Proteus

desember 9th, 2010

Kina kaller Norge og Nobelkomiteèn for “anti-kinesiske klovner”. Men hele verden ler av DEM med sin “alternative” pris. DA er DE blitt “klovnene”, symbolsk sett!

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Å høre fra ledelsen i Kina at Norge og Nobelkomiteèn er anti-kinesiske klovner, går langt over grensen for hva et land kan si eller å oppføre seg, men alså ikke for Kina.

At så Jagland “parerer” med å si at de land som ikke kommer til seremonien grunnet press fra Kina, er litt feige, viser at det nå er alvor, “blodig alvor”.

Og med sin parodiske “seremoni” i Kina, der en 6 år gammel jente fikk en alternativ pris, er så merkelig at jeg tror faktisk at Kinas ledere ha mistet taket på egen sak.

Å få oppleve et land som for kort tid siden laget et spaktakulært OL med smilende mennesker overalt, til dagens stupide handlinger ledet av ledere fra samme land, synes nesten UMULIG.

Men sin nesten barnslige måte har de satt eget land tilbake MINST 10 år. At “økonomi-lakeiene”  de samarbeider med ikke heller kommer, og måten de tror de kan “kjøpe” deler eller hele Afrika, viser at ledelsen tror makten de har går like inn i “himmelen”, det da være seg den kinesiske “himmelen”, ikke den vi i resten av verden mener.

Det er merkelig å være forbannet på et helt land. DET er jeg heller ikke, men på de menneskene i den politikse ledelsen der som tror at ØKONOMISK makt betyr det samme som reell makt. Å tro det betyr at alle som nå inngår Aavtaler” med Kina, skal passe seg for å ikke bli “spist opp” av dem.  Kanskje bør vi andre nå sette foten ned og si: NOK ER NOK.

Min vurdering viser klare tegn på at Kinas makthavere er ved et veiskille. Om de tar FEIL vei, vil de “forsvinne” ut av det politiske liv, om de tar RETT vei, vil de bli en del av verdens ledende stormakter i fremtiden. Valget skulle ikke være vanskelig for noen, heller ikke for kineserene. !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00