Proteus

desember 9th, 2010

“betraktninger ved midnatt”:Kina har “laget” sin egen “fredspris”. Patetisk, smålig og ytterst “barnslig” å gjøre for et såpass kulturellt utviklet land.

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

“WikiLeaks” gir oss avsløringer om masse av interesse, men Kina har og gjordt oss mange tjenester den siste tiden. En høytstående politiker der likte ikke at Google skrev negative artikler om han. Nå var det vel  neppe Google som gjorde det, men det ble iallefall skrevet på deres “side”, derfor ville han stenge hele selskapet.

Nå har de blitt skikkelig forbannet for at “Norge” har gitt Fredsprisen 2010 til en “forbryter” som sitter i fengsel der, selv om han faktisk ikke har brutt noen “lov” i landet, da det jo har lover der som sier at det han har gjordt er tillatt.?

Nå har de “laget” sin egen “fredspris” og skal gi(har gitt) den første til en fhv. politiker på Taiwan. Da er det at du må knipe deg i armen for å tro på det du hører. Og for å være ærlig: Om DETTE er Kinas sanne ansikt, bør vi heller gjøre en handelsavtale med andre land. Å falle ned på et SÅ lavt nivå i sin irritasjon og sinne over en “pris”, synes å bevise for alle land at Kina ikke ser ut til å ha mennesker i sin ledelse som kan se forskjell på makt og handelsforbindelser, og det å være en stormakt som har voksne mennesker med lang erfaring innen international kulturell samkvem i sin ledelse.

Ved sin måte å dra ut sin frustrasjon over denne prisen, har DE “avslørt” seg og sitt land som en uferdig stat som tror at de kan diktere andre land fordi de er kommet i klassen “stormakter” innen handel og utvikling. Men det går begge veier, de trenger land å samarbeide med for å selge til det de har. Vi husker alle Japan, som skulle kjøpe “hele verden” i sin tid. De fant ut at det ikke var så smart da de OG kunne tape uhorvelig med penger om det ikke gikk bra.

Men å oppføre seg som et “bortskjemt barn” og lage sin egen “fredspris” og dele den ut FØR vår på fredag, tar faktisk “kaka” i sin usigelige dumhet og patetiske måte å “vise ansikt” på.

Min sympati med landet går over til å se på menneskene som sitter i ledelsen der, som mennesker som ikke helt forstår “livets regler” helt.  Om de vil vise seg som det land de NÅ synes å stå frem som, vil det bare gjøre at flere og flere land vil gjennomskue dem i deres søken etter global makt. Da blir den parret med arroganse og egenrådighet uten grenser. 

De synes å glemme at de har forferdelig mange mennesker som bor i landet. Jo mer de blir “utdannet” jo mer blir de og klar over at de kan få MER ved å samarbeide med resten av verden, i stedet for å håne den.  Og når det trykket kommer fra “innsiden” i eget land, vil snart ledelsen finne ut at de må gi eller, eller bli tatt av flodbølgen som kan komme om de IKKE gjør det.

Derfor kan Fredsprisen 2010 bli begynnelsen til enden for det Kina vi kjenner idag, merkelig nok.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00