Proteus

september 6th, 2011

Terror-beredskapsplan: Vet egentlig PST og politikere hva det er? Neppe.!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Det lekker stadig nye opplysninger om hva som egentlig skjedde 22-7.  I dag fikk vi vite at helikopteret fra politiet ble brukt flere ganger tidligere. Med skarpskyttere ombord.

Vi fikk og vite at AMK-sentralen som skulle dirigere ambulanser fikk “data-kollaps”.

Kåre Willoch, denne gode og fornuftige “nestor” innen den politiske verden, hadde selvfølgelig rett da han mente det var politikernes avsvar å ha en forsvarlig terror-beredskapsplan klar for “worst case scenario”. Men hva betyr egentlig dette?

INGEN, includert PST og justisministeren synes å vite hva en slik plan egentlig går ut på, eller hvordan den skal fungere i praksis. Med det menes et massivt terrorangrep på Norge.

Hæren, Flyvåpenet og Marinen har sikkert sine beredskapsplaner. Likeså alle store brannstasjoner, samt Sjøredningstjenesten i sør og nord har det.

En terror-beredskapsplan skal bygges opp for å bekjempe en “worst case scenario” situasjon. Det betyr i klartekst at den skal være utformet for å møte MAKSIMAL angrep fra terrorister.

Det aller vikigste i en slik situasjon er at sambandsnettet kan fungere uavhengig av hva som har skjedd, samt at all mannskap og teknisk utstyr skal stå “stand by” og kunne tas frem på kort tid.

Samme prinsippet som å sikre seg maksimalt for en brann, som ingen selvfølgelig håper skal komme, men NÅR/OM den kommer, skal den helst slukkes så snart som mulig, ellers er det for sent. Da brenner hele huset eller bygningen ned. Samtidig kan og en ukontrollert brann spre seg.

Og for et land som Norge er det selvfølgelig ikke et økonomisk problem å være “forberedt”, eller det burde ikke være det. Men så viser det seg selvfølgelig at politikerne ikke synes å tenke lenger enn til neste Stortingsvalg, og OM de da ikke sitter i sine stillinger lenger, får andre ta seg av problemet. Det kalles for “delegering”, eller på klart språk: ANDRE får ta ansvaret, ikke jeg.!

Nå vil 22-7 kommisjonen komme med sin “dom” til neste år, og regjeringen forsøker febrilsk å bortforklare “fakta” vi alle ser er kortsiktige og begrenses av kutt i penger og “innstramminger”, slik at de heller kan “kjøpe” gater og eiendommer i London og Paris, og gi milliarder til korrupte “insidere” så ikke for mye regnskag forsvinner.

Men de pengene blir selvfølgelig tatt fra en annen “lomme” i regjeringens pengesekk. Den som skal vise verden hvor rike vi alle er i Norge, eller på klart språk: Finansiell diplomati med nisselue og åpen lommebok. Hele verden berømmer Norge for sin gavemildhet i nesten alle situasjoner som måtte oppstå UTENFOR Norge.

Men her hjemme skal ALT kuttes på for å få utgiftene ned på et “akseptabelt nivå”. Hva dette betyr er det faktisk ingen som forstår, selv ikke de som gjør dette. Det er liksom bare blitt en VANE, og som alle vet er vaner vanskelig å forandre på.

Det minte meg om en milliardær i byen jeg bodde i på Vestlandet. Han kjøpte nesten alltid mat og utstyr til hjemmet på utsalg. Ingen vits i å bruke unødige penger, selvfølgelig.! Spare,spare, DET er bra det. !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00