Proteus

desember 18th, 2010

En gedigen helseskandale er under etterforskning av Helsetilsynet i Rogaland. Det er grunnen til at jeg har vært borte fra min blogg.

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Siden det er min handikappede bror og meg som er direkte involvert i denne kjempetabben fra byens største sykehus, er jeg for øyeblikket ikke i stand til å fortelle mer. Men saken er rapportert til Helsetilsynet i Rogaland ved fylkeslege Pål Iden, og det vil bli satt igang med full etterforskning i saken overfor sykehuset og kommunen.

Da det er jeg som sitter som “sannhetsvitne” til hva som skjedde da den fatale feilvurdering ble gjordt av sykehuset, er jeg forhindret i å fortelle om dette før full etterforskning er iverksatt.

Det føles litt uvirkelig for meg, som ofte skriver om andre hendelser innen norsk helsevesen. NÅ er jeg selv involvert i en sykehusskandale av aller verste sort, og da blir realitetene noe helt annet.

Jeg vil komme tilbake med mer når saken er satt i “systemet”, eller dere får høre om det via pressen.

Om jeg ikke skulle komme tilbake før jul, ønsker jeg alle medbloggere de aller beste ønsker for en hyggelig tid fremover. Ha det godt alle sammen.

Beste hilsener fra eddie

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

desember 10th, 2010

Det finnes millioner av kinesere som bor utenfor eget land. Hva føler de idag?

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Jeg husket da jeg kom til New York på 80-tallet. Jeg skulle bo der i 6 måneder.

Mine venner der laget en topp aften for meg på min første fulle dag i byen. Full middag på en topp kinesisk restaurant i “Chinatown”, deretter show på et stort hotell på 7th Avenue med Tony Bennett. En av mine venner var en god venn av Tonys manager, så vi satt ved artistens private bord like ved scenen.

Måltidet i “Chinatown” var fantastisk, kinesisk kokkekunst på sitt aller beste. Jeg glemmer det aldri. Eieren av restauranten var OG en venn av en venn, så han var med på hotellet og så showet sammen med oss.

Jeg husket jeg leste om de tusener av kinesere som ble “importert til U.S.A. som arbeidskraft for å arbeide på jernbanene som skulle bygges, og andre prosjekter som kom samtidig og senere.

Grunnen til at kinesere ble valgt var at de var gode arbeidere, tålmodige, holdt sammen uten bråk, og trengte bare ris og enkel mat for å overleve.

De ikke bare overlevde, men idag finnes det millioner av kinesere over hele den vestlige verden som har funnet et liv i et annet land med seg og sine familier. Men som eieren av restauranten i New York, så ser de alle frem til EN dag å komme “hjem” til Kina, på ferie eller kanskje for å bo der når forholdene tillater det.

Men som han i New York sa til meg dengang: “Først må alle kinesere i eget land få en brukbar fremtid med arbeide og demokratiske rettigheter. Det kan nok virke umulig idag, men vi kinesere er tålmodige og kan vente til det skjer. Kanskje i min levetid, eller i mine barns. Men EN dag vil det skje”. Jeg husker disse ordene idag, fredag 10. desember 2010 da Liu Xiaobo, da han vil bli hedret med verdens mest prestisjepregede pris, Alfred Nobels Fredspris.

Egentlig har han fått prisen for tidlig, Kina er ikke “klar” ennå, derfor ble de rasende da han fikk den. De brukte all sin makt som kommende stormakt og økonomisk supermakt, til å sette alt inn på å “vanære” og bagatellisere prisen og det den sto for.

De har tapt, tapt fullstendig, med sin barnslige og arrogante måte å opptre på, dessverre for landet, heldigvis for prisens omdømme.

INGENTING i Kina vil være det samme etter 10.desember 2010, og etter seremonien og fredskonserten er over. Ingenting vil være det samme lenger, uansett hva myndighetene der sier eller gjør. Historien har talt, en kineser har fått Nobels Fredspris, en kineser som sitter i fengsel i eget land for å ha skrevet og sagt ting som ikke passer regimet der, ENNÅ.

I årene som kommer vil denne fase i Kinas historie bli husket av alle land som samarbeider med dem og de de har som sine “allierte”.

Kinesere over hele verden utenfor og i Kina, kan være stolte idag. Som fangevokteren som gav Liu Xiaobo beskjed at han hadde vunnet Fredsprisen, til alle de i og utenom myndighetene som innerst inne føler LITT stolthet over at verden, i noen få timer idag, setter en kinesisk statsborger i høysetet og gir han den ypperste ære.

Om 10 år kan vi kanskje se tilbake på denne dag, som den første dag i det nye livet for et land som har over 1 milliard mennesker som bare ønsker å få et brukbart liv å leve i fremtiden, med arbeide og muligheten til å leve et passelig demokratisk liv. Jeg tror de får den muligheten de håper på. Vi OG må være tålmodige og gi myndighetene i Kina mulighet til å forbedre SEG, og den politikk de fører mot egne borgere i eget land. Jeg tror vi kommer til å bli overrasket over det som vil komme de neste 10 årene. Da vil Fredsprisen  2010 ha vært katalysatoren som skapte fremgangen. Ingen dårlig ære for Jagland & Co å leve med inn i fremtiden. La oss alle

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

desember 9th, 2010

Kina kaller Norge og Nobelkomiteèn for “anti-kinesiske klovner”. Men hele verden ler av DEM med sin “alternative” pris. DA er DE blitt “klovnene”, symbolsk sett!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Å høre fra ledelsen i Kina at Norge og Nobelkomiteèn er anti-kinesiske klovner, går langt over grensen for hva et land kan si eller å oppføre seg, men alså ikke for Kina.

At så Jagland “parerer” med å si at de land som ikke kommer til seremonien grunnet press fra Kina, er litt feige, viser at det nå er alvor, “blodig alvor”.

Og med sin parodiske “seremoni” i Kina, der en 6 år gammel jente fikk en alternativ pris, er så merkelig at jeg tror faktisk at Kinas ledere ha mistet taket på egen sak.

Å få oppleve et land som for kort tid siden laget et spaktakulært OL med smilende mennesker overalt, til dagens stupide handlinger ledet av ledere fra samme land, synes nesten UMULIG.

Men sin nesten barnslige måte har de satt eget land tilbake MINST 10 år. At “økonomi-lakeiene”  de samarbeider med ikke heller kommer, og måten de tror de kan “kjøpe” deler eller hele Afrika, viser at ledelsen tror makten de har går like inn i “himmelen”, det da være seg den kinesiske “himmelen”, ikke den vi i resten av verden mener.

Det er merkelig å være forbannet på et helt land. DET er jeg heller ikke, men på de menneskene i den politikse ledelsen der som tror at ØKONOMISK makt betyr det samme som reell makt. Å tro det betyr at alle som nå inngår Aavtaler” med Kina, skal passe seg for å ikke bli “spist opp” av dem.  Kanskje bør vi andre nå sette foten ned og si: NOK ER NOK.

Min vurdering viser klare tegn på at Kinas makthavere er ved et veiskille. Om de tar FEIL vei, vil de “forsvinne” ut av det politiske liv, om de tar RETT vei, vil de bli en del av verdens ledende stormakter i fremtiden. Valget skulle ikke være vanskelig for noen, heller ikke for kineserene. !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

desember 9th, 2010

Kolbein Falkeid, “Vamp”s “usynlige partner”, er blitt Ridder av St.Olavs Orden. Et godt og fornuftig valg.!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Religion, Uncategorized          

For mange år siden, lenge før hans samarbeide med “Vamp”, traff jeg Kolbein Falkeid første gang.

Allerede da hadde han sitt skjegg, dog noe mørkere enn i dag. Men det jeg husker best, var hans måte å være på. Det var som om han var “omringet” av et lys av vennlighet og toleranse. Hans “myke” måte å snakke på, hans passe styrke i stemmen, akkurat nok til at du hørte hva han sa, men ikke mer. At vi da satt i en restaurant med endel bråk rundt, gjorde at jeg satt meg nærmere han for å høre det han sa.

Jeg kjendte han ikke, bare visste at han “skrev litt”, som det så pent heter når noen fra Vestlandet er forfatter eller skribent.

Jeg husker ikke hva vi snakket om, bare at jeg tenkte at han skulle vært MIN lærer på skolen.

Jeg “følte” at hans måte å være på, hans behagelige stemme og tydelige intellekt, ville ha gitt meg mye god lærdom å bruke senere i livet.

Da han ble “Vamps” skribent med sine dikt, tenkte jeg at dette ville bare bli en suksess for BEGGE parter. Som det jo og ble gjennom mange flotte år.

Han blir 77 år UNG den 19.desember 2010. Han får sin utmerkelse i Rådhuset i Haugesund 13. desember. Som en liten fødselsdagspresang liksom. Jeg er sikker på at han kommer til å motta Kongens Heder med litt blyghet, men er like sikker på at han vil være meget stolt over å få den.

Som “ekte haugesunder” har han gjordt sin del til at “Vamp” er endel av det norske musikkliv. At han selv har blitt æret for sin egentlige virksomhet tidligere, er bare en selvfølge.

Jeg er og sikker på at det “lyset” som jeg så rundt hans hode første gangen, fremdeles finnes der. Som en bekreftelse på hans egen tro og troen på det beste i alle mennesker han møter og ikke møter. For en gangs skyld er han blitt “adlet” som Ridder for sitt virke som menneske og kunstner. Han har fortjent dette og håper at han får en minnerik stund i Rådhuset i Haugesund den 13.desember.  Han representerer det BESTE av det vestlandske lynne: Respekt og toleranse.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

desember 9th, 2010

Pressekonferansen dagen før dagen: En god og oppriktig opptreden av Jagand og Lundestad til den internationale presse. MEGET bra gjordt !

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Geir Lundestad var den “klareste” på dagens pressekonferanse på Nobelinstituttet, mens Jagland var den dels formelle dels korrekte taleren.

At Fredsprisen 2010 er MEGET viktig, ble bevist av flere journalister fra Hong Kong, Kinas “enklave” mot vesten. De vil gjennom sine kanaler være tilstede i morgen, sammen med flere kinesere fra Hong Kong og andre land.

At U.S.A.s fremste representant OG var valgt av advokaten til prisvinneren, gir en sterk følelse av hvordan U.S.A. ser på tildelingen og støtten alle politikere der gir til komiteèn for valget av vinner.

Mange “vanskelige” spørsmål ble besvart på en fornuftig og klar måte av begge.

Symbolet med den “tomme stolen”, ble behørlig fremmet, og besvart på en korrekt måte. Men for kinesiske og asiatiske øyne, er det en mer tydelig “markering” på symbolverdien enn for de vestlige medier.

For kineserene er symboler av stor viktighet. Bildet av den tomme stolen vil bli sett av millioner av kinesere før eller senere. Via Hong Kong eller andre internationale medier.

Vi skal og ta med de POSITIVE tegn, som Lundestad så fint gav oss. At prisvinneren allerede hadde fått meldingen om tildelingen av en fangevokter FØR hans frue kom til han, og at hun senere formidlet ønske fra han om at et barnekor skulle synge under seremonien i morgen.

Det var et ønske direkte fra vinneren og vil bli en symbolsk markering av HAN SELV, sammen med bildet av den tomme den stolen han skulle ha sittet i.

At Liv Ullmann vil fremføre noe fra hans hånd, den tomme stolen OG barnekoret, vil faktisk gjøre at vi kan “føle” hovedpersonen selv i salen, selv om han ikke er der i fysisk form.

Derfor blir seremonien i morgen et manifest på de individuelle rettigheter for alle mennesker i et demokrati, selv om det dette gang gjelder Kina.

Kina, er et “demokrati” i fødsel. Denne Fredsprisen vil gjøre at prosessen blir nødt til å forseres. U.S.A. s folkevalgte ber OG president Obama si dette i møter med kinesiske myndigheter i januar, samt at de bør løslate prisvinneren fra fengselet innen kort tid.

Nå ser Kina at de allerede har “tapt” dette, både diplomatisk og handelsmessig. Og deres “oppførsel” har både vært upassende, arrogant, og direkte skandaløs i sin farselignende måte å vise det på.

Det vil hele den asiatiske verden nå se og bivåne.

Egentlig er dette det største “nederlag” Kina har opplevd de siste år, delvis grunnet landets egen måte å takle det på.

På en litt asiatisk philosofisk måte kan vi vel si at Kina er blitt “spiddet” av sverdet de SELV skulle bruke for å “slå ned” sin motstand mot tildelingen.

På vegne av hundertusener av andre nordmenn, fryder jeg meg over det som HAR skjedd og det som KOMMER til å skje senere i år eller neste år??

I dag og imorgen samt lørdag, vil jeg være stolt over å være nordmann, og stolt over at Jagland & Co, VÅGET å ta en såpass klar avgjørelse de VISSTE ville skape stor uro.

Lundestad og Jagland sto frem idag som to nordmenn vi alle kan være stolte av som representanter for det BESTE i norsk lynne:

Stahet og overbevisning over at det valg de tok, var rett og viktig for faktisk hele verden, OG for Kina.

I morgen etter seremonien er ferdig, har Kina en FREDSPRISVINNER 2010 som fange i eget land.

Så får vi alle se hvor lenge de vil la det skje. Jeg tror de velger å være fornuftige til slutt, tross alt.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

desember 9th, 2010

Høyres “Frp-fraksjon” gir Frp. en “julepresang”, og samtidig en advarsel til Erna Solberg.

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Velgerene har rokkert litt i siste målingen. Nesten nøyaktig det Frp går frem går Høyre tilbake.

Frp har nå 26.7 og Høyre 23 %. Men det er mer en påminnelse fra den fraksjon i Høyre som vil ha samarbeide med Frp, som nå “sier fra” at Erna Solberg & Co. bør nå begynne å vise “flagg”.

Regjeringepartiene gikk tilbake samlet med 0.7 %, selv om AP hadde en liten fremgang.

Dette er dels en advarsel til eget parti (Høyre) før kommunevalget neste år, samt en påminnelse om at det i 2013 vil ha et “samlet” Høyre og Frp. når sluttspurten kommer.

Hvem av de som kommer “først i mål”, er faktisk, for oss velgere, likegyldig. DET er noe som kommer frem når alle tallene er klart. Det viktigste er at de bør allerede NÅ begynne å vise seg som kommende regjeringepartier og ikke “bite” for mye på motpartens utspill. Å være uenig betyr ikke å vise velgerene at de ikke er samarbeidsvillige. HUSK på det når representantene viser seg i debatter og i media.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

desember 9th, 2010

Kinas alternative “fredspris” ble en komèdie. Lien Chen NEKTER å motta den. Hva gjorde Kina da.??

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Nå “stenger” Kina tilgangen til NRK,CNN og BBC i landet. Hele verden ler nå av Kina i sin arrogante og barnslige måte å vise oss hvor lite voksne de er.

Tidligere formann i det nasjonalistiske partiet i Taiwan, Lien Chan, som ble tildelt Kinas “pris”, NEKTER å motta den. “Dette er bare tull, vi hr aldri hørt om en slik pris”, sier han.

Nå har Kina gitt prisen til en 6 år gammel pike ????
Egentlig så patetisk at Nobelinstituttets kommentar som OG var “patetisk”, blir opphøyet i sin betydning.

Hele saken om Fredsprisen er derved en stor seier for både prisvinner og Jagland & Co som gav den.

Kina står som den store taperen, både i måte å oppføre seg på og måte å forsøke å stoppe den. En hel verden får nå se en nasjon som trenger å bli litt mer voksen før de gjør regning med aksept.

IOC,s Heibergs kommentarer tidligere, står nå i grell kontrast til virkeligheten, og setter Heiberg i klassen som “leilending” de luxe for et land som synes å ikke helt takle den situasjonen de selv har satt seg i.

Kina bør snarest mulig roe seg ned å glemme hele historien om Fredsprisen, og sin patetiske måte å forsøke å motarbeide den.

EN ting er å “miste ansikt”, en helt annen ting er å miste verdighet og seriøsitet.

Og min kritikk er faktisk IKKE basert på personlige meninger, men på måten Kina SELV har taklet situasjonen.

Nå står landet som en smålig, arrogant “stormakt”, som ikke helt forstår de komplikasjoner de selv har gitt uttrykk for til hele verden. Men VERDEN ser det klart, dessverre for Kina, heldigvis for oss andre som gleder oss til morgendagen og prisutdelingen i Oslo.

Konklusjon: DERES pris ble NEKTET mottatt av den som skulle ha den, mannen fra Taiwan. Ydmykende for Kina. Så gav de prisen til en 6 år gammel pike ???. Komedien er et faktum for alle å se. Dessverre Kina, dette var ikke et land verdig.!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

desember 9th, 2010

“betraktninger ved midnatt”:Kina har “laget” sin egen “fredspris”. Patetisk, smålig og ytterst “barnslig” å gjøre for et såpass kulturellt utviklet land.

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

“WikiLeaks” gir oss avsløringer om masse av interesse, men Kina har og gjordt oss mange tjenester den siste tiden. En høytstående politiker der likte ikke at Google skrev negative artikler om han. Nå var det vel  neppe Google som gjorde det, men det ble iallefall skrevet på deres “side”, derfor ville han stenge hele selskapet.

Nå har de blitt skikkelig forbannet for at “Norge” har gitt Fredsprisen 2010 til en “forbryter” som sitter i fengsel der, selv om han faktisk ikke har brutt noen “lov” i landet, da det jo har lover der som sier at det han har gjordt er tillatt.?

Nå har de “laget” sin egen “fredspris” og skal gi(har gitt) den første til en fhv. politiker på Taiwan. Da er det at du må knipe deg i armen for å tro på det du hører. Og for å være ærlig: Om DETTE er Kinas sanne ansikt, bør vi heller gjøre en handelsavtale med andre land. Å falle ned på et SÅ lavt nivå i sin irritasjon og sinne over en “pris”, synes å bevise for alle land at Kina ikke ser ut til å ha mennesker i sin ledelse som kan se forskjell på makt og handelsforbindelser, og det å være en stormakt som har voksne mennesker med lang erfaring innen international kulturell samkvem i sin ledelse.

Ved sin måte å dra ut sin frustrasjon over denne prisen, har DE “avslørt” seg og sitt land som en uferdig stat som tror at de kan diktere andre land fordi de er kommet i klassen “stormakter” innen handel og utvikling. Men det går begge veier, de trenger land å samarbeide med for å selge til det de har. Vi husker alle Japan, som skulle kjøpe “hele verden” i sin tid. De fant ut at det ikke var så smart da de OG kunne tape uhorvelig med penger om det ikke gikk bra.

Men å oppføre seg som et “bortskjemt barn” og lage sin egen “fredspris” og dele den ut FØR vår på fredag, tar faktisk “kaka” i sin usigelige dumhet og patetiske måte å “vise ansikt” på.

Min sympati med landet går over til å se på menneskene som sitter i ledelsen der, som mennesker som ikke helt forstår “livets regler” helt.  Om de vil vise seg som det land de NÅ synes å stå frem som, vil det bare gjøre at flere og flere land vil gjennomskue dem i deres søken etter global makt. Da blir den parret med arroganse og egenrådighet uten grenser. 

De synes å glemme at de har forferdelig mange mennesker som bor i landet. Jo mer de blir “utdannet” jo mer blir de og klar over at de kan få MER ved å samarbeide med resten av verden, i stedet for å håne den.  Og når det trykket kommer fra “innsiden” i eget land, vil snart ledelsen finne ut at de må gi eller, eller bli tatt av flodbølgen som kan komme om de IKKE gjør det.

Derfor kan Fredsprisen 2010 bli begynnelsen til enden for det Kina vi kjenner idag, merkelig nok.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

desember 8th, 2010

Når kirurger tabber seg ut i Antwerpen, gjør de det skikkelig.

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Mange ting har blitt “funnet” i pasienter etter operasjoner. Men Glen i Belgia gikk 4 år med store smerter i i mageregionen etter et inngrep.

“Undersøkelser” fant ingenting. Men INGEN fant på å kanskje ta en “bilde” derfra forå finne ut hva som foresaket smertene, før alså etter 4 laaange år. Da “fant” de ikke EN saks med TO.??

Så den/de kirurgene som mistet EN saks og ikke fant den igjen, tok en ny som OG ble “glemt igjen” etter operasjonen var over.??

Glen vil ha 640.ooo kroner for “tort & svie” fra sykehuset. Men DE mener at det ikke var en SÅ stor skade som ble gjordt? 4 år med smerter ??

Deres “tilbud” var 40.000 kroner, ca. 10.000 pr år.

Nå går vel “sak(s)en”sin gang og de blir sikkert enige om en sum.

Men var jeg Glen, ville jeg be om DOBBEL erstatning da det jo var TO sakser, ikke bare en som ble glemt igjen inne i han.

Men jeg kan ikke forstå hvordan disse ikke ble oppdaget tidligere. Kanskje var han en kraftig mann med en solid mage ? Dagens “klipp” ?!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

desember 7th, 2010

Julian Assange synes å være en “sexmaskin”??. Men hvor er “ofrene”, de to kvinnene i Sverige? Nesten parodisk bruk av lovverket?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

To kvinner møtte han og han hadde sex uten kondom med begge. Han trengte litt avslappende avvik fra hans arbeide.

Men at han skal ha vært et “sexuhyre” som skal ha voldtatt BEGGE, når alle vet at dette normalt gjøres på en “svensk måte”, i “korrekte former” hver dag.

En “rar” og usedvanlig rotete “anklage” ble først satt, så trukket tilbake så påbegynt igjen.

Når vi alle vet at kvinnene kunne fått skyhøye priser for sine “historier”, selv UTEN å avsløre sin identitet, er det ubegripelig at dette ikke har skjedd. Hvorfor? Jeg tror fordi det aldri skjedde, men at det er “komponert” en anklage mot han.

I et interjuv sa han at han ALDRI, i sitt liv, har utøvet noen form for vold når han har hatt sex med noen. Jeg tror han faktisk, ellers må han være en psykopat, som jeg IKKE tror han er.

Nå er han arrestert og fengslet til 14 desember. Egentlig tror jeg at han bestemte seg for å komme “inn” fordi har har ordnet alt med avsløringer via “WikiLeak”, slik at han kan få en slutt på denne saken en gang for alle.

Hele saken i Sverige “stinker” på sin måte å informere, eller IKKE å informere på, av aktoratet der.

Sett fra et juridisk synspunkt, synes hele saken å være en “lapskaus” av tilfeldigheter. Så får vi se hva retten i London kommer til. DA får vi kanskje litt mer info om bakgrunnen og FAKTA i saken ??

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eldre innlegg »

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00