Proteus

november 30th, 2010

Tv2 reporter Fredrik Gæsvik: Jeg har fulgt han i sin “kamp” mot Rune Edvardsen i “Dina-stiftelsen”. Hvorfor ?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Græsviks private “vendetta” mot den profilerte Rune Edvardsen, synes å “strande” i byråkratisk “ingenmannsland”.

Når en profilert reporter som Fredrik Græsvik og den ENDA mer profilerte Rune Edvardsen, “møtes”, kan det bare bli en “vinner” !.

Og Græsvik ville sørge for at det ble han. Derfor har han nå i flere “artikler” gjordt sitt beste for å svartmale Edvardsen og hans virke i Kongo.

Jeg har lest NØYE alle artiklene for å finne NOE som kunne tenkes å være en snev av mistanke om underslag eller annet “snuskete”, men fant ingening, faktisk ingenting.

I kveld på tv2, ble IGJEN Græsviks søken etter “sannheten” gitt spaltelpass på nettet og på tv.

Var det noe nytt, var det NOE nytt? NADA-ZERO.

Nå “triller og går” denne “saken” til den avgår med den stille “byråkrat-død” som sikkert kommer med følgende konklusjon:

“Det bør bli bedre kontroll med hvor penger som blir samlet inn, går til og hvem som får dem”.

Ja, noe sånt vil nok “dommen” bli til slutt, og Græsvik har greid det mesterstykke å lage 4-5 reportasjer bygget på en “spiker”, med satt opp som en mulig anklage mot Rune Edvardsen for underslag av penger samlet inn i Norge.?

Han har greid det som politikerne gjør nesten hver dag. Snakke/skrive masse om egentlig INGENTING.

Han har oppnådd det samme som en som gav en 100 lapp til “Dina-stiftelsen” og klaget på at han ikke fikk vite hva pengene gikk til. DA OG hadde det samme skjedd, at de forskjellige etater hadde undersøkt saken.

Og ALT dette, bare fordi han ikke fikk svar av Rune Edvardsen da han snakket med han første gangen i Kongo? Han likte ikke dette, og bestemte seg for å bruke sin “makt” til å gi han en “lærepenge”.

Man gir jo ikke “en kald skulder” til en profilert “krigs-reporter”, det burde Rune Edvardsen skjønne.

På samme måte som jeg, og mange med meg, skjønner at Fredrik Græsvik i denne saken har gått litt over streken og vist oss i Norge litt av småligheten som ofte ligger i journalister når de gjør ting de ikke burde ha gjordt. De innrømmer det IKKE, men “melker” saken til “the bitter end” i håpet om å finne, iallefall, NOE negativt.

Derfor har denne “saken” IKKE gjordt Rune Edvardsen noen skade, men nesten ydmyket en “tøff” reporter som har skrevet og fått “publisert” masse om egentlig ingenting ??

Et godt eksempel på hvordan en “tøff” reporter (se bildet av han), havner i “hengemyr” i Kongo.

Kanskje vi får høre noen ANDRE reportasjer av han, eller har han “låst” seg fast i Kongo ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

november 30th, 2010

Spesialavdelingen i HV-016 skal bestå. Selvfølgelig skal den det.. Forsvarsminister og forsvarssjef ble “satt på benken”. !

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Forsvarssjefen Harald Sundes kommentarer om HV-016 som en “fossil” som ikke hadde livets rett, er nå blitt hans egen lille “waterloo”.

Jeg kritiserte både forsvarsminister og forsvarssjefen for sine kommentarer etter hendelsen i Afghanistan og etterfølgende “scenario” med innkjøp på “nettet” av “Dingo” kjøretøyene.

Egentlig oppfører begge seg som om de er “sjefer” for helt andre “etater” enn den de selv skal bestyre. Sundes bombastiske “drap” på eliteavdelingen i HV, ble ikke bare en “skivebom”, men viste seg OG at det ikke finnes “skarpe skudd” i hans lederegenskaper heller.

Og en sjef som skyter med “løskrutt”, og en forsvarsminister som ikke aner hva hun egenlig gjør der, er duoen nesten fullkommen i sin mangel på “militær” presisjon og myndighet.

Dessverre for Forsvaret og Forsvarsdepartementet. !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

november 30th, 2010

Kina utsetter forhandlinger om handelsavtale med Norge. Selvfølgelig gjør det det.!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

“Nyheten” om dette var selvsagt, derfor var det ingen nyhet, bare en bekreftelse på at Kina har andre “problemer” å stri med for øyeblikket.

Nord-Korea, for eksempel, og lekkasjene fra “WikiLeaks” der Nord-Korea ikke får karakter som “beste land i klassen” av kinesiske politikere. Heller ingen overraskelse.

Så det går som jeg forutsa, at ALT før 10.desember blir satt på “HOLD”, og engang på nyåret, vil nok Kina “våkne” igjen og finne ut at livet, tross alt, går videre og handel er viktigere enn å “mase” om en dissident som sitter i fengsel.

Derfor tror jeg at alt vedrørende 10.desember og konserten etterpå, vil gå som det skal. Vi får OG håpe at forholdet i Gulehavet ikke aksellererer for mye innen dette skjer.

Som kommentatorer i Norge og utlandet sier, er dette (lekkasjene) U.S.A. s syn på de diplomatiske forbindelsene de har. Jeg er 100% sikker på at om vi hadde fått andre lands diplomatiske “korrespondanse” offentliggjordt, ville den OG gitt saftige kommentarer om personer og lands ledere, kanskje MER enn de som kommer fra U.S.A. gjør.?

Ingen liker å få sine “karaktertrekk” publisert til verdenspressen, men de aller fleste av disse kjenner jo journalistene på forhånd fra eget land.

Så egentlig er de opplysningene som er kommer hittil kanskje bare begynnelsen på det som skal komme senere.

Men EN ting beviser “WikiLeak” til fulle: Den egentlige “krigen” foregår nå på datamskiner og er lagret på en slik måte at det gamle ordtaket:

“Ingenting er sterkere enn det svakeste ledd”, kan brukes med rette her, OG i fremtiden.

Som vi ser på spion-thrillere på tv, kan en telefonsamtale på kort tid, via satelitter, gi både navn og adresse på hvor samtalen ble gjordt fra.

Derfor kan vi vel si at INGENTING er idag “hemmelig” lenger. Det tar bare litt lenger tid å finne “det umulige” enn det gjorde for kort tid tilbake.

Og husk at på en liten minnebrikke, som kan legges i “klokkelommen”, kan mennesker frakte “tonnevis” av informasjoner så mye de vil, nesten. Noe å tenke på for oss alle.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

november 30th, 2010

“Ønskejobb” for Dagfinn Høybråten. Nå kan han bli et aktivt menneske igjen.

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Ikke det at han ikke har vært menneske som politiker, men som leder for et lite parti har han vært nødt til å se mange av sine hjertesaker bli utvannet eller ikke gjennomført.

NÅ, som styreleder for verdens vaksinegigant GAVI, der bl.a. Bill Gates er bidragsyter, vil han kunne redde millioner av mennesker fra den visse død. Spesiellt gjelder dette små barn, som med vaksiner blir reddet fra å dø i ung alder.

Hans stahet og menneskelige kvaliteter vil nå kunne gi han den gleden det er for ALLE mennesker å være med på noe som viser så store og gode resultater på kort tid.

Nå vil HELE personen Dagfinn Høybråten komme til sin rett, og gi han mange gode år som leder for en organisasjon som viser resultater i særklasse.

Da han ble interjuvet, så jeg at hele ansiktet nesten lyste opp da han snakket om det han nå er valgt til å lede på verdensbasis.

Vi kan kanskje si at han er “kommet hjem”, i en stilling han på mange måter er “skapt for”, eller har vokst til å inneha.

Så nå er Høybråten blitt “ung” igjen, og går til en stilling han sikkert kommer til å fylle på den aller beste måte i fremtiden.

De beste ønsker til han fra alle deler av det norske samfunn. Han slutter som politiker med heder og respekt. Så få vi se hva Stoltenberg eller Støre kan finne på senere ? Hvem vet ??

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

november 30th, 2010

Nydelig, kaldt vær over nesten hele landet. Men det “passer” jo ikke, det er jo bare november?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

“Mennesket” har rotet såpass mye med klimaet, at det store “hjulet” som gir oss vinter, vår, sommer og høst, har fått noen “rift” i kantene, og det blir litt “ulage” i systemet.

Og siden vær og vind og klimaforandringer følger et globalt mønster, ser vi nå mange rokkeringer rundt om i verden.

Nå går vi alle og venter på mildere vær, fordi denne flotte kulden kommer for tidlig for oss. Det er jo ikke jul enda, og “sesongen” er ikke startet. Så nå får vi kanskje plaskende regnvær i julen og mildvær i januar, hvem vet?

Men når du er født på Vestlandet, har du et avslappet forhold til “været”. Det som kommer, kommer, som bonden i Rogaland sa. Derfor har flere bønder der nå laget store veksthus og andre innredninger, slik at de kan få et jevnere vekstforhold til de produktene de produserer.

De tilpasser sg de skiftende værforholdene. Og det bør faktisk vi andre gjøre OG. Da det er lite eller ingenting vi kan gjøre, er det bare å akseptere at vi iallefall IKKE får det varmere i Norge de neste årene. Men vi kan få kraftige variasjoner i kulde og varme, det betyr kaldere når det er kaldt, og varmere når det er varmt.

Men som sagt, VÆRET lever sitt eget liv, dessverre for “eksperter” og klimaforskere, samt meterologer. Det VET vi på Vestlandet, derfor slapper vi av og venter på forandringen når den kommer. For KOMMER, gjør den, før eller senere??

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

november 29th, 2010

Skandalen på Nordlandssykehuset: Nå har jeg fått min første “reaksjon” på mitt innlegg. Og selvfølgelig uten begrunnelse. Jeg gremmes !

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Religion, Uncategorized          

Egentlig ville den som “graderte” mitt innlegg sagt det var “søppel”, og gitt det O-ZERO poeng. Men siden dette ikke finnes, brukes EN stjerne.

Samme om filmkritikerne bruker når de slakter en film. 1 stjerne står da for at filmen overhodet er LAGET, resten er søppel.

Nå kan det neppe være fordi innlegget var dårlig formulert, men heller at de påstander jeg kom med, ikke “passet” den som kommenterte det.

Men det gir jeg da bare f…. i, som vanlig, fordi jeg VET hva jeg snakker om. Jeg vet OG at de aller fleste innen helseetatene gjør en meget bra jobb. Men de som IKKE gjør det, burde blitt tatt ut betydelig mer direkte enn det gjøres idag. ALLE kan gjøre feil, men når feilene blir nesten rutine, er det ikke feil lenger, men ukompetanse i stillingen. Så enkelt er det faktisk.

Derfor, gå inn på innlegget jeg skrev og gi DIN vurdering av innholdet. Om det blir en eller 5 stjerner, spiller ingen rolle bare de leses med et “åpent sinn”.

Fakta er fakta uansett hvor enig eller uenig noen måtte være. Og med disse “kolossene” som idag kalles for sykehus, vil nok de fortsette å komme “avsløringer” om svikt både her og der innen “systemet”.

Vi må LEVE med det, men skal IKKE akseptere det for det. Da er vi bare som “maur” i en stor maurtue, der “dronningen” regjerer som det passer. Og dronningen er “systemet”, dette merkelige “vesen” som synes å gjennomsyre deler av vårt samfunn idag.

Dette merkelige “systemet” kan nesten sammenlignes med en stor snøfreser som laaaangsomt finner veien i et hav av snømasser.  Bare den forskjell at snøfreseren åpner en allerede bygget vei, mens “systemet” lager sine egne veier, uansett hva vi mennesker måtte si. Derfor er den ENESTE måte å bekjempe systemet på, å gå “inn i det” og forandre det fra INNSIDEN. Gradvis fjerne og pusse på tingenes tilstand, slik at det passer til de mennesker det er satt til å tjene.

Gjøres IKKE dette, vil vi mennesker i Norge oppleve at vi bare blir del av et “system” som kontrollerer OSS, istedet for at vi skal kontrollere systemet. ALLE byråkrater vet hva jeg snakker om, så gjør alle som er ansatt innen helse og omsorgsektorene i Norge. Imens vokser og vokser denne udefinerbare “koloss”, som en robot med “menneskelige trekk”, men uten å kunne tenke selv. Høres dette skremmende ut.? Kanskje, men som alle ting kan det forandres om vi vil det.

Vil vi det ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

november 29th, 2010

Fredric Hauge slått ned og alvorlig skadet av to sykkeltyver. Ja, riktig, to sykkeltyver.?!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Frederic Hauge ville stoppe to personer som ville stjele sykler utenfor hans leilighet i Oslo. Men det skulle han ikke ha gjordt. For få år siden, ville bare sykkeltyvene forsvunnet. De ville og ha vært adskillig yngre enn 25 og 26 år, som de to som ble arrestert var.

Nå er jo ikke Frederic Hauge noen liten mann, så at to simple sykkeltyver gikk til angrep på han for å ha “forstyrret” deres raid, synes bare å bekrefte tendensen i Oslo for tiden: Nå slår de ned hvem som helst for nesten hva som helst.

At Hauge får bli på sykehuset i noen uker, betyr OG at dette ikke bare var en liten slosskamp, men et forsøk på å gjøre mest mulig skade på han. Derfor bør begge fengsles, ikke direkte for forsøk på sykkeltyveri, men for grov vold.

OM da politiet vurderer det slik.? Eller tar de bare de vanlig data, slipper dem ut igjen og VOILA, klar til neste “varp” ??

Det triste med denne hendelsen var nok at syklene som var der, sikkert var kostbare, 10-15000, og at de nok hadde en heler som ville betale dem 2-3000 minst, hver for dem.

Så får vi se hvem de var disse to, norske eller utlendinger, proffe eller tilfeldige vaneforbrytere.?

De får sikkert en advokat på statens regning, mens Frederic Hauge må ligge på sykehus noen uker for å ha forsvart egen eller andres eiendom.

Vi får se hva som skjer med “sykkeltyvene”. De hadde sikkert en trist barndom osv.osv, ??

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

november 29th, 2010

Skandalen ved Nordlandssykehuset: Hele ledelsen synes å ha vært uten forståelse for hva de gjorde. Hvorfor ?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Nå har styrelederen ved sykehuset trukket seg med øyeblikkelig virkning. Dermed har ALLE de personer som hadde ansvaret, klinikksjef, adm,direktør og styreleder, forlatt sine stillinger.

Og husk at disse feliaktige operasjoner har foregått siden 2004 til for kort tid siden.

Da jeg har brukt mange år på å gjennom-analysere forholdene på norske sykehus, snakket med flere leger, og selv vært vitne til ukompetent medisinsk kunnen, uttaler jeg meg som passelig sakkyndig.

Det synes som om økonomien til disse kjempemessige sykehus-sammenslutninger, er mer i søkelyset enn behandlingen og omsorgen for pasientene. Det har vi sett bevis på over hele Norge. Det triste med dette, er at selv om MENNESKENE på sykehusene, ofte gjør alt de kan, er det “systemet” de arbeider under som er den store synderen.

Når kirurger har arbeidet i årevis med inngrep de IKKE skulle gjøre, samt OG har fjernet friske organer på mennesker, betyr det at hele systemet på Nordlandssykehuset var fullstendig uten styring, fra kirurgene til toppledelsen.

En lege sa til meg at når han arbeidet å en bestemt avdeling innen sitt sykehus, gkk han på “tå hev” så lenge han var der.

Det betyr at han VISSTE at avdelingen ble drevet uforsvarlig og ville gardere seg mot å gjøre noe selv som han senere kunne bli stilt til ansvar for.

Som vi alle vet er det nesten UMULIG å få leger eller kirurger stlt til ansvar for sine handlinger, selv om de indirekte eller direkte foresaker død eller invaliditet hos de mennesker de behandler.

Det ER iferd med å utarbeides forskrifter for å sikre pasientene bedre, men som vanlig i disse kretser, er det en langvarig og omstendelig prosess.

Derfor skal ALLE, pasienten selv eller familien, med en gang de føler at noe er galt, SI FRA OM DETTE SNAREST MULIG. Høres dette drastisk ut?

Kanskje, men da skal en bare huske på at det er DITT liv det dreier seg om.

Politikerne VET at det er mye som foregår på våre sykehus. Derfor har de laget lover og regler slik at pasienter kan KLAGE, skifte sykehus, eller på annen måte gi signal at noe ikke er som det skal være.

Det betyr i KLARTEKST at det er VI som mulige pasienter, som skal klage eller komme med innsigelser om noe føles galt.

Vi vet alle og at OM pasienter gjør dette, KAN de bli satt i “ventekø” som en “straff” for å ha snakket ut, fra samme sykehus som de klager på.

DA skal de ta kontakt med pressen, slik at sykehuset forstår at de er kommet i en “umulig” situasjon om det kommer ut i media.

Alle de som idag har mistet organer som viste seg å være friske på Nordlandssykhuset, vil nok få sin erstatning senere. Samme som andre som ble feilbehandlet.

Men alle de som idag er døde som følge av samme feilbehandling, kan ikke klage lenger. Og altfor mange av disse vil heller aldri bli registrert som døde etter felibehandling, men med mer “normale” årsaker til dødsfallet. Grunnen er enkel: Alle impliserte vil dekke seg ved å være “stum”, og om NOEN går ut og “tyster”, VET vedkommende at de blir “fryst ut” av jobben senere. Derfor holder de kjeft om det som skjedde.

Dette er IKKE hypoteser satt frem av meg, men realiteter alle kan sjekke når de vil. Dessverre !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

november 29th, 2010

Kjetil Lunds kritikk av Storberget er “spill for galleriet”. Hvorfor?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Storberget la frem overvåkningsaken på en nesten pinlig korrekt måte. Hans redgjørelse gjorde det klart at U.S.A. gjorde det alle visste de gjorde da de holdt egen ambassade under oppsikt.

At så den venstreradikale Kjetil Lund, faller tilbake til “gamle synder” og skiller mellom rollen om høyesterettsdommer og venstreradikaler, betyr bare at han nå synes å være der han var som ung. At hans kritikk av Storberget kommer i Klassekampen, bekrefter igrunnen det.

Slik at fra nå av kan vi se på Lunds uttalelser nesten som de kommer fra Folkvord i Rødt, alså med U.S.A. som “hovedfienden”, som vanlig.

At U.S.A.s ambassade gav jevnelige informasjoner om hva de gjorde, synes ikke å ha hatt noen betydning. Hans “uttalelse”: ” amerikanerne tar seg til rette i verden”, bekrefter mitt syn å hans uttalelser.

Han velger selektivt å kritisere Storberget, men “slenger” på en uttalelse som tydelig viser hvor han står “politisk”.

Vi vet ALLE at U.S.A. ikke er “snilleste gutten i klassen”, men landet ER tross alt i SAMME klassen som oss andre i vesten.

Denne saken hadde IKKE viktighet nok til å komme på politisk toppnivå, det vet vi idag. At da Ketil Lund kritiserer Storberget, faller på sin egen urimelighet. DET burde en erfaren jurist OG vite. !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

november 29th, 2010

“betraktninger ved midnatt”: Verdens ledende aviser og resten av mediaverden, har nå fått en kjempestor “konfekteske” å kose seg med. Hvilken “biter” velger de ?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

I natt sitter hundervis av spesialister og siler ut fra dokumentene som er publisert fra “WikiLeaks”.

Egentlig er det betydelig mer der denne gang som er av interesse for oss alle, selv om det ofte ikke er bare “diplomatisk” språk som brukes.

Men vi går en spennende uke og to imøte, iallefall alle som liker litt “inside” info om “baksiden” av verden vi lever i.

Og snart er det 10. desember, da en viss begivenhet skal holdes i Oslo.

Var det ikke en viss AP minister som sa visse “usømmelige” ord om en britisk minister for noen år siden ? DET kommer nok ikke til å gå inn i historien, som disse, sikkert saftige formuleringer vi kommer til å se og høre om denne uken.

Og på mandag er det og en dokumentar vi bør se på. Om de som vil lage hele Europa om til en muslimsk stat med tider og stunder?

Det sies jo at der det er litt røyk, KAN det komme en brann senere, om den bare får tid til å “ulme” lenge nok.

Legger vi sammen bare LITT av det som har skjedd denne uken, er det nok til å legge “lokk” på hele Norge, nesten.

Så, sov godt, og velkommen til en spennende uke med “diplomatiske konfektbiter” fra et rikholdig og varierende “lager” hos “WikiLeaks”. !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eldre innlegg »

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00