Proteus

juli 20th, 2011

Helle i Dagbladet tar helt feil i sin “analyse” av Murdoch og Rebekah Brooks!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Noen ganger har jeg hørt Lars Helle, redaktør i Dagblandet, uttale seg på tv om media-skandalen i England.  Når jeg hører på de analytikere og sakkyndige som uttaler seg på britisk tv, er hans kommentarer  her i Norge både intetsigende og fargeløse. Det er som å høre en beskjeden nyansatt lærer mot professorer i faget.

Og når han nå går ut og liksom skal “analysere”  Rupert Murdoch og Rebekah Brooks opptreden på tv i går, blir det nesten pinlig å høre og se på.  Han sier at de nok er “dressert” i å opptre slik de gjorde, og i det de sa under høringen?

At han selv kunne trenge å få litt  innsikt i sin egen opptreden, samtidig å, iallefall, kunne komme med fornuftige journalistiske vurderinger som den media-mann han jo er, og ikke komme med flate “analyser” av mennesker han sikkert aldri har møtt eller kommer til å møte.

JEG så to mennesker som nok kan være både tøff og hard som sjefer i sine selskaper, men som i går var to mennesker med de fordeler det OG bør kunne vises at de har. Som de gjorde i går.

Derfor bør Lars Helle holde seg til saklige kommentarer som journalist, IKKE som analytiker på hvordan topp-sjefer skal eller ikke skal “oppføre seg” på tv. der er han nok en “novise” i bransjen.

Jeg fikk rett i at aksjene i News Corp. skulle gå opp i dag. Ca. 5% både i New York og Sidney.

Og Helle bør jo og forstå at det går ann å oppføre seg som et menneske,selv om en er en steinhard journalist eller media-leder i det de gjør “på jobben”.  Ytterligere “analyser” bør komme fra noen som kan det, ikke av en pressemann som ikke synes å helt forstå hovedinnholdet og bakgrunnen hvorfor de ble innkalt!  Han bør spille av hans egen opptreden på tv da han “kritiserte”andre.

Da vil han forstå at det nok var flere enn meg som syntes hans uttalelser faktisk var litt smakløse !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

2 kommentarer

 1. Jeg bryr meg ikke så mye om hverken Dagbladet eller Helle så det er ikke for å forsvare ham jeg kommenterer i det videre: jeg tror både Murdoch, sønnen og Rebekah løy under høringen.

  Jeg syntes de virket troverdige så jeg tar de ikke på appearance, men på noe udefinerbart. Jeg tror at de lyver på enkelte punkter. Den som lever får se.

  Jeg skal innrømme at dette innlegget (MITT) ikke virker saklig, men bygger på års erfaring med mennesker.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av SissyFoss — juli 22, 2011 @ 12:55 pm

 2. Til SissyFoss.
  Jeg er enig med deg i det “udefinerbare”, men om det betyr at de ikke sier hele sannheten eller ikke er vanskelig å vite. Men at de var oppriktig meget forbannet for det som var kommet opp, er udiskuterbart. Men å snakke om at det var en “dressert opptreden” etter råd fra andre, er egentlig bare dumt. Og om du synes at ditt innlegg ikke er saklig, tar du feil. Det var viktigt fordi det passet inn i det jeg mente.

  Å ikke si hele sannheten, betyr nødvendigvis ikke at det som sies er løgn.? Heller ikke det at James Murdoch skal ha sett en e-post for mange år siden. Han har sikkert lest tusener av e-post uten helt å lese alt som sto der. At han ikke husker å ha gjordt det, betyr ikke at han ikke snakker sant når han sier at han ikke husker helt hva som sto der. Som sagt, INGEN er perfekt når det kommer til å forsvare egne handlinger.

  Beste hilsener fra Eddie

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Eddie39 — juli 22, 2011 @ 3:27 pm

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00