Proteus

august 29th, 2011

“betraktninger ved midnatt”: Hvor “korrupt” er egentlig Treholt-saken?

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Etter dagens dom i Oslo Tingrett dømmes nå PST til å fremstille nesten 200 timer med lydopptak fra rettsaken mot Treholt i 1985. Både de for åpen og for lukket rett. De siste skal vurderes å bli frigitt for offentligheten.

Etter at en rapport sa at nesten at som ble gjordt av avlytting og overvåkning i Treholts leilighet før arresten, var ulovlig, begynner det nå å sås tvil i mine tanker, og kanskje og noen hunde tusener av andre nordmenns, om saken kanskje ble litt “fargelagt” av de som ledet den?

Med det menes at noen kan ha “klattet” litt slik at tiltalen ikke bare var for en person som i iver etter å være en “ambassadør” for sektorene “Red” og “Blue” med passe pengebegjær for å betale utgifter, fikk en betydelig strengere straff om han ble en riktig foræder og storspion.?

Uten sammenligning, minner dette meg om en sak i England der to ledende politiflok og to medhjelpere ble tatt for å fabrikere bevis i en sak mot en forbryter. Alle visste at han var en forbryter, men de som ledet etterforskningen ville gi litt mer “farge” på tiltalen.

Det resulterte i at en smart detektiv fattet mistanke til den svakeste del av den berømmelige lenken, og fant ut at de hadde “fixet” bevis slik at forbryteren fikk betydelig høyere straff enn han burde ha fått.

Politifolkene fikk sparken og måtte gå i fengsel selv, og forbryteren fikk “kompensasjon” av staten for å ha vært for lenge i fengsel.

Nå sier jeg IKKE at det samme er tilfelle i Treholt-saken, men mistanken vokser dag for dag, merkelig nok.

Og IGJEN kommer vi ikke utenom Janne Kristiansen, sjefen for PST i dag. Dette navnet og hennes måte å “sjefe” PST på, i sinne og raseri for å be “de i Treholt-saken” om å gå ned på kne og be omforlatelse for sine “synder” mot etterforskningen i saken. Mens det like etterpå kom en rapport som sa at nesten alt som ble gjordt av etterforskning i leiligheten til Treholt, var ulovlig. !!!!!!

Sannelig sier jeg Eder, opp som en løvinne og ned som en falmet pels.? Nesten poetisk i sin rettferd?

Nå har en samlet presse fått medhold i at alle lydopptak kan frigis.  Og da får vi i allefall side opp og side ned(?) av pressestoff til både papiraviser og nettaviser. I allefall i noen uker om alt skal offentliggjøres og kommenteres.

En stor seier for pressefriheten og kanskje og  en viss “rettferd” for Arne Treholt, som jo har kjempet i n`ten år for å få saken opp på nytt.

At Treholt var skyldig i mye av det han var tiltalt for, er hevet over enhver tvil. Men var han en storspion og en landsforæder av øverste kaliber? Neppe, er min, kanskje naive, vurdering.

Men så sitter jeg og bare på “balkongen” og ser ned på saken.Nettopp derfor tror jeg at jeg har rett !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00