Proteus

oktober 30th, 2010

Fredsprisen: Kina “maste” så mye om IKKE å gi den til Liu Xiaobo, at Nobelkomiteèn ble irritert. Ganske morsomt igrunnen?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Kinas grunnlov har ytringsfrihet for sine innbyggere. At da EN av dem som “ytret” seg da ble satt i fengsel for 11 år, er jo i seg selv et paradoks. Og 11 år er og en meget streng “straff” for å ha gjordt noe som landets egen grunnlov sier du KAN gjøre.

Geir Lundestad, direktør ved Nobelinstituttet, er ganske frittalende i et interjuv vist på tv2 nyhetene. Han filosoferer litt om årsakene til at Liu Xiaobo fikk Fredsprisen. At Jagland nå blir direkte hånet og får kraftig kritikk på kinesiske nettsider, er en bekreftelse på at landet, i denne saken, ikke er helt “voksen” i sin kritikk av prisen.

At Kina er forbannet er jo helt naturlig, men når de synes å ha “advart” Norge i flere år mot å gi Liu Xiaobo prisen, istedet for heller holde kjeft, er dette liksom en “takk for sist” hilsen fra Nobelkomiteèn.

Så EGENTLIG er det jo ledelsen i eget land som går mot landets egne gunnlover, som er de som har ansvar for egne handlinger. De kan jo ikke kritisere noen for noe de selv gjør galt. Men så er jo dette Kina, og ledelsen i landet bruker egne lover som det passer dem.

Overfor resten av verden virker den kritikk som Kina har gitt “Norge”, basert på landets egen tolkning av egne lover, nesten barnslig i sin kritikk. Grunnen er selvfølgelig at endringer skal komme når lederne vil,IKKE at andre land skal fremskynde dem.

DET er egentlig hovedgrunnen til all kritikk som Kina idag gir oss. Det BEVISER at prisen både er riktig og kommer i rett tid.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00