Proteus

september 3rd, 2011

Alle utesteder bør ha minst en “tafsevakt”. Selvfølgelig !!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

På “Clarkes”, en berømt plass i New York, hadde de en spesiell “tafsevakt”. Og som et av de mest profilerte steder i New York, hadde de en psykolog som skulle holde “orden” på stedets kunder.

Jeg hadde vært der flere ganger før jeg forsto at han som jeg hadde snakket med flere ganger, ikke var en fast gjest men en som skulle være del av kundene og “slå ned” øyeblikkelig om noen av gjestene ikke oppførte seg som de skulle og burde.

Men et stad som hadde åpent 23 timer i døgnet, med 3 forskjellige avdelinger, og som ble besøkt av alt fra høyprofilerte mediapersonligheter til film og tv-stjerner, til slike som meg, var det et absolutt krav ledelsen hadde at alle skulle oppføre seg som fornuftige mennesker.

Jeg har besøkt utesteder i Oslo som gir blaffen i å holde kontroll på sine gjester. Altfor mange av dem, faktisk.  Jeg husket en “vakt” på ett av de mest besøkte utestedene der, han “silte” de faste kundene opp mot de “tilfeldige”.

Var du fast gjest og på nikk med vakten(tips?) så kunne du nesten gjøre hva som helst. Men om du var en tilfeldig gjest kunne du bli bedt om å ta det litt med ro, om du ikke fikk servering i baren før alle de faste hadde fått.

Mye har selvfølgelig forandret seg men en nøytral voksen, sterk mann som ordensvakt der ungdom og litt eldre samles i fest og fyll, er etter min mening en absolutt betingelse i dagens ukontrollerte uteliv.

Om en eller flere menn, og selvfølgelig og kvinner, skulle starte å bråke litt, gis en advarsel, kun en!!. Om vakten senere ser at det samme utarter seg igjen, er det rett ut døra etter de har betalt regningen.

Når jentene/damene ser at stedet har en fast kontroll, kommer det flere senere. Og der kvinnene er, kommer og mennene.

Men altfor mange utesteder har sjefer eller eiere som gir blaffen bare de får maksimal omsetning på stedet. De gambler på at gjestene nesten ordner opp selv. Og når de endelig kommer, fra baren eller kontoret, er det som regel forsent. Da er aftenen ofte ødelagt for mange av de som har sett det som skjedde.

Selvfølgelig trenger de som er vakter ikke å være psykologer. Men alle plasser der alkohol er hovedretten, skal selvfølgelig ha en skikkelig ordensvakt som en service fra de som leder stedet.

Og det trenger ikke være Storberget som bestemmer dette, det kan utestedenes eiere gjøre selv. Men at Storberget kan sette det som KRAV før stedet får sine lisenser, er både fornuftig og etterlengtet.

Og etterkommer utestedene  ikke dette, så er det enkelt å nekte de å holde åpent med full alkoholservering.  Det er noe som alle seriøse utesteder vil etterkomme og gjennomføre om det blir en betingelse for stedets eksistens. Men HUSK, det skal være en “diplomat” ikke en “fribryter”.  Parolen bør bli å stoppe “noe” FØR det utvikler seg, ikke etterpå som i dag. !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00