Proteus

mai 31st, 2011

E-coli dødsfallene i Sverige og Tyskland beviser bare en ting.!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Pr. idag er 36 syke i Sverige, 13 med HUS (den dødelige varianten),Danmark 14 og 7 med HUS. Ingen vet sikkert hvor mange som er smittet totalt fordi det kan først komme senere.
Hovedparten av de som døde er tyskere, men allerede er det tusener som er syke av den mildere varianten av e-coli bakterien i Tyskland.

Nå viser det seg at de spanske agurkene ikke hadde HUS, den dødelige varianten i seg, men var PROPPFULL av “vanlig e-coli bakterier. Alså de som “bare” gjør at mennesker kan bli syke av å spise dem. Og HUSK, dette var økologiste dyrkede agurker, som koster mer og skal være garantert fri og sunne. OM så disse, såkalte sunne agurker kan inneholde masse e-coli, hva kan da andre “vanlige” agurker inneholde. Eller for den saks skyld alle typer grønnsaker som flommer over i butikkhyllene fra fabrikanter over hele verden.?

I Danmark vil de nå forlange at alle grønnsaker, kanskje alle matprodukter, skal merkes og embaleres slik at alle de som kjøper dem skal kunne se hvor de kommer fra.

INGEN skal kunne dø av å spise mat som selges i Europa, eller burde ikke dø. Men hvert år skjer det at vi ser og hører om mat som er infisert, kanskje importert svart eller at importøren ikke merker varene med nok data. Og dessverre finner vi alle former for frukt og grønnsaker innen denne gruppen. Idag kan vi etter å ha handlet, ha nesten “hele verden” i posene med varer vi tar med hjem.

Del av informasjon til OSS, for å hinder at vi skal bli syke, er å vaske hendene godt etc.etc. Men kanskje den ENKLESTE måten kunne være å gi krystallklare regler til de som importerer og selger all frukt og grønnsaker å beskytte sine produkter betydelig bedre.

VI som kunder, skal nå sikre oss at de produkter vi KJØPER skal være sikre å spise. Selvfølgelig skal det ansvaret være hos de som behandler dem FØR vi kjøper dem.

Og for bare tilslutt å stadfeste faktum: De agurkene, som var økologisk dyrket, fra Spania VAR smekkfulle med “snille” e.-coli bakterier, som bare kunne gjøre at du ble syk, men ikke at du kunne dø av å spise dem. Og at smittekilden fremdeles ikke er funnet.

La oss si at denne skandalen bare var et forvarsel på hva som KAN skje senere. At mange er døde og flere tusen er syke, kan synes som en liten pris å betale. Men om det bare hadde vært EN som døde, var selv det EN for mye.

Denne saken vil gi betydelige ringvirkninger i hele Europa og land vil forlange at alle varer som selges i deres land skal være MEGET godt undersøkt og merkes forsvarlig heretter.

Og VI skal dobbelsjekke og vaske og aller helst ikke spise NOE frukt uten at overflaten er vekke og bare “innmaten” er igjen. Spesiellt frukt og grønnsaker fra andre land. Logisk ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00