Proteus

august 29th, 2011

“Live” fra Sky News i Libya. Grusomme detaljer om massemord vises.!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Religion, Uncategorized          

Vi var blitt skånet for detaljer i krigen i Libya, men nå synes Sky News at det er på tide å vise oss grunnen til Gadaffis uhyrligheter mot eget folk og egne soldater i grusomme nærbilder av døde.

Verdens ledere ber at befrierne ikke starter med å straffe de som tas til fange eller er i forvaring der. Men når vi ser bildene som Sky News viser og som og andre tv-stasjoner nå viser, kan de ha gode grunner for å gjøre akkurat det. Over 10.000 fanger er til nå sluppet fri, men over 40.000 er fremdeles savnet.

Dette er mennesker som ble tatt uten forvarsel og bare forsvant fra sine familier. At over 20.000 kan være drept hittil i kampene, er sikkert.

Nå er og befrierne kommet under en felles ledelse og det begynner å komme  hjelp fra hele verden. Samtidig får befrierne milliarder av kroner fra konti som tidligere var Gadaffis.

Enorme lagre av mat og medisiner, som var oppevart i Gadaffis hovedkvarter, er og funnet og vil bli gitt til sykehus og de som trenger det.

Nå er det bare et spørsmål om tid før Gadaffi og hans gjenlevende sønner blir tatt. Om dette skjer under betryggende forhold eller at alle blir skutt på stedet, vet ingen i dag.

Men vi håper alle at han og hans sønner blir fanget i live og kan “vises frem” for resten av verden, slik at han kan bli ydmyket og satt til ansvar for de forbrytelser de har gjordt mot eget land. 

Jeg berømmer Sky News for den omfattende dekning av krigen i Libya. For mange kan det bli for mye, men for de fleste er det bare en bekreftelse på hvor mye disse tusenr av “krigere” i Libya har gjordt for å få vekk diktatoren som har holdt sine borgere i jerngrep i over 40 år.

For oss i Norge, og de som ser på fra resten av verden, er det befriende å konstatere hvor mye et menneske kan utrette om det er samlet om et felles mål. Vi bryr oss ikke om hvilken religion de har eller yrke de hadde før de ble “krigere” for sitt land. Vi ser bare de smilende ansiktene på unge og gamle som ser inn i tv-skjermen til oss og jubler for det de og alle ande er i ferd med å sluttføre.

En heroisk innsats med hjelp fra NATO er i ferd med å avsluttes. Det skal vi alle være glade for. !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00