Proteus

juli 22nd, 2011

Toppsjefer og styrer i selskaper aner ofte ikke hva de blir sparket for. Hvorfor?

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

I Norge har vi et par dusin mennesker som synes å sitte i “alle” selskaper. Og de får selvfølgelig sine “lønninger” fra samme selskaper. Øverste leder er ansvarlige for de handlinger som skjer i selskapene. I prinsippet. 

Så skjer det små og store “skandaler” der personer eller rutiner i selskapene, utført av en eller flere ansatte. Disse blir selvfølgelig ofte sparket, eller, som det gjøres nesten som rutine i helseforetak , blir “omplassert” i andre stillinger. 

Ofte, faktisk altfor ofte, aner ikke øverste sjef eller styret om det som skjedde. Flere av de saker som har blitt avslørt i Norge, viser at “styremøter” ofte bare var rutiner som egentlig godtar det som ble lagt frem uten å undersøke nærmere hvorfor. Det VIKTIGSTE er ofte å bli registrert på styremøtene for senere få sin “lønn” og plusse på sine andre “lønninger” i andre selskaper.

Om vi hadde gransket alle styrer og toppsjefer innen offentlig og private selskaper, som har gått av de siste årene, er jeg sikker på at i de i de aller fleste tilfeller ikke vet eller visste hvorfor de ble byttet ut.  Eller om det hadde kommet opp tidligere som små “notater”, som ingen syntes å reagere på, ville kommentarene senere bli: “Var det SÅ alvorlig. Det visste jeg faktisk ingenting om”!

Nå pågår det en “hovedrengjøring” i News International,s selskaper, i Metropolitan Police, i regjeringskontorene i Downing st, og i alle andre selskaper som News Corp. etc.

Mange små “tann-hjul” har arbeidet innen systemet for å kunne gi optimale nyheter til sine lesere. Ingen har hørt noe, ingen har sett noe, ingen har reagert på noe. Dette sa alle i begynnelsen. “Det var nok bare noen få “bastarder” som gjorde dette og de er jo nå arrestert” Case closed,

VG og andre aviser har hatt utallige “helseskandaler” som sine forside-oppslag den siste tiden. Om vi bare summerer disse, synes det som om at hele “systemet” har store mangler, men ingen synes å vite hva de skal gjøre for å forbedre det. Bare “rokkere” litt på de det gjelder. 

Media-skandalen i Storbritannia kan og ha hatt tusener av “avleggere” i verdens media-presse, om ikke på samme måte som det som nå er blitt avslørt. “Grave-journalistikken” heter det fordi de som skal avsløre må bruke uortodokse metoder for å finne alt som skal komme frem.

Spørsmålet er hvor mye “grafsing” som behøves.  Det er MEGET lett å krysse grensen, både av journalister og ansatte i mellom eller sjef-siktet i selskaper for å glede sine aksjonærer og lesere.

Nå er statsminister Cameron under sterk press da han ansatte en “god venn” innen egne rekker.

Om det samme skulle skje i Norge, ville det bli ikke bare EN men utallige avsløringer, i private og offentlige sekskaper og etater, der “gode venner” og “slektninger” har blitt tilgodesett med behagelige stillinger og jobber.

Vi kan bare starte med statsministeren og gå nedover i “sjefsiktet”. Som en oppgitt politiker og flere kommentatorer sier: “Alle kjenner jo alle her i Norge, så det er neste umulig å ikke gjøre noen “venne-tjenester” her.” 

Og så lar de det ligge til alt forsvinner av seg selv.  Et eksempel på at angrep er det beste forsvar var da Stoltenberg “avslørte” at Hagen hadde gitt millioner av kroner til “blå politisk lag”, da noen skrev om de massive millioninntekter AP får og har fått i mange år fra LO.

Mediaskandalen i Storbritannia bør faktisk få det resultat at norske journalister bør sette igang med en massiv “etterforskning” innen norske offentlig og private virksomheter. Samt å sjekke alle politikere om hvilket “Face-book” nett de har som sine “venner”.

Og alt dette kan gjøres uten å måtte bruke “hacking” som del av sjekkene. Det gjelder bare å gjøre som med LØKEN. Plukke lag for lag av til en kommer til “bunnen” og finner “tann-hjulene” som ikke er synkrone med resten av systemet.

Slik det gjøres nå i Storbritannia. der finnes det tusener av lag i den “løken” som der er i ferd med å bli “plukket” og de gir seg ikke før alt er kommet frem i lyset.

Om ikke alle i Norge har samme makt som Rupert Murdoch, James Murdoch og Rebekah Brooks, betyr det ikke at det finnes tusenvis av mennesker her i Norge som HELLER ikke sier alt til sine toppsjefer. Hvorfor skulle det det ? 

Egentlig burde alle store selskaper og absolutt alle statlige og offentlige selskaper og helseforetak hatt en “whistle-blower”, som hadde en slik stilling at han/hun kunne fritt sjekke alle deler av virksomheten når som helst og snakke med hvem det måtte være.

DA FØRST ville toppsjefene og styret få den kjennskap om virksomheten som de ikke synes å ha idag.  Men så er jo spørsmålet hvem som ville ha en slik “urias-post” ?

Men OM den hadde vært der og OM de som var i den jobben hadde vært gode nok, kunne faktisk ledelsen ha oppdaget det lenge før media kom med sina avsløringer.

Alle i offentlige stillingen “hater” å si noe videre i tilfelle det skulle slå tilbake på en selv. Det har pågått i generasjoner og gjør det fremdeles. “Hold kjeft og la andre ta seg av det”, er rådet de får av sine kollegaer.  “Og si ALDRI noe til sjefene. Da kan du plutselig havne i “arkivet” i kjelleren”.

Som jo ofte er full av tidligere kollegaer som ble satt der etter “rokkeringer” foretatt etter at de åpnet kjeften for MYE, eller at de ikke sa et ord. Noen som kjenner seg igjen?  Vi få

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00