Proteus

mai 30th, 2011

Frp stuper på målinger. Forklaringen er enkel.!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Religion, Uncategorized          

“Ingen lenke er sterkere enn det svakeste ledd”, kan godt brukes når vi snakker om Frp. og nedgangen i målingene de siste månedene.

Egentlig er Siv Jensen uten skyld i dette, hun har oppført seg som vanlig og hadde en god og saftig opptreden på Frp,s landsmøte. Hva er så årsaken til dette “tillitsbrudd” partiet da får av sine velgere?

Jeg liker Siv Jensen, jeg liker og Erna Solberg. Men min “idealkvinne” ville være en kloning av disse to, som ville gjøre at den “nye” utgaven ville bli statsminister etter 2013 med klart flertall. Men det er umulig, selvfølgelig. Siv Jensen har sagt at hun gir sine medarbeidere passe frie tøyler når de uttaler seg. Men så har vi disse, som i det øyeblikk de får en mikrofon stukket opp i ansiktet, slenger ut utsagn og kommentarer uten helt å tenke på konsekvensene. Noe i likhet med det jeg gjør av og til i mine innlegg. Men JEG har ingen å svare for unntatt meg selv. Mens de som kommer med uttalelser fra Frp, ofte bruker gummistøvler når de heller burde bruke spasersko.

Og når da spørsmålet kommer fra den som holder mikrofonen om hva Frp/ han ville gjøre, eller hvordan partiet stiller seg til det, opplever velgerne til Frp. at den som snakker egentlig ikke ANER hva dette svaret er. Hans (alle menn) oppgave, mener han, er jo bare å være “sterk motstander” av det som diskuteres. Svaret, synes det ut som, får andre gi.??

Kjernen av Frp,s velgere er mennsker som kaller en “spade” for en spade. Men når da profilerte politikere fra Frp. kan svare som om de brukte en spiseskje eller en bulldozer istedet for “spaden”, blir de forbannet og snår seg til den andre kvinnen i “blå leir”, Erna Solberg.

Hun beviser nå for alle sin kløkt og forståelse for det politiske liv ved å stille og rolig la “hønemor” og “hanefar” (Siv Jensen og Jens Stoltenberg) ordne opp i egne rekker..

Jeg husker da hun ble interjuvet av de to du vet på Tv2. Hun satt der så fredelig og lot begge stille henne spørsmål hun svarte på. En gang fikk hun et av dem: Hun rettet litt på kroppen i stolen, så på han som spurte med et nesten modelig blikk som om hun ville si:”La nå “mor” få forklare deg hvordan Høyre/jeg ville ha gjordt det”. Så svarte hun han.

Nesten irritende smart sitter hun idag som “Dronningen på haugen”, mens Siv Jensen febrilsk forsøker å finne grunnen til at partiet raser på meningsmålingene.

Grunnen er ganske enkelt at noen av hennes medarbeidere har gått grundig i baret når de er blitt interjuvet. Noen av dem er meget bra, noen er tålig bra, men som den “lenken” jeg snakket om i begynnelsen, drar de som dummer seg ut ned helhetsinntrykket betraktelig. Og hva blir da resultatet? Selvfølgelig at partiet nå “lekker” velgere til Høyre og andre partier.

Sandberg, som for meg oppleves som en “berg & dalbane” politiker, kan komme med de merkeligste uttalelser EN gang passe fornuftige, for så nesten gang å “gå på trynet” når han uttaler seg igjen.

Fremskrittspartiet var/er på god vei til å bli et etablert politisk parti i Norge, ikke bare som før et parti som var imot nesten alt som den etablerte politikken var. De har fått rett i mange av de sakene de tok opp tidligere da ingen ville høre på dem. NÅ viser det seg mer å mer at de hadde rett. Derfor økte og oppslutningen utover den “faste kjernevelger”. Så gjør de den fatale bommert å tro at dette vil fortsette, og istedet for å mykt moderere seg i forhold til samarbeide med Høyre, “tramper de i klaveret” med gummistøvler som enkelte av dem synes å bruke.

Om Siv Jensen med sitt parti skal gjøre det tålig bra ved det kommende kommunevalg, må hun faktisk “dressere” sine hingster slik at de må synes å være deltagere i samme løp, og IKKE som idag at de “løper” egne løp uten kontroll og forståelse for det kaos de da selv lager.!!

Det finnes nok av skolerte flinke politikere i Frp. Men det synes som om mange av dem, oppfører seg som “ugangskråker” i et klasserom med andre barn. Hva gjør en god lærer da ? Ber dem gå hjem og komme tilbake når de kan oppføre seg som “folk”.

Så får vi se hva som skjer videre når kommunevalget er over. Er Siv Jensen en god “klasseforstander”, som jo Erna Solberg synes å være, eller lar hun “ungene” få oppføre seg som de vil.?

De er jo litt ironisk at når jeg ser situasjonen fra den vinkelen, synes den å treffe blinken? Ingen umulighet for Frp dette, men det kraver faktisk litt SUNN FORNUFT å gjennomføre. Som “folk flest” har, iallefall på Vestlandet der jeg kommer fra.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00