Proteus

mai 29th, 2011

Ruster sceneteppet i Operaen? 1300 så bare “sølvpapir” på lørdag.

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Jeg har sett mange majestetiske scenetepper åpne seg for forestillinger, på teatre i mange byer og steder. Jeg husket alltid at når teppet begynte å åpnes, fra sidene eller rett opp, ble hele salen stille. Forestillingen skulle begynne. Ofte fikk vi og høre orkester som markerte begivenheten. Alle var vi så forventningsfulle for å se og høre det som skulle skje. Sceneteppet var det som liksom “skilte” VÅR verden og den vi skulle oppleve.

Felles for disse sceneteppene var at de aller fleste var tunge og hadde farger som passet med resten av interiøret i salene.

Da jeg hørte og så dette “majestetiske” sceneteppet da den nye operaen skulle åpne, så det ut som en enorm mengde med “sølvpapir” samlet. Ledelsen sa at dette var den moderne måte å utsmykke et fantastisk nytt operabygg. I grunnen så det ganske majestetisk ut og.

Men på lørdag 28-5-2011, da 1300 tilskuere skulle se “Romeo og Julie”, ble “metall-sceneteppet” bare hengende der. Var det rustet, eller var det andre årsaker? Ingen visste, og forstillingen måtte avlyses.

En “blikkenslager” og en sakkyndig på “scenetepper” er sikkert nå igang or å finne problemet. VAR det “rust i systemet”, eller var det bare et hendig uhell ?

Denne historien går sikkert over hele verden i media idag. Med passe syrlige kommentarer fra tidligere historier fra samme opera, eller fra andre operahus der teknikken ikke alltid virker som den skal.

Passe morsom nyhet til å passe inn i søndagshyggen for oss andre, selv om de 1300 som måtte gå hjem på lørdag, nok ikke er like “happy”.!

Men ordpråket “liten tue kan velte stort lass” kan jo brukes her. Selv om “tua” i denne historien var et massivt sceneteppe a la “sølvpapir”. Vi hører nok mer om saken senere

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00