Proteus

juni 26th, 2011

8 av 10 pasientskader er “slurv og svikt”. Egentlig sier det alt om krisen på sykehus i Norge.!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Religion, Uncategorized          

Dette er publiserte fakta, og virkeligheten kan faktisk være verre. Alså er minst 80% av alle skader og feilbehandlinger på norske sykehus og andre helseetater var slurv og svikt i det som da kommer under” menneskelige feil fra helsepersonell”.

Det koster og samfunnet via NPE minst 2 milliarder i erstatninger, for ikke å snakke om alt som samfunnet taper på de mennesker dette går ut over og de lidelser og ettersykdommer de må gjennomgå.

Jeg vet personlig at de aller fleste av de som skal gjøre “sitt beste” på sykehus og andre etater, gjør så “godt de kan” under de omstendigheter de arbeider under. Men med den utstrakte bruk av data til alt, og de svakheter vi vet dette skaper, blir det ofte dobbelt viktig å sjekke alt før noe gjøres. Det være seg inngrep,operasjoner eller medikamentbruk og doser.

Og når vi VET at det er, og har alltid vært, en sterk konkurranse mellom de forskjellige avdelinger innen alle sykehus. Det synes ofte som om det å snakke med andre leger eller sykepleiere på andre avdelinger om en pasients journaler, bare blir gjordt i spesielle tilfeller.

Og om disse leger eller andre ikke er tilstede der og da, velger mange leger å stole på det de selv vet om pasienten. Dette kan høres rart ut, men jeg har selv opplevd det med meg selv og en av mine slektninger. Og om vi ganger det med “resten av Norge” kommer vi nok til dette astronomiske “tall” at 8 av 10 skader kunne ha vært UNNGÅTT om de som gjorde dem var mer forsiktige og sjekket bedre før skadene ble gjordt.

Jeg hadde skrevet dette innlegg om det ”bare” hadde vårt 20 % og, men når det nå viser seg at nesten ALLE   feil-behandlinger som blir gitt i Norge  kunne vært unngått, er det som om du ikke helt vil akseptere det du leser.!!   Det hører jo helt horribelt og uansvarlig ut.!

Derfor skal pasienten og/eller hans/hennes nærmeste familie eller venner nøye sjekke om at alt som skal gjøres BLIR gjordt, og ikke nøle med å klage om de mener det ikke blir sjekket godt nok.

Det er slutt med den tiden da sykehus og leger var “hellige” og gjorde alt rett.  Det gjorde de heller ikke tidligere, men da var det ikke noen som våget å kritisere det som ble gjordt.

I dag vet vi alle så mye mer om den reelle situasjonen. Alle de ansatte med leger og sykepersonell gjør “sitt beste”  for å gi alle pasienter best mulig behandling. Nå viser det seg alså å ikke være nok. Det finnes for mange som gjør feil og som ikke kontrollerer de feil de gjør. 

Og da er det FØRSTE som skal gjøres av alle på alle sykehus og hjem i Norge, å dobbel-kontrollere alt som skal gjøres på hver enkelt pasient. Det tar noen minutter mer å gjøre det, kanskje 30 minutter om en lege de skal snakke med har lunsj eller er ute av avdelingen. Men i de aller fleste tilfeller er dette ikke til skade for pasienten det gjelder.

“Unødig slurv og svikt”, betyr det som rapporten sier: Det kunne vært unngått om de som gjorde dette hadde tatt de nødvendige kontroller på seg selv og det utstyr de hadde før det ble gjordt.!!

DET er de kalde fakta som ikke bør bli den hverdagen sykehus skal leve med i fremtiden. Og i dette tilfelle er det ofte ikke snakk om mer penger, men om mer kontroll på seg selv og sine omgivelser og de opplysninger de burde/skulle ha, før disse tusener av pasienter fikk sin behandling. SLURV er et ord som ikke burde vært i bruk på et sykehus. I allefall ikke et som har en ledelse som forstår hva de gjør og skal gjøre i sin kontroll av rutiner og personell.

 

“Skandale” er bare forbokstaven. Husk på dette alle pasienter og  pårørende på landets sykehus. !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00