Proteus

desember 9th, 2010

Pressekonferansen dagen før dagen: En god og oppriktig opptreden av Jagand og Lundestad til den internationale presse. MEGET bra gjordt !

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Geir Lundestad var den “klareste” på dagens pressekonferanse på Nobelinstituttet, mens Jagland var den dels formelle dels korrekte taleren.

At Fredsprisen 2010 er MEGET viktig, ble bevist av flere journalister fra Hong Kong, Kinas “enklave” mot vesten. De vil gjennom sine kanaler være tilstede i morgen, sammen med flere kinesere fra Hong Kong og andre land.

At U.S.A.s fremste representant OG var valgt av advokaten til prisvinneren, gir en sterk følelse av hvordan U.S.A. ser på tildelingen og støtten alle politikere der gir til komiteèn for valget av vinner.

Mange “vanskelige” spørsmål ble besvart på en fornuftig og klar måte av begge.

Symbolet med den “tomme stolen”, ble behørlig fremmet, og besvart på en korrekt måte. Men for kinesiske og asiatiske øyne, er det en mer tydelig “markering” på symbolverdien enn for de vestlige medier.

For kineserene er symboler av stor viktighet. Bildet av den tomme stolen vil bli sett av millioner av kinesere før eller senere. Via Hong Kong eller andre internationale medier.

Vi skal og ta med de POSITIVE tegn, som Lundestad så fint gav oss. At prisvinneren allerede hadde fått meldingen om tildelingen av en fangevokter FØR hans frue kom til han, og at hun senere formidlet ønske fra han om at et barnekor skulle synge under seremonien i morgen.

Det var et ønske direkte fra vinneren og vil bli en symbolsk markering av HAN SELV, sammen med bildet av den tomme den stolen han skulle ha sittet i.

At Liv Ullmann vil fremføre noe fra hans hånd, den tomme stolen OG barnekoret, vil faktisk gjøre at vi kan “føle” hovedpersonen selv i salen, selv om han ikke er der i fysisk form.

Derfor blir seremonien i morgen et manifest på de individuelle rettigheter for alle mennesker i et demokrati, selv om det dette gang gjelder Kina.

Kina, er et “demokrati” i fødsel. Denne Fredsprisen vil gjøre at prosessen blir nødt til å forseres. U.S.A. s folkevalgte ber OG president Obama si dette i møter med kinesiske myndigheter i januar, samt at de bør løslate prisvinneren fra fengselet innen kort tid.

Nå ser Kina at de allerede har “tapt” dette, både diplomatisk og handelsmessig. Og deres “oppførsel” har både vært upassende, arrogant, og direkte skandaløs i sin farselignende måte å vise det på.

Det vil hele den asiatiske verden nå se og bivåne.

Egentlig er dette det største “nederlag” Kina har opplevd de siste år, delvis grunnet landets egen måte å takle det på.

På en litt asiatisk philosofisk måte kan vi vel si at Kina er blitt “spiddet” av sverdet de SELV skulle bruke for å “slå ned” sin motstand mot tildelingen.

På vegne av hundertusener av andre nordmenn, fryder jeg meg over det som HAR skjedd og det som KOMMER til å skje senere i år eller neste år??

I dag og imorgen samt lørdag, vil jeg være stolt over å være nordmann, og stolt over at Jagland & Co, VÅGET å ta en såpass klar avgjørelse de VISSTE ville skape stor uro.

Lundestad og Jagland sto frem idag som to nordmenn vi alle kan være stolte av som representanter for det BESTE i norsk lynne:

Stahet og overbevisning over at det valg de tok, var rett og viktig for faktisk hele verden, OG for Kina.

I morgen etter seremonien er ferdig, har Kina en FREDSPRISVINNER 2010 som fange i eget land.

Så får vi alle se hvor lenge de vil la det skje. Jeg tror de velger å være fornuftige til slutt, tross alt.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00