å hindre at dette gjentar seg senere.?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00