Proteus

september 7th, 2011

Stoltenberg v/Stine:”Stor tue kan velte stort lass”. Vi får se.?

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

To unge funksjonshemmede unge kvinner: Den ene lever et nesten normalt liv med hjelp og støtte hjemme, den andre sitter på institusjon og bare eksisterer.

Grunnen er faktisk bare at de bor i forskjellige kommuner, og derfor får de og et forskjellig liv å leve. Egentlig helt uforklarlig for de aller fleste av oss, men det synes som om regjeringens sjef, Stoltenberg, mener at dette “ikke er hans feil” og derfor heller ikke kan/vil svare Stine på sitt brev.

“Han er for opptatt”, sier staben rundt han. For å si det på klart språk: Han vet ikke hva han skal svare, og da gjør han som han ALLTID gjør, ingenting, og håper at det bare “forsvinner” av seg selv. !!

“En stor leder skal dømmes på de SMÅ ting han/hun gjør, eller IKKE gjør. De store tingene avgjøres allikevel av andre eller samfunnet selv”. Fritt sitert fra min egen filosofi og fornuft.

Jeg har i mange år ”fulgt” vår statsminister, og selvfølgelig de andre politiske ledere, for å finne ut hvordan han takler situasjoner som han/de ikke er “lært opp” til å takle.

Det kan være spontane hendelser, eller uttalelser  den gangen han fnyste av den skolen som sloss for livet for å få beholde sitt svømmebasseng. “Slike bagateller” brydde han seg ikke om,sa han; Kunne de ikke dra til en annen skole og bruke det bassenget som var der?  Bagateller, mente han.

Kan ikke S tine flytte til en kommune som vil gi henne samme hjelp som det den andre fikk, kunne kanskje vært noe han tenkte å si eller skrive. Men som han selvfølgelig ikke enda(?) har gjordt.

Derfor sitter Stine fremdeles på sin institusjon fordi kommunen ikke har råd til å gi henne behovstyrt personlig assistanse i eget hjem. De har andre ting å bruke pengene på som de prioriterer mer, fordi det ikke er en lov som sier at hun skal ha det.

Nå går valgkampen inn i sin siste fase og det flommer over av negative hendelser i media hver dag om tilstanden for mange tusen mennesker i vårt land.

Jeg vil slutte dette innlegget med en uttalelse en eldre vestlending sa til meg engang, før et da og kommende kommunevalg:

“Vi må kjempe for de SMÅ tingene i samfunnet som gjelder vårt nærmiljø, trivsel og vekst for de som bor der. Så får heller politikerne i Oslo bestemme de “store” tingene som skal til for å få hele landet til å utvikle seg videre”   

Da MÅ jeg tenke på Carl I.Hagens nesten geniale løsning på ett av mange problemer eldre og funksjonshemmede mennesker har i dag. Han sa at ALLE som ha behov for det skal få utgiftene dekket av Staten, UANSETT hvor i Norge de bor. Gjennom NAV og gjennom et lovverk som gir de den rettigheten.

Så si hva dere vil om “Callemann”, og det gjør nesten alle: Han har noen “gullkorn” som gir han en liten “status” i mine øyne, selv om Frp for øyeblikket ikke synes å ha stor oppslutning.

Men HUSK, velgere, nå dreier det seg om et kommunevalg. Det betyr at det er de lokale politikere som skal velges inn i kommune eller bystyrer over hele landet.

Jeg har ofte sagt at politikere bruker for lite sunn fornuft. Men av og til kommer det meninger som viser at iallefall NOEN gjør det, av og til.!

Så kanskje Carl I. Hagen kan skrive til Stine og beklage at statsministeren “ikke kan svare”, men at HAN kan svare henne, med positiv beskjed om hva han ville ha gjordt om han hadde “makt” til det.

Der kommer mye ut av Carl I.Hagens munn, og mye mer kommer senere. Men ingen skal ta fra han at han av og til, faktisk sier noe som alle i Norge burde være enige i ? Eller tar jeg helt feil ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00