Proteus

september 30th, 2010

“betraktninger ved midnatt”: Lyntog vil bli utbygget i fullskala i Norge, uansett hviken regjering som sitter ved makten. En vidunderlig nyhet å få en sen kveldstime !!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

For mange år siden snakket en hollender, som var bosatt i Rogaland, om å bygge lyntog mellom de største byene i Sør-Midt-Norge.

Folk bare lo av han. Han heter Jørn Westermann og driver idag Norsk Bane a/s. Sammen med Deutsche Bahn med partnere, ble det utarbeidet en storstilt plan med kostnadsanalyser og trasèvalg.

Uansett hva som skjer videre i saken, er det hans innsats og ukuelige tro på dette, som idag “belønnes” med denne meldingen, gitt av Tom Stillesby, som er leder for utredningsgruppen for høyhastighetstog i Norge.

Alle politiske partier er enige om dette, unntatt, av en eller annen ubegripelig grunn, Fremskrittspartiet. Ser dere at jeg skriver partiets fulle navn: FREMSKRITTSpartiet ??

Så det absolutt største løftet, noensinne i Norge, der vi skal sette form på fremtiden og FREMSKRITTET for norsk transportplan med bygging av fullskala lyntog mellom de største sentra i Norge, med de transportøkonomiske fordeler dette gir for transport av mennesker og gods, så står Frp. som ENESTE parti og sier NEI ?

Totalkostnadene beregnes til ca. 600 milliarder kroner, ennå. Og som sagt, dette er nå en realitet som KOMMER til å skje. Anbudene fra verdens ledende selskaper begynner allerede å tikke inn.

Det eneste “triste” med dette, er antakelig at Norsk Bane, med Jørn Westermann, pioneren med ideene og vyene, kanskje ikke blir med på “kappløpet”??

Det ryktes at han har skapt for mange uvenner på sin vei mot mulig suksess? Får håpe at noen politikere, som han fra Rogaland for SV, sørger for at nestoren i planene om lyntog i Norge, får sin rette heder innen dette gigantiske løftet for norsk næringsliv, turisme, samferdsel og fremtid.

Om ikke det skjer, vil det alltid være en flau smak i min munn. Derfor håper jeg, når en ny regjering kommer, at “rette vedkommende” gir Jørn Westermann en plass i “stolen” når planene skal videreføres i praksis. Det har han fortjent, som “faren” til det som nå kommer til å bli den største satsing innen samferdselsektoren noensinne i Norge.

Så ENDELIG, skal vi få et skikkelig jernbanenett, på linje med andre land i Europa. Da vil vi ikke lenger ligge på BÅNN, sammen med Albania og andre gamle østblokk-land.

Nå vil jeg slappe av med dagens aviser, i trygg forvissning om at vi kan se fremtiden LYNRASKT i møte, om ikke så altfor mange år? God tur til alle elskere av tog. Vi kommer til å få millioner av “nye” medlemmer snart. Jeg synker ned i sengen og lukker øynene snart, og håper at jeg drømmer at jeg er med på første toget mellom Vest og Østlandet.

Og en stor takk til Jørn Westermann, som nå ikke trenger å “drømme” lenger. Nå er HANS drøm gått i oppfyllelse. Håper han føler seg litt stolt i kveld.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00