Proteus

september 30th, 2010

Det finnes 100 vis av måter å kritisere radikale muslimers bruk av sin profet i terrorens navn. Å tegne karikaturer av profeten som “protest”, viser bare hvor naive og dumme noen kan bli. !

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

I den vestlige verden har vi en mer eller mindre fri presse, tale og trykkefrihet. Men en like fundamental rett er det OG at den som rakkes ned på, sjikaneres, eller på annen måte blir utsatt for vår vrede, får en mulighet til å forsvare seg.

Selv de som skriver og kritiserer Adolf Hitler for hans måte å herske på, gjør det med en nøytral historisk måte, som regel i alle fall.

Fra første stund jeg hørte om karikaturtegninger av muslimenes aller helligste “ikon”, deres Profet, forsto jeg det ikke i begynnelsen, naiv som jeg sikkert er.?

Når en hel verden fordømmer den katolske kirke for sine “forlystelser” med unge menn og kvinner, går vi IKKE til angrep på Jomfru Maria eller Kristus.

Derfor er det både idiotisk, naivt og faktisk totalt feil å drive en form for “terror” ved å bruke, etter min mening, den LAVESTE form for “retten til å skrive eller tegne” hvem vi vil, som “våpen”.

Profeten har ingen mulighet til å forsvare seg, ei heller kan han ikke bli gjordt ansvarlig for alt det som brukes i “Hans navn”. ALLE fornuftige mennesker vet dette, men allikevel hører vi liten kritikk for denne sure måte å markere sin avsky for all terror som skapes i en viss profets navn.

“Ingen våger lenger å “raljere” over Islam”, sier Per Edgar Kokkevold, nestor i Norsk Presseforbund.

Nå skal en ny bok gis ut der det finnes en mengde karikaturbilder av profeten. Forfatteren er en tidligere redaktør i Jyllandsposten.

“Pressens frihet”, sier han er grunnen til at han nå, på 5 års dagen for de første tegningene, utgir SINE tegninger.

Flere hunder millioner muslimer lever sin religion gjennom symboler, da mange ikke kan lese eller skrive, eller har tilgang til de medier vi i den vestlige verden ses på som naturlige.

Jeg synes faktisk at alle de som snakker om “symbolikk” i å gi ut karikaturbilder av en hellig profet, er et symbol på deres EGEN selektive og egensentrerte verden.

Derfor er jeg en TOTAL motstander av å latterliggjøre noen om ikke kan forsvare seg, Og om “personen” OG er hundreder av millioner muslimers “Gud”, er egentlig fadesen fullkommen.

Uansett hvor god ethvert skriv eller bok er, vil alt i den bli en skam, om karikering av en profet er del av innholdet. Og det har ingen ting med den avsky jeg føler for de terrorister og radikale islamister som dreper som del av sin utslettelse av alle “vantro”.

DE er “fienden” som skal elimineres, men IKKE ved å latterliggjøre den profeten som, tross alt, de aller fleste som har han som sin “Gud” og IKKE er terrorister, føler som vanære. Som det jo egentlig og er.

Det finnes mange måter å bruke pressefriheten på. At dette skal være et av dem, beviser bare at ALT synes å være tillatt for de som mener det.

Mens en STOR del av den norske befolkning synes at dette er en både dum og samtidig naiv måte å bruke den på. Og DET skal alle de norske muslimene forstå, noe jeg og tror de gjør.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00