Proteus

mai 29th, 2011

Svenske ville kaste russisk kunstskatt i “søpla”. Ja,de svenskene!

av Eddie39   Lagret under: Religion, Uncategorized          

Svensken hadde noe “søppel” på loftet, deriblant et gedigent maleri, han ville bli kvitt. Han gav noen malerier til en antikvitetshandler og ba han sette en pris på dem og “få dem vekk”. HAN hadde ikke bruk for dem lenger.

Den ærlige handleren begynte å undersøke det store bildet litt, og VOILA !!, hva fant han: “Slaget ved Bomarsund”, som maleriet het, var malt av en av Ruslands fremste malere, Ivan Konstantinovitsj Ajvazovskij, i 1858 og hadde en verdi på mellom 5-10 millioner svenske kroner, minst.!!

Nå skal det opp på auksjon 14 juni i Sverige. Når vi vet at det er russiske milliardærer som synes å dominere kunstmarkedet for tiden, er det ikke rart at denne auksjonen vil få alle dem til å kjempe om å kjøpe dette massive store bildet av en av Russlands mest berømte kunstnere.

Ingen i svenskens familie hadde noe peiling på hvordan de fikk tak i det, men det hadde vær i familiens eie lenge. Og OM den svenske kunsthandleren hadde vært pase uærlig, kunne han jo gitt svensken som ba han kaste det en tusenlapp og ventet noen år med å vise det frem, her eller i Russland. Men han tenkte nok at svensken husket både maleriet og hvem som hadde malt det, så han bestemte seg for å stå frem som en ærlig kunsthandler.

Han får nok sikkert sin del av “kaka” når maleriet senere blir solgt, sikkert til en russer.

Så alle norske kvinner og menn: Gå på loftet eller i kjelleren og se om dere har noen gamle støvete malerier liggende rundt omkring. De trenger ikke være Munch,Gude eller andre, for oss berømte malere, men kan ha et navn som kankje er nær det svensken hadde på sitt maleri.?

Kall det for “vårrengjøring”. Du vet jo aldri hva som finnes. Nordmenn var jo et “farende folk” i gamle dager, og hvem vet hva disse tok med seg hjem fra sine reiser.

I dag sitter iallefall en svenske og får snart “manna fra himmelen” i form av millioner av svenske “dukater” i fanget. Han er garantert opptatt med å febrilsk rote gjennom alt han har å loft og kjeller når jeg skriver dette innlegget. Hvem vet, kanskje han finner flere ??

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00