Proteus

juli 22nd, 2011

“betraktninger ved midnatt” AP-spirer i AUF synes å forstå ytterst lite lokalpolitikk?

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

En “striglet” AUF,er snakket på tv i dag. De hadde åpnet “sommer-skolen” som skulle trimme små politikere til kommunevalget senere i høst.

Tidlige  da AP hadde betydelig større oppslutning, var det utelukket å samarbeide med Frp. Ha, den “møkka” der skal ikke vi ha noe med å gjøre. Men NÅ sier AP at de kan om de må. Men AUF gidder selvfølgelig ikke å høre på det. De vil “instruere” sine folk som kanskje komme inn og si nei.

Nå er lokalpolitikken helt annerledes enn rikspolitikken. Der er det menneskene i den bygd, tettsted eller by som bor der som skal ordne opp. Og da er det mer lokale hensyn som gjøres.

Var det ikke en plass på Sørlandet som valgte en ordfører fra ytterste venstre siden? Fordi han var en god mann, uansett hva parti han representerte.

Når små “mygger” i AP skal starte sin mulige politiske karriere idag med å ekskludere et stort parti fordi de ikke liker det program de har, er det bare patetisk å fastslå at disse ikke helt forstår hvordan lokalpolitikk fungerer.

Jeg tror det var Haugesund der AP var et stort parti, men ALDRI fikk ordfører eller varaordfører, fordi de andre partiene alltid samarbeidet akkurat med det for øye. Men alle velgerne visste det i byen, og OM de ikke hadde likt det hadde de skiftet til AP.

Og nå kan AUF,s “mygger” gjøre det ekstra godt for moderpartiet ved å la alle velgerne til høsten huske at om de stemmer AP så vil de unge som kommer inn ikke samarbeide med Frp, eller kanskje og et annet parti? Eller er det bare Frp. som er så stygge?

Det ironiske som da kan skje er jo at velgerne velger bort AP og heller går til det parti der de som blir valgt vil samarbeide med alle om de må. Det er jo det som er lokalpolitikk, der alle kjenner alle. Om det blir Frp. bare på f….skap eller ikke, spiller ingen rolle, fordi dette ikke er rikspolitikk.

Men AUF,s “mygger” er sikkert ikke kommet så langt i “partiboka” at de er kommet til avsnittet for “samarbeide med andre partier”.

Både lokalpolitikk og rikspolitikk er basert på at den som blir valgt skal gjøre sitt beste for samfunnet, merkelig nok, IKKE det som alltid er det beste for det partiet de representerer. Eller for å være HELT ærlig så skal de kunne kombinder begge de to tingene. Det som kalles kompromiss.

Jeg forsvarer ikke Frp, de har hatt noen blemmer og den siste tiden og mange av de som er i ledelsen er ikke alltid helt a jour med de tingene de tar opp. Å kritisere noe, eller noen, uten å kunne gi et alternativ, kunne jeg allerede på småskolen.

Derfor bør velgerne høre litt på hva AUF sier: Om noen av de yngre derfra, kommer  opp til valg i kommunene, velg heller en annen person som samarbeider med alle for å få en best mulig kommune å leve i.  En person som allerede har selektert ut hvem han/hun vil samarbeide med, er IKKE en lokalpolitiker men en ung  jypling som ikke aner hva lokalpolitikk er.

Mange mennesker er idioter, men noen er større idioter enn andre. Slik som “myggene” i AUF !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00