Proteus

juli 17th, 2011

“betraktninger ved midnatt”. “Forever Marilyn” statue 8.5 meter høy avduket midt i Chicago!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Siden det nå går mot slutten for min blogg på vg-blogg, kommer jeg  til å “rulle meg over” på World Press. com senere. Men nå vil jeg snakke litt om min slektning, Norma Jean Mortensen, eller som hun er mer kjendt som, Marilyn Monroe.

I den berømte filmen: “The Seven Year itch” fra 1955  kommer det berømte øyeblikket da hun sto like over en luft sluse og luften fikk hele kjolen til å “løfte seg” slik at alle kunne sen den pene, rene og selv sa, pyntelige trusen hun hadde under.

Nå er nylig en 8.5 meter høy statue avduket av akkurat denne scenen i filmen. Og der står hun igjen, min slektning fra Amerika, flott og fager med utringning som ingen andre hadde, og viser “alt” til alle som går forbi henne, både bak og fremme. De flotte brystene fremme og den fine baken og trusen når de er bak henne.

Der skal den stå midt i Chicago,på en plass som det går og kommer hundretusener av mennesker hver dag forbi, til våren 2012.  Samme kjolen hun hadde da hun ble foreviget  den gang, ble solgt på auksjon nylig der for 26 millioner kroner. Og det bare for kjolen. tenk da hva trusen hun hadde under hadde gått for om de hadde hatt den??

Jeg har slekt fra Stavanger og Haugesund området. Min forlengst avdøde farmor sa at jeg var i slekt med Edvin Mortensen som bodde like ved henne i Haugesund for mange år siden.

Senere viste hun meg en dåpsattest hun hadde fått fra søsteren til moren til Marilyn Monroe. Den var stemplet med Notarius Publikus stempel fra fødselsregisteret der hun ble født.

Hun ble født Norma Jean Mortensen, og under “”Fathers name” sto det “Edvin Mortensen” med yrke “Seaman” og adresse “Unknown”. Jeg tviler på at han engang visste om henne før lenge etterpå. Men da var hun blitt adoptert av morns nye mann. Derfor hadde hun et annet navn på dåpsattesten sin.

Så en gang for alle: Det er ikke uten grunn Marilyn Monroe “sitter” som statue i Haugesund og ønsker alle velkommen til “Filmfestivalen” hvet år. Hennes far er jo fra byen.

Nå vil den statuen i Haugesund stå lenger enn den i Chicago, men den er jo og mer i naturlig størrelse.  Så til alle som skulle komme til Chicago før neste vår: Ta en tur midt i byen og få et bilde foreviget mens du står og titter på den enorme statuen av min slektning fra U.S.A.

Hun er fremdeles flott å se på, enten du vil se henne forfra eller bakfra.  “Forever Marilyn” Yes, man, skulle ikke forunder meg om de fremdeles husker henne  etter neste 56 år !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00