Proteus

juli 18th, 2011

“SOS” London: “Men overboard” og skipet synker.! Kaos time for time i London!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Vi må bare sitte musestille og vente på neste “kill” som kommer i dette århundrets mediaskandale i England. Sjefen ved Metropolitan Police gikk av i delvis “ære”, en annen, John Yates har nå sagt opp fordi han ville bli suspendert senere.

London,s borgermester med sin assistent, har nettopp hatt en merkelig  “pressekonferanse” der han, som øverste sjef for Londons politistyrker, har forsøkt å gi et objektivt syn på alt som har skjedd og skjer innen både politiet i byen og resten av skandalen, som får sin “store dag” i morgen

Og alt som har skjedd, bare i helgen, gjør at her i Norge er journalister varsomme med å skrive for mye om det som hender der. Når det blir trykkes kan jo alt være noe helt annet enn det de skrev.

ALDRI har det vært en historie som har skapt så store nasjonale, og nå og internasjonale, ringvirkninger som denne hacking-skandalen har utviklet seg til å bli.

At Rebekah Brooks ble holdt “arrestert” i nesten 12 timer av politiet søndag, uten å bli forelagt noen siktelse eller dokumenter på at hun hadde gjordt noe kriminellt, kommer bare som en apostrof i nyhetene i dag fra Sky News.

Statsminister Cameron, som er i Johannseburg, blir og stadig mer involvert i saken, etter at mer og mer opplysninger kommer frem i andre mediaer at han har hatt utallige “middager” og møter med både Rupert Murdoch og andre fra News International og News Corp. det siste året.

Og i morgen vil ett av sikkert mange “konfrontasjoner”, finne sted. Da skal avgåtte sjef for Metropolitan Police, sammen med sin OG  avgåtte nest-sjef møte for MP.-utvalget først. Så kommer “stor-kanonene” Rupert Murdoch, hans sønn James, og Rebekah Brooks som “hovedrett”.   Det blit jo rene buffè  av begivenheter for alle oss “på galleriet” som ser på.

Sky News lover å sende alt som skjer “LIVE”  uten avbrudd, om de greier det(?), fra start til slutt i morgen etter lunsj. Jeg anbefaler alle som forstår engelsk og har kjennskap til saken å sette av tid.

Den siste Harry Potter-filmen, som nå tjener mer penger enn alle andre for tiden, er jo “bare” eventyr og heksekunst på høyt plan.

Det som skjer “på jorden” og i virkeligheten, kan for resten av U.K. og verden forøvrig, ses på gratis og som begivenhetene skjer, bokstavlig talt.

Og som “dessert”, vil Cameron tale i “The Commons”  dagen etter høringen har funnet sted. Denne sommeren i England vil gå inn i historien som den mest bizarre som noensinne har funnet sted.

Og vi er jo bare kommet i innledningen på den. At to KVINNER nå er satt i ledelsen for videre etterforskning i Metropolitan Police, kan vise seg å bli en meget viktig avgjørelse videre.  Begge har stor erfaring innen politiets ledergruppe og de kan gjøre at videre etterforskning blir både bedre og mer korrekt utført. Kanskje det og er hensikten bak utnevnelsene av dem begge?

“Jeg har ikke gjordt noe galt” sa A.C. John Yates.  Jeg husker en politimester på Vestlandet som og sa det samme for noen år siden. Men det var fordi han ikke gjorde noe i sakene sine. Du kan jo ikke gjøre noe galt om du ikke gjør noe?  Samme synes det å være med John Yates, han gadd jo heller ikke å se over de 11.ooo dokumentene og flere tusen mulige hacking-ofre han skulle gjøre.

Etter 8 timers ”skimming” sa han at han ikke fant noe “nytt” i saken. Nå må han ta følgende av sin mangel på lederskap. Kan vi håpe at ingenting mer skjer før i morgen? Kanskje, kanskje ikke !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00