Proteus

september 11th, 2011

Politikk er som vin:Den forandrer “smak” etter omgivelsene.

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Religion, Uncategorized          

En gang skulle vi feire at sommeren var kommet og satt på en plass ved sjøen og drakk god vin.

Men vi satt der og hutret og forsøkte å varme oss med vinen vi hadde med. Men til ingen nytte, den smakte bare godt og kald den og. Vi glemte at når solen gikk ned så ble det “kalt” igjen på forsommeren.

Sånn er det med politikken og. Den kan diskuteres i behagelige omgivelser og bli ganske “spiselig”, eller diskuteres før politiet fjerner deg for å ha protestert mot monstermastene i Hardanger.

Eller du kan diskutere politikk i hjemmlige omgivelser med vin og snacks, eller på en pub med øl og mer og høyrøstet stemmeleie etter som halvliterne forsvinner.

Nå er det Høyres “årgangsvin” som synes å drikkes over hele landet. De som drikker vanlig rødvin gjør det mer av gammel vane. Det har noe med “omgivelsene” som har forandret seg.

Vi får se på mandag når alle er “edrue” og omgivelsene er nesten like for alle de som skal stemme i valglokalene rundt om i Norge. Dette valget synes å bli like spennende som et riksvalg, fordi det vil gi en indikasjon på, kanskje, det som skal skje om noen år.

Den soleklare vinneren, nesten uansett hva som kommer til å skje, er Høyre og Erna Solberg. Den sinte “slektningen” på ytre høyre er satt i sjakk litt, og de to i midtsiktet sitter bare å venter på hva som kommer til å skje senere.

Det må være en merkelig følelse for Høyre og Solberg og sitte nå og VITE, nesten, hva som kommer til å bli resultatet etter valget på mandag.

Hun vet at sympatibølgen som AP har og hadde, kommer til å avta gradvis frem til riksvalget.

Markeringen i U.S.A. og over hele verden idag, på 10 årsdagen for 9/11, setter alle i en situasjon av ydmykhet og sorg over situasjoner som kan komme når som helst igjen.

Vi vil gjerne alle ha mer trygghet og omsorg for hverandre, samtidig som vi gjerne kan betale litt ekstra for å få det.

I vårt “datastyrte” sykehusmiljø, der mennesker mer og mer blir “kasus” i journaler og skriv, og hensynet til mennesket som skjuler seg bak “kasus” blir glemt og tilsidesatt altfor mye.

Det er faktisk på tide å “gå tilbake i tid”, til den gangen vi hadde mer oversikt over hverandre og den hverdag vi levde i.  I dag synes det som om vi bare er “brikker” i et samfunn som mer og mer heller mot usynliggjøring av mennesket, og vi blir alle bare et navn i et dataregister som “samfunnet” bruker for å nå oss når de føler behov for det. Og det gjør de ofte, MEGET ofte, som regel for å kreve noe fra oss, som avgifter eller andre “goder” som de sier skal komme resten av samfunnet tilgode.

Derfor er denne søndagen en meget spesiell søndag for alle de som skal stemme på mandag.

Og som mitt siste “valg-innlegg” vil jeg faktisk ikke anbefale velgerne å velge politisk i morgen, men at de skal velge med hjertet.

Velg inn alle de mennesker som du VET setter mennesket i sentrum. Alså det LEVENDE mennesket, ikke det som finnes i dataregister over hele landet.

Og da er det to typer mennesker som skiller seg ut. De unge som har fremtiden foran seg, og de eldre og syke som har fremtiden BAK seg og håper på en verdig alderdom.

Vi har råd til å gi dem BEGGE det de ønsker seg, så får heller vi i midten ta det litt med ro til det blir “vår tur” senere.

Vi mennesker ER faktisk ikke et kollektiv, men selvstendige levende mennesker som bare har ett ønske: Å leve et fritt og selvstendig liv samtidig som alle andre OG gjør det samme.

Det kalles for individuell frihet under ansvar, der enkeltmenneskets ønsker om egen utvikling kombineres med fornuft og respekt fra de politikere som skal lede oss i fremtiden.

Vi har alle sett hva mennesker kan gjøre om de blir utnyttet lenge nok av “diktatorer” eller andre som mener de er hevet over loven og kan gjøre nesten hva de vil i egeninteresse. for å få makt.

For å bli litt “bibelsk” håper jeg at “den gode vinen” skal flomme over Norge de neste årene, slik at vi kan få mer nestekjærlighet og gi mer respekt til alle de som har blitt gamle og syke i dag, samtidig som vi skal skape en best mulig fremtid for de unge som står klar for egen fremtid.

Gjør vi det, er vi på veien som vil gi oss glede og inspirasjon til å møte hverdagen. Hver eneste dag fremover.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00