Proteus

mai 26th, 2011

Skjenkedebatten på NRK i kveld: Totalt verdiløs og uten psykologisk bakkekontakt med virkeligheten.

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Religion, Uncategorized          

Etter å ha hørt 30 minutter av debatten, skiftet jeg kanal. Ikke det at noen av de som satt i panelet ikke hadde brukbare synspunkter om utelivet i Oslo og resten av landet, men de syntes som om alt bare var tall og rapporter og “undersøkelser” som er som en meningsmåling: Den har ofte ikke mer verdi enn papiret den er skrevet på.

Om jeg fikk 5000 mennesker i tale over hele landet, i alle aldersklasser over 18 til 75+, stilte de rette fornuftige spørsmålene, samtidig lagt inn spørsmål basert på psykologiske analyser av gruppen “unge” “midt på” og “eldre”, samt delt i avholdsmennesker, de som tok en drink av og til og de som drikker seg fulle, skal jeg garantere at jeg skulle komme med resultater som ville kanskje glede ALLE å høre. Og basert på fakta, ikke selektive undersøkelser som ofte er “bestilt” av noen og der spørsmålene som skal besvares både kan være ledende og svevende. Svarene vil selvfølgelig være tilsvarende “uekte”.

Nå synes det mer å være snakk om når tid “dyrene” skal slippe ut av innhegningen ? kl.02oo eller kl.03oo. Og hvem er så “dyrene Jo det er faktisk titusener av individuelle mennesker der mesteparten ordner opp selv, selv om myndighetene liksom skal ordne når de kan gå hjem og ikke gå hjem.

Og en viktig ting er det jo INGEN som tenker på, selv om det faktisk er en av hovedårsakene til at unge kvinner og menn drikker for mye når de er ute:

Mangelen på å kunne gå inn i et rom eller ut og ta en beroligende sigarett.!!! Nå når det er nesten umulig å gjøre, får ikke ungdom og andre den psykologiske roen vi hadde før når vi gikk ut. Jeg er tilhenger av røykeloven i sin nåværende form, men det synes å bli verre og verre å slappe av med et blås eller to. Og da bare fortsetter de unge å drikke.!!

I mangel på det, drikker unge jenter og gutter ytterligere for å kompensere for denne tiden vi brukte for å “sondere” litt og slappe av mellom “øktene”. Både unge menn og kvinner.

Og når alle skal være “kollektive, som dessverre mennesker ikke er. De er individuelle.
noen kan drikke masse, noen blir fulle nesten bare av lukten av sprit. mens mesteparten drikker bare til de blir passe pussa. Men ungdommen drikker ofte som om det var de siste drinkene de ville få på en uke.

Når disse mixes sammen med voksne mennesker i et stort lokale, er det de mest edruelige ungdommene som oftest kjøper drinker til de andre.i gjengen.

Oslo er en storby og skal ha utesteder som stenger fra midnatt for spisesteder, litt senere for steder med underholdning, litt senere igjen for de som har dans som tilbud. De utvalgte nattsteder kan gjerne ha åpent til kl.0330 eller 0430, men de skal ha så strikse regler og en så solid kontroll av klientell, at de blir, for alle fulle ungdommer, umulige å komme inn i.

Som sagt, vi snakker om MENNESKER, ikke om dyr som skal holdes i innhegning. Det syntes å være totalt fraværende i kveldens debatt på NRK. Fest er ikke fyll, faktisk.

Her syntes det å være fokusert på fyll, voldtekter og politiets oppgaver. Og DET har faktisk ingenting med en skjenkepolitikk å gjøre, men er et ordensproblem for de få det gjelder. Tas det affære der på en skikkelig måte, vil ungdommen få et klart valg:

Er de ikke voksne nok til å oppføre seg fornuftig, er de heller ikke voksen nok til å drikke.
Og først DA vil Oslo stå frem som en hovedstad vi kan gå ut i og more oss i, uansett om vi er unge eller gamle.

Politiinspektøren som satt i panelet. vet like så godt som meg, at hovedproblemet i Oslo og resten av landets store byer når det gjelder utelivet, er et ordensproblem fra byens ledelse til utestedene til politiet som skal være synlige og pågripe ordensforstyrrelser hurtigt og effektivt når de oppstår. Og om et utested ikke følger reglene, skal de stenges og miste de rettigheter de har.

I dag er hele Oslos uteliv et eneste virvar og rot. Nesten som meterologene ikke kan bestemme hvordan været skal bli, kan heller ikke byens ledere “låse” verden og sette titusener av mennesker i en “fyllebås” med stoppeklokke.

Å tro at noe kan løses ved å stille en klokke en time tilbake eller frem, er faktisk så dumt at hadde jeg ikke sett og hørt det debattert i kveld, hadde jeg faktisk ikke trodd det. !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00