Proteus

november 29th, 2010

Skandalen ved Nordlandssykehuset: Hele ledelsen synes å ha vært uten forståelse for hva de gjorde. Hvorfor ?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Nå har styrelederen ved sykehuset trukket seg med øyeblikkelig virkning. Dermed har ALLE de personer som hadde ansvaret, klinikksjef, adm,direktør og styreleder, forlatt sine stillinger.

Og husk at disse feliaktige operasjoner har foregått siden 2004 til for kort tid siden.

Da jeg har brukt mange år på å gjennom-analysere forholdene på norske sykehus, snakket med flere leger, og selv vært vitne til ukompetent medisinsk kunnen, uttaler jeg meg som passelig sakkyndig.

Det synes som om økonomien til disse kjempemessige sykehus-sammenslutninger, er mer i søkelyset enn behandlingen og omsorgen for pasientene. Det har vi sett bevis på over hele Norge. Det triste med dette, er at selv om MENNESKENE på sykehusene, ofte gjør alt de kan, er det “systemet” de arbeider under som er den store synderen.

Når kirurger har arbeidet i årevis med inngrep de IKKE skulle gjøre, samt OG har fjernet friske organer på mennesker, betyr det at hele systemet på Nordlandssykehuset var fullstendig uten styring, fra kirurgene til toppledelsen.

En lege sa til meg at når han arbeidet å en bestemt avdeling innen sitt sykehus, gkk han på “tå hev” så lenge han var der.

Det betyr at han VISSTE at avdelingen ble drevet uforsvarlig og ville gardere seg mot å gjøre noe selv som han senere kunne bli stilt til ansvar for.

Som vi alle vet er det nesten UMULIG å få leger eller kirurger stlt til ansvar for sine handlinger, selv om de indirekte eller direkte foresaker død eller invaliditet hos de mennesker de behandler.

Det ER iferd med å utarbeides forskrifter for å sikre pasientene bedre, men som vanlig i disse kretser, er det en langvarig og omstendelig prosess.

Derfor skal ALLE, pasienten selv eller familien, med en gang de føler at noe er galt, SI FRA OM DETTE SNAREST MULIG. Høres dette drastisk ut?

Kanskje, men da skal en bare huske på at det er DITT liv det dreier seg om.

Politikerne VET at det er mye som foregår på våre sykehus. Derfor har de laget lover og regler slik at pasienter kan KLAGE, skifte sykehus, eller på annen måte gi signal at noe ikke er som det skal være.

Det betyr i KLARTEKST at det er VI som mulige pasienter, som skal klage eller komme med innsigelser om noe føles galt.

Vi vet alle og at OM pasienter gjør dette, KAN de bli satt i “ventekø” som en “straff” for å ha snakket ut, fra samme sykehus som de klager på.

DA skal de ta kontakt med pressen, slik at sykehuset forstår at de er kommet i en “umulig” situasjon om det kommer ut i media.

Alle de som idag har mistet organer som viste seg å være friske på Nordlandssykhuset, vil nok få sin erstatning senere. Samme som andre som ble feilbehandlet.

Men alle de som idag er døde som følge av samme feilbehandling, kan ikke klage lenger. Og altfor mange av disse vil heller aldri bli registrert som døde etter felibehandling, men med mer “normale” årsaker til dødsfallet. Grunnen er enkel: Alle impliserte vil dekke seg ved å være “stum”, og om NOEN går ut og “tyster”, VET vedkommende at de blir “fryst ut” av jobben senere. Derfor holder de kjeft om det som skjedde.

Dette er IKKE hypoteser satt frem av meg, men realiteter alle kan sjekke når de vil. Dessverre !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00