Proteus

august 25th, 2011

“betraktninger ved midnatt” Ser Frp velgere mer på tv2 enn andre mennesker i Norge?

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Religion, Uncategorized          

Neppe, men den siste sjekken på “barometeret” der, viste at 8707 mennesker hadde vært “inne” og gitt sin stemme etter debatten  og frem til i kveld.

Siv Jensen fikk 40.3%, Jens Stoltenberg 24,5 %, Erna Solberg 15.6% og bra for Hareide i Krf 9 %.

Dette var alså  ingen “meningsmåling” med en “metallisk stemme” som ber oss i telefonen å gi vår stemme. Dette var mennesker som i et antall av 8707 sa sin mening, kanskje opp til flere ganger.

Hva skal vi da si at dette sa oss om det kommende kommunevalget? Kanskje ingenting, eller kanskje ganske mye.

Jeg hørte på NRK i kveld at “noen” hadde funnet ut at Frp. talte bøndenes sak i kommunene? Kan det være at dette så “usympatiske” partiet hadde kampsaker som ikke var kommet frem i media?

Hva sier “Kristiansen & Strand” om dette? At Carl I. Hagen har kommet med uttalelser som han senere angret på ble sagt, at Siv Jensen ikke syntes å være “lik seg selv” lenger, kan nå være historie. ?

Velgere er noen “rare” mennesker, sier sikkert “synserene” og valgforskerne nå. De kan jo ikke “stole” på dem lenger, like lite som jeg stoler på “meningsmålinger” i sin enfold og utforming av spørsmål som stilles.

Kanskje velgerene som så partilederdebatten gjennomskuet politikerne mer enn det vi aner ?

Det jeg ble mest glad for, var at politikeren med “babyface” fra Bømlo og Krf. fikk hele 9 % av stemmene. Han har vokst som menneske og politiker den siste tiden. Når han kommer litt dypere ned med stemmen og får en mer konsis stemmebruk, vil han kanskje bli den som gjør det beste valget, sett i forhold til tidligere målinger.

Men tross alt var dette en stor seier for Siv Jensen og Frp. Om dette fortsetter vet ingen, men det må jo være et godt varsel både for henne og Erna Solberg fra Høyre, sett fra “The blue corner” ?

Men i dag  husket jeg best den korpulente “bonden” fra Frp. som ble interjuvet på NRK (?) og snakket om å hjelpe bøndene i Norge til et “bedre liv”. Det oppveiet kanskje for “Calle” og hans uttalelsr tidligere?

Egentlig håper jeg at velgerne nå gir sin stemme til den de mener vil gjøre deres lokalsamfunn bedre, UANSETT hvilket politisk parti de tilhører. Nå er det lokalvalg det handler om, ikke riksvalg. Og da kan velgerene selv bestemme mye mer av utfallet og hvem de vil ha som “sin” stemme i kommunen eller byen de bor i.  Husk på det når dere stemmer senere, det er viktig !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00