Proteus

juni 26th, 2011

“Litt show-biz” news: “james Bond” har giftet seg, alså i virkeligheten.Hvem med?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

La meg få “filosofere ” litt i dette. Daniel Craig, en liten og passe god skuespiller før han ble “James Bond, har giftet seg med en av mine små favoritter av de kvinnelige skuespillere, Rachel Weisz.

Ikke at hun er en av de “store” på stjernefronten, men hun har en koselig måte å spille på. Jeg så henne i  disse “Mumie-filmene” . At hun og  fikk Oscar for kvinnelig ”support” for “The Constant Gardener” fra 2005, gjør at hun er blant de mellomstore i grenen.

Jeg vet ikke om hun er lengre, kortere eller like lang som sin nå nye ektefelle, men egentlig spiller det jo ingen rolle. Craig er nå 43, Weisz er 41, så det passer vel å bli foreldre igjen før de blir for gamle  til å “produsere”?

Hører og at George Cloony er blitt singel igjen. Jeg ante ikke at han IKKE var det før heller, da det egentlig  ikke er noe jeg ligger våken for, i motsetning til sikkert mange kvinner i 30+ som godt kunne tenke seg å ha  i armen når de kommer inn på “Theatercafèen” en aften.

Men alså er nå den lille men meget ateletiske ”James Bond” klar for nye bravager, både privat og i sin rolle i filmene. Kanskje vi får se en ny film snart, “Bond & Weisz” i en romantisk triller med action og passe “kyss og smask”.  Mer kommer sikkert i “Se & Hør” senere. De kan dette bedre enn meg.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juni 26th, 2011

8 av 10 pasientskader er “slurv og svikt”. Egentlig sier det alt om krisen på sykehus i Norge.!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Religion, Uncategorized          

Dette er publiserte fakta, og virkeligheten kan faktisk være verre. Alså er minst 80% av alle skader og feilbehandlinger på norske sykehus og andre helseetater var slurv og svikt i det som da kommer under” menneskelige feil fra helsepersonell”.

Det koster og samfunnet via NPE minst 2 milliarder i erstatninger, for ikke å snakke om alt som samfunnet taper på de mennesker dette går ut over og de lidelser og ettersykdommer de må gjennomgå.

Jeg vet personlig at de aller fleste av de som skal gjøre “sitt beste” på sykehus og andre etater, gjør så “godt de kan” under de omstendigheter de arbeider under. Men med den utstrakte bruk av data til alt, og de svakheter vi vet dette skaper, blir det ofte dobbelt viktig å sjekke alt før noe gjøres. Det være seg inngrep,operasjoner eller medikamentbruk og doser.

Og når vi VET at det er, og har alltid vært, en sterk konkurranse mellom de forskjellige avdelinger innen alle sykehus. Det synes ofte som om det å snakke med andre leger eller sykepleiere på andre avdelinger om en pasients journaler, bare blir gjordt i spesielle tilfeller.

Og om disse leger eller andre ikke er tilstede der og da, velger mange leger å stole på det de selv vet om pasienten. Dette kan høres rart ut, men jeg har selv opplevd det med meg selv og en av mine slektninger. Og om vi ganger det med “resten av Norge” kommer vi nok til dette astronomiske “tall” at 8 av 10 skader kunne ha vært UNNGÅTT om de som gjorde dem var mer forsiktige og sjekket bedre før skadene ble gjordt.

Jeg hadde skrevet dette innlegg om det ”bare” hadde vårt 20 % og, men når det nå viser seg at nesten ALLE   feil-behandlinger som blir gitt i Norge  kunne vært unngått, er det som om du ikke helt vil akseptere det du leser.!!   Det hører jo helt horribelt og uansvarlig ut.!

Derfor skal pasienten og/eller hans/hennes nærmeste familie eller venner nøye sjekke om at alt som skal gjøres BLIR gjordt, og ikke nøle med å klage om de mener det ikke blir sjekket godt nok.

Det er slutt med den tiden da sykehus og leger var “hellige” og gjorde alt rett.  Det gjorde de heller ikke tidligere, men da var det ikke noen som våget å kritisere det som ble gjordt.

I dag vet vi alle så mye mer om den reelle situasjonen. Alle de ansatte med leger og sykepersonell gjør “sitt beste”  for å gi alle pasienter best mulig behandling. Nå viser det seg alså å ikke være nok. Det finnes for mange som gjør feil og som ikke kontrollerer de feil de gjør. 

Og da er det FØRSTE som skal gjøres av alle på alle sykehus og hjem i Norge, å dobbel-kontrollere alt som skal gjøres på hver enkelt pasient. Det tar noen minutter mer å gjøre det, kanskje 30 minutter om en lege de skal snakke med har lunsj eller er ute av avdelingen. Men i de aller fleste tilfeller er dette ikke til skade for pasienten det gjelder.

“Unødig slurv og svikt”, betyr det som rapporten sier: Det kunne vært unngått om de som gjorde dette hadde tatt de nødvendige kontroller på seg selv og det utstyr de hadde før det ble gjordt.!!

DET er de kalde fakta som ikke bør bli den hverdagen sykehus skal leve med i fremtiden. Og i dette tilfelle er det ofte ikke snakk om mer penger, men om mer kontroll på seg selv og sine omgivelser og de opplysninger de burde/skulle ha, før disse tusener av pasienter fikk sin behandling. SLURV er et ord som ikke burde vært i bruk på et sykehus. I allefall ikke et som har en ledelse som forstår hva de gjør og skal gjøre i sin kontroll av rutiner og personell.

 

“Skandale” er bare forbokstaven. Husk på dette alle pasienter og  pårørende på landets sykehus. !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juni 25th, 2011

Alt skal i dag være “glatt og kjønnsløst” både hos kvinner og menn. Passe “horney”??

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Plutselig ble det “in” for alle menn med hårtap, eller de som var tynne i håret, å barbere seg “blank” på hodet. Fortsatt i dag er det “moten” blant de fleste menn med hårproblemer.

Unge kvinner gidder ikke å tenke på “der nede” lenger, de bare fjerner alt hår der og lar kanskje en tynn “passasje” være igjen slik at dumme fulle menn finner frem til “stedet” de søker.

De lesbiske synes å gå “all the way” og ser ut som glatte svette kropper som du må sjekke hva som er hva for å finne frem. Alle har jo sine vaner men når det blir så kollektivt som det nå synes å ha blitt, er det som jeg “hører” den gamle overlegen i Nord-Norge som engang hadde en enkel “resept” han skulle hjelpe pasienter. “Fjern faenskapet” så blir du “frisk” igjen. Vondt i foten?

Nå skal jo alle ha fileter av alt fisk, for ikke å få ben i munnen. Aller helst skulle dette blitt fjernet og, men noe må jo holde fisken sammen. Eller filèer av salt sild, som da smaker pyton. Men betydelig dyrere å kjøpe, selvfølgelig. Alle skal jo leve,ikke sant?

Nå skal og menn bli “glatt og fin” både på brystet og på ballene og “stellet” som sitter over ballene. Alt dette hår er jo så upraktisk når de skal ha seg en “kvikk en” , eller kose seg med en jente som er “blank” og glatt. Vekk med slike hår som bare kommer i munnen og gjør alt til en……..,ja til hva?

At ingen, eller kanskje flere enn jeg aner, tenker på all hår de måtte ha nede eller på brystet, avhengig av kjønn, som en utfordring på samme måte som det er hos en frisør eller “salon”. Klippe litt, strukturere litt, krølle litt eller ganske enkelt stelle litt med håret der slik at det ser både pent og “velfrisert” ut.

Og så se til det og “nippe” litt bort av og til med en pinsett eller annet. Rett og slett lage underlivet og resten om til en veltrimmet “hage” som det kan bli med litt fantasi. Der “planter og gress” sitter så fast i “jorden” at det ikke faller ut om noen roter litt der.

Ikke rart at unge mennesker med veltrimmede unge kropper nå trenger porno og annet på nettet for å bli tent, på samme måte som de eldste av oss bruker for å få den “opp. Men det er en stor forskjell:

De eldre og gamle, gjør dette fordi de har mistet den gløden de hadde tidligere og “stellet” er blitt litt slappere, både hos han og henne.

Mens de unge og kåte må ha extra spenning for å få noe til å skje, fordi, kanskje snart, alle kvinner og menn vil være like “glatte og kjønnsløse”  som små barnerumper Alle like og alle like “sterile” med sin glatte og kjedelige utseende.

Men så er jeg jo heller typen som vil ha min fettsild rett fra dunken den ligger i. Kjøper fisk oppskåret med skinn og ben. Vil heller se et “venusberg” med velfrisert “hage” enn et glatt “svaberg” jeg kanskje kan “gli ned av” om jeg ikke passer meg.?

Eller for å si det på en annen måte: OM jeg hadde tatt hjem et “svaberg” hadde det bare blitt med drinkene. Resten hadde blitt et høflig avslag og taxi hjem.

Men, bevars, bare fortsett å ødelegg “hagen din” og gjør den om til ditt eget glatte “svaberg”.

Jeg liker å ligge i “gresset” og berømme “arkitekten” for et flott anlegg. Litt mer ekte synes da jeg?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juni 24th, 2011

“betraktninger ved midnatt”. “Sjåfører som ikke er kjent her kan misforstå skiltene “!!!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Snakker vi om en tunnel på en lite befredet strøk på Vestlandet der alle kjenner alle og den meste kjøringen gjøres av lokalkjente sjåfører?

Nei du, her snakker vi om Oslofjordtunellen som tusenvis av kjøretøyer av alle slag og fra alle land bruker nesten hele døgnet. Jeg kjørte i gjennom en av dem for ikke så lenge siden. Tror det var denne. Da delte veien seg plutselig en til venstre og en til høyre. Men på grunn av dårlig lys og elendig skilting så jeg nesten ikke den 1 m tykke midtrabatten som delte disse, da den var  sementfarget og hadde en blass farge. Like nedunder hver vei sto et lite skilt med en pil som pekte høyre og venstre. Men det var så lite og så vanskelig å få øye på at når jeg kom til der veien delte seg tok jeg den til høyre fordi det var på samme siden som jeg kjørte.!!

Nå var det like før en katastrofe skjedde der. At det ikke gikk menneskeliv, er faktisk ufattelig. Samme som i storbrannen på Bergensbanen nylig.

Så kommer da en rep. fra Norges Lastebileierforbund(?) og sier disse “visdoms0rd”.

“Sjåfører som ikke er kjendt her (alså i Oslofjord-tunnelen) kan misforstå skiltene”. Og DA er det at det går opp for meg hvorfor jeg ikke følte meg trygg den gang jeg kjørte der. !! 

1) Alle skilt som lages idag skal være internationale, med symboler og være så enkle og forstå at selv en nærsynt mann på skal kunne forstå dem. Han bruker jo da selvfølgelig briller.

2) I tunneler som der kjøres international trafikk skal der I TILLEGG være ekstra varselskilt, for at ikke alle de som VI her i Norge forstår, skal bli forstått av bilister fra andre land. En selvfølgelighet ??  Naturligvis er det det.

“Alle tunneler er laget og skiltet etter lover og reguleringer”, sier rep. fra myndighetene. Ha!!

Oppsett og produksjon av skilter på alle våre veier og i alle våre tunneler er det billigste som kan gjøres for å “si fra” til sjåførene at de skal passe opp for noe som kommer litt lenger frem. De regionale kontorer har nok menn, eller kan få tak i nok menn om de vil, som kan kjøre med de som er oppsynsansvarlig og sørge for at alle skilt er synlige og står på rett sted. Det er og enkelt å sette nye skilt ned i stolpen som holder dem, om de lages slik. Det betyr at på vinteren står der andre skilt enn de som står der når veiene er rene for snø eller is.

Så står “Ho mor fra Rogaland” og forsikrer at alle tunneler i Norge er sikker å kjøre i. Takk for dansen!

Jeg husket engang jeg kom til et kryss engang oppe i Trøndelag en vinterstid. Jeg så masse lys og blinkende lys, masse skilt om å sakke ned på farten. Da jeg og de som kom bak meg hadde kommet frem til stedet jeg trodde de  hadde vært en stor ulykke, var det bare kveldsarbeide på ene siden av veien som ble gjordt. Men jeg berømmet de som satte opp alle skilt og satte fulle lys på, fordi det kunne ha vært avgjørende om en person i en bil kom brasende inn i stor fart.

Jeg har og kjørt i 6-7-km lange tunneler der eneste lyset kom fra min bil og jeg hadde på musikk på “bånd” fordi alle signaler i tunnelen var borte. Jeg husket og den gang en kjempestor trailer kom mot meg i en av dem. Traileren var opplyst som et juletre men hadde fulle fjernlys på og. Jeg måtte blinke med mine fjernlys mange ganger før han(?) dimmet sine ned. Da hadde jeg nesten stoppet og så at ingen bil var bak meg. Denne lysende “tornadoen” suste forbi meg i max fart og jeg kjente lufttrykket riste i bilen min.

Noen som kjenner seg igjen i min beskrivelse? Nå skal Oslo-tunnelen stenges for tog fra Oslo S. Nå blir Oslofjord-tunnelen stengt i flere uker for all biltrafikk. Og i resten av landet går livet som det alltid går på veiene om sommeren. “Statistikken” kommer i begynnelsen av neste år. Dessverre!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juni 24th, 2011

“betraktninger ved midnatt”: Jeg er glad i menneskene i Nord-Norge. Midnattsol og fantastisk natur er en bonus.!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

De beste årene jeg var nyutdannet offiser i Den Kongelige Norske Marinen, tilbrakte jeg i Nord-Norge. På skip eller på kurs og seminarer på land.

Etter å ha sett på det siste sammendraget av “Hurtigruta” i kveld, vil jeg avslutte min “lovsang# til den og alle i Nord-Norge med et siste innlegg, iallefall foreløbig.

Da jeg var på KNM ”Tromsø” en av flere ganger, skulle vi ta en dag og en natt i en fjordarm øverst i Finnmark. Fregatten hadde behov for litt “hvile” og vask og stell kombinert med sjekk i maskin og all teknisk utstyr. Vi ankret opp like ved 5 hus og et “utedass”, som en finnmarking sa til meg engang da han skulle fortelle hvor stor plass han kom fra. Her var det litt mer og flere småbåter lå fortøyd ved kaien der. Samt en kolonialbutikk, eller som det senere viste seg en “assortert handelshus”, der de hadde det meste de menneskene som bodde der og i nærheten trengte.

Vi hadde “krigsbesetning” som talte vel 200 mann ombord. Vi var jo oppsynsskip for alle fiskebåter og trålere samt all annen skibstrafikk om orkan eller storstorm skulle komme. Og det gjorde de somregel alltid. Helst når du ikke ventet dem. Men denne helgen skulle vise seg å bli en fin helg, både værmessig og opplevelsesmessig.

Kapteinen vår hadde fått en telefon via sentralen i Ramsund. Det var ordføreren i kommunen vi var i. Han fikk opplyst at vi skulle ligge der til neste dags ettermiddag.  han sa da at han, på vegne av alle de som bodde der, ville invitere så mange som kunne på “fest på lokalet” i kveld om vi ville? Kapeinen vår ble litt forundret og spurte hvor festen skulle være. Ordføreren sa at lokalet de brukte var kort vei fra kaien og tok 200-300 personer. Ta det med ro.sa han, de skulle ordne skyss til alle som ville komme fra skipet. Kunne kanskje kapteinen ta med litt “varmt å drikke”?, de var litt lite forsynt med det akkurat da.

Han lovet å ringe han tilbake og ordne dette samt si hvor mange som kunne reise.  Til slutt ble vi ca. 75 personer med passe mengde “varm drikke” fra kapteinens “reservelager”.

Klokken 19 begynte småbåter å komme ut til oss og vi la ut en leider de skulle gå ombord fra.  Jeg kunne ikke dra da jeg måtte sjekke den store radaren. Men jeg og resten ombord fikk høre om alt som hadde skjedd etter at siste båten hadde kommet med resten av gjengen(5) kl. 0630 om morgenen.

De hadde hatt en opplevelse for livet, med god musikk masse jenter og god drikke. Men som de alle sa: De ble møtt av levende, hyggelige mennesker som ikke visste det beste de kunne gjøre for “guttane våre”. Mange av de som reiste der var unge menn som var kommet rett fra rekruttskolen og så på en fregatt langt opp i “enden av verden”, som en av de sa tidligere.

Men nå snakket de bare om disse fantastiske menneskene som gikk “av skaftet” for å gi dem litt glede i hverdagen.

Denne historien og mange flere, husket jeg da jeg fulgte med på den “lange reisen” forleden. Da jeg så alle de barna og voksne som OG denne gangen “gikk av skaftet” for å glede oss i sør og resten av Norge med litt av den innstillingen disse menneskene i nord hadde og fremdeles har ved å gi av sin overflod av livsglede til oss, slappe og velfødde “sørpå” som ikke synes å forstå hva det er å leve. ??

De har jo rett, på sin måte. “Der enkle er ofte det beste” er en omskrivning av ett slagord. De vet at de bor i en del av Norge som ikke akkurat er ettertraktet å bosette seg i for de aller fleste. Vi er vant med å ha det beste her og klager og murrer når det ikke er helt sånn.

Jeg sier ikke at de fra Nord-Norge er såre fornøyd med sin tilværelse. de har sitt av “drittvær” og stormer og vintre vi her sør bare kan drømme om ikke kommer hit.

Men så har de disse ” glimt av Paradis” med midnattsolen, sommer og sol av og til og en mektig og majestetisk natur. DA får alle der sin vitamininnsprøytning, glemmer alt som er trist og guffent.

Nesten som bjørnen som “samler fett” før han går i hi og lar resten av verden gjøre hva de vil.

NÅ har alle i Nord-Norge gitt oss litt av seg selv på “live” tv. I kveld kunne de sitte og få et sammendrag av dette. Jeg traff ALDRI ett menneske der oppe som var grinete og sur, selv om der sikkert er mange som er det hver dag. Der som alle andre plasser i Norge.

Men disse er ikke så godt vant, heldigvis for det. Det høres litt dumt og si det på den måten, men jeg foretrekker å ha mine minner i fred, Nå har de fått et solid bevis for at Nord-Norge er en av “juvelene” i norsk natur og bildene vil gå rundt til hele verden og bevise at det er rett.

Og “juvelene” er alså ikke bare naturen og midnattsolen men menneskene som gjør det mulig å oppleve begge og at dette blir en trio av minner som alle som kommer dit vil ta med seg tilbake der de kommer fra, om det er fra resten av Norge eller fra utlandet.

Og når den redigerte tv-filmen senere blir vist på alle steder i verden der er nordmenn eller etterkommere av nordmenn tilstede, vil de tårene de feller være fordi de lengter tilbake til “sitt land”, selv om mange har vært borte i årevis og noen aldri engang har vært her.

Da er det de titusener av mennsker fra Vestlandet til Kirkenes som kranset om triumfferden til hurtigruten de vil huske, og ikke minst at vi fikk flotte scener med en midnattsol “badet” i et nesten overjordisk slør av fantastiske farger.

Takk for alle gode minner fra min tid der og alle gode minner som ble vekt tillive når jeg fikk gleden av å oppleve dette igjen nå.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juni 23rd, 2011

“Stopp toget, jeg skal av”. Hvilket tog snakker vi om?

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Det har vært masse tid og god anledning til kunne tilpasse det som skal gjøres i  Oslo-tunnelen nå til helgen FØR eller etter hoved-ferien i Norge. Da “hele landet” reiser og titusener av turister ankommer Oslo for å reise videre i Norge og alle er i “feriehumør”, velger rette instanser å stenge hele Oslo S. frem til 8.august. Sikkert for å være på den sikre siden om alt ikke er ferdig i tide.

Og de 250 arbeiderne som skal oppholde seg der i denne tiden, skal jo og ha sine rastepauser og ikke arbeide for mange overtids-timer. Egentlig ikke noe galt i det, men når dette da lammer alt som beveger seg på skinner gjennom Oslo-tunnelen, er det som om du ikke helt fatter at det kan gå ann å gjøre det så drastisk.

Jeg er sikker på at det er en god grunn for alt som skal gjøres der, men omfanget skulle egentlig bevise at alt der er i så elendig forfatning at det kan falle sammen når som helst ?

Og OM jeg var en “djevelsk” person som skulle bestemme tidspunktet  når alt skulle stenges og arbeide begynne, ville jeg valgt AKKURAT det tidspunkt som det nå gjøres på. For å skape max kaos, max rot og forvirring blant turister, og for å få flest mulig reisende såpass rasende som de nå blir ved å måtte sitte på overfylte busser og mase med unger og egen baggasje.

Perfekt tidspunkt, perfekt “timing”  Da kan vel “flytoget” brukes som “oppevaring” på Gardermoen stasjon for passasjerer som kommer på avveie etter de går av bussen oppe?

At det må gå på en måte er sikkert. Men “timingen” er jo rav ruskende gal.  Det er jo nesten som om at alle tog stopper dagen alle skal i Holmenkollen. Ikke dagen før eller etter, men SAMME DAGEN. For de skal “rense skinnene” eller ta vedlikehold på vognene osv. Men det gjør de selvfølgelig ikke.

Men å “stoppe” hele Oslo S frem til 8 august midt i verste ferietrafikken, DET kan gjøres glatt.

Tips til rette personer: Steng Oslo S fra lille julaften og frem til 8 januar 2012 OG. For ettersyn og vedlikehold av det arbeidet som nå skal gjøres der.  Bare et forslag, bare et idiotisk forslag.!!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juni 22nd, 2011

“betraktninger ved midnatt”. “Hurtigruta” har lært meg hvor mye jeg savner havet.!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Når jeg var svært ung, bare såvidt gammel nok til å mønstre på et skip i utenriks fart, følte jeg en spenning over å skulle besøke mange land og møte masse mennesker fra andre deler av verden.

Men det som stjal mitt hjerte og fikk meg til å sove som ett barn, var når vi var i rom sjø og båten ble en “gjenstand” som havet passet på og vogget litt. Jeg husket jeg lå med åpent “ko-øye” og hørte sjøen “snakke i bølgene” ved  skipssiden.  Når skipet beveget seg sakte opp med bauen, ned med bauen, som en massiv stor “huske” som gjorde at jeg sov som en stein.

Jeg sitter å hører det samme på NRK2 nå, når VÅR hurtigrute  “rusler” frem langt der oppe i nord. 

Det er vel som med lutefisk: Enten hater du det eller elsker du det. Ingen mellomting, selv om det finnes det blant de som reiser med båt. Men nå vet jeg at jeg elsker og elsket før, denne merkelig avstressende verden du er i når du føler deg alene i hele verden bare “sammen” med båten og havet .

Og så “våkner” du når skipet kommer i havn, men ser frem til når du igjen når den er på havet igjen.

Men jeg er ingen tilhenger av seilbåter. Jeg må ha en båt eller skip med motor og som har et “levende indre” der mennesker lever og arbeider.  Derfor vil jeg si til alle som vil oppleve gleden ved å absolutt ikke gjøre noe som helst og bare slappe av og spise når det passer seg slik, samt å samtidig oppleve vårt SÅ vakre og manfoldige land og menneskene som bor der.

Jeg gir blaffen om jeg kanskje gjør Hegnar litt rikere. Denne NRK2 produksjonen, satt i scene av NRK Hordaland, har vist og vil vise at det finnes noe annet enn å sitte i ytterste luksus  med noen tusen velfødde mennesker og “loffe” rundt i Caribien eller andre “eksotiske steder” på et kjempeskip på størrelse med en norsk småby.

7 dager MINST, aller helst t/r på 11 dager med “ruta” fra Bergen til Kirkenes, er kanskje løsningen for de som tror at “eventyret” finnes i andre land. 

Nå lyser midnattsolen som en glitrende diamant i et slør av gult over horisonten i nord og en samisk sang strømmer ut av “høytaleren” på skjermen.

Det står et enslig par ved rekka  når dette “glansbildet” vises. Men det ER ikke et glansbilde men et direktesendt program og det hender der og nå, for oss som ser på og for de som er ombord.

Jeg savner havet !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juni 21st, 2011

Togbrann-katastrofen på Bergensbanen. Nå vet vi litt mer!!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

To timer før toget skulle komme var det sveisearbeide på skinnene. Da tunellen så ut til å være av tre, er UANSETT rutinen å sørge for at skinnene er helt avkjølt etter sveisingen. Som regel brukes og vann til å kjøle ned om det trenges hurtig avkjølning. Som det jo gjorde i dette tilfelle.

Det sies at dette KAN være brannårsaken, men de utelukker heller ikke elektrisk feil? Hvor da ?

OM dette hadde skjedd på natten da alle er på lavgear, kunne utfallet blitt en katastrofe med massiv tap av liv.

Jeg husket en annen ulykke i en lang  tunell på en av være hovedveier. Der kunne ikke hjelpemannskapet “snakke” med hverandre inne i tunellen fordi all forbindelse var “blokkert”.

Og OM en eller flere personer var i en ulykke inne i tunellen kunne INGEN bruke mobil for å tilkalle hjelp, fordi det ikke fantes relè for å videreformidle signalene. Tilfldigheter? Slettes ikke.

Svært mange togtuneller , samt utallige ofte lange, transport-tuneller av alle slag er like “lukket inne” mens trafikken går der natt og dag .

Og når de som arbeidet der blir spurt om de gikk fra arbeidet uten å sjekke at skinnene var kalde, hva tror vi de svarer?  Om de skulle svare ærlig, kan svaret være “Det vet vi ikke sikkert”.

Et svar vil HELT sikkert være at de ”ikke aner hvor mange”, og det er om noen spør Jernbaneverket hvor mange usikre planoverganger som har skilter og info nesten usynlige å se.?

En oppsynsmann som var passe forsiktig ville selvfølgelig ha gitt tillatelse til sveising på skinnegangen innen i en tre-tunell i GOD tid før et tog skulle passere og alt var kjølt helt ned?

For OM dette hadde skjedd på natten, og vi VET og så at det ikke var noe utstyr der som kunne slukke en brann  selv på den tiden det skjedde, kan vi bare forestille oss hva som kunne ha skjedd.

Og EN ting er sikkert: Når det tok 2 timer før brannen startet, var det ikke lite varme eller gnister som lå og ulmet der før alt “eksploderte” når toget kom.  Vi så alle restene etter togene og tunellen. Der var alt borte og bare konturene av det som hadde vært et helt tog full av passasjerer sto igjen. Og det viktigste: Ingen kunne gjøre noe med brannen da den startet. Selv masse vann som ble pøst ned fra helikoptre i etterkant, gjorde liten eller ingen nytte.

Et nytt dystert eksempel på det som går inn i statistikken som ” antatt menneskelig feil” Dessverre!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juni 21st, 2011

Telenor-kollapsen:Feilen ennå ikke funnet.! Hva sier det oss?

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Ahus mister både data og telefon i over 12 timer. Nesten hele Telenornettet kollapset og var nede enda lenger.  Telenor har ennå ikke funnet hvor feilen var. Ahus heller ikke og sier” Dette kan skje igjen når som helst”. Det sier sikkert og Telenor. ?

Egentlig er begges uttalelser bevis på en arrogant og uakseptabel ansvarsfraskrivelse av de problemer som det her er snakk om.  

Det begynner å minne om Jernbaneverket  og sine problemer med jernbanenettet. Men DE har et nett som er nesten på “skraphaug-nivå”, mens Telenor og helseforetaks dataanlegg skal være nye?

Problemene vi har lest om der journaler “forsvinner” og viktige dokumenter  med tusenvis av sensitive opplysninger kan bli ødelagt bare ved å taste litt feil på maskinen av operatøren, eller at “hele systemet” kan kollapse “når som helst”, er egentlig en bekreftelse på at noe er alvorlig galt innen kontroll og faste rutiner fra de som leverer systemene til de som bruker dem daglig.

Det som er det mest alvorlige i dette, er allikevel Telenors innrømmelse lenge etter kollapsen av eget nett: De ANER fremdeles ikke hvordan dette kunne skje??

Om en bilprodusent produserer en bil med samme “garanti” ville den aldri kommet i salg.  Ahus`s egne datafolk sitter fordelt på flere plasser og utenfor sykehuset.  Ansvarlig koordinator der snakket om “back-up” systemer som virket(?) i sin uttalelse.

Net Com smiler oppgitt og sier at kollapsen Telenor opplevet ALDRI kunne skje hos dem? Så det finnes alså datasystemer  og moblioperatører som kan si dette med et smil.

Nå bør Telenor bli fulgt med “radar-øyne” av alle de rette myndigheter fremover. Og kontroll av alle datasystemer innen helsesektoren og sykehus bør få høyeste prioritet fra myndighetene.

Det snakkes så pent om “pasient-sikkerheten”, mens “eksperter” sier lakonisk: “Dette kan skje igjen når som helst og hvor som helst “ .  Kanskje de skal bruke den gamle frasen: “Back to basic”.

Det betyr på klart språk at de skal dobbel og trippel sjekke alt til feilene er funnet og gjøre at de ikke oppstår igjen. Og OM de gjør det, skal “back-up” systemer kobles inn slik at skaden bare er kortvarig.

Det er DERFOR dataspesialister er annsatt der, for å sørge for at slike ting ikke skjer. Å si at dette kan skje igjen NÅR SOM HELST, kan til og med JEG si. Men det betyr igjen at de VET at datasystemene de arbeider med ikke er bra nok, og at de selv ikke er flinke nok til å oppdage og hinder at samme systemer kollapser igjen.  Egentlig en falitt-erklæring  fra begge parter.!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juni 20th, 2011

Over 2.5 million nordmenn så “Hurtigruta” på tv2 i helgen.Jeg var en av dem!!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Disse fakta måtte jeg lese fra DANSK tv 1. Høyeste antall mennesker ,nesten 700.000 så på samtidig ved midnatt til i dag.

Hver av de 2.5 millioner som så på i helgen så i gjennomsnitt programmet i hele 145 minutter. Uten sammenligning er dette allerede nå det mest sette programmet noensinne på norsk tv.

At vi og får høre artister synge eller spille sammen med det mangfoldet av opplevelser og natur, gjør at programmet nå synes bedre og bedre. Flott vær som nesten gjør  er for mye av det gode.

Har du ennå ikke sett det bør du slå på med en gang nå. Det avsluttes onsdag, husk på det.!

Glimrende norgesreklame for oss nordmenn og alle de som kommer til å se det senere. Gratulerer NRK, dette er allerede blitt en verdensbegivenhet (husk at det vises på undergrunnen i Seol- Sør Korea og). At det er direkte, gjør at alle som sitter “bak” kameraene fortjener honnør !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eldre innlegg »

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00