Proteus

september 29th, 2010

Ble daværende utenriksminister Anna Lindh feil behandling etter angrepet i 2003? Et tv-program som kommer senere på svensk tv4, vil hevde dette!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Karolinska universitetssykehus i Stockholm, der Lindh ble behandlet, ber nå om en granskning av egen behandling av henne etter hun ble brakt til sykehuset.

I rapportene etter angrepet, ble det sagt at hun var ved full bevisshet, og at hun bare hadde fått et knivstikk i armen.

Når da senere sykehuset gikk ut til media og sa hun ikke overlevde, ble det fullt kaos i regjeringen.

Sykehuset vet at det har versert rykter om den behandlingen Anna Lindh fikk ved sykehuset. Alle journaler sier at ingenting kunne vært gjordt annerledes, men sykehuset vil komme i forkant av tv-programmet som kommer senere i svensk tv4.

I seg selv en liten nyhet for oss i Norge, men i Sverige er det førstesidestoff. At et knivstikk i en arm, skal ha resultert i såpass omfattende skader det viste seg at Anna Lindh hadde, kan skape tvil om at sykehuset for sent oppdaget hele omfanget av skaden hun fikk.

Men selv om det fatale knivstikket i første omgang så relativt uskyldig ut, kan det være kombinasjonen av pressemeldinger i begynnelsen og at hun neste morgen ble erklært død, som nå sykehuset vil ha granskning på.

Så nå kan historien fra 2003 igjen komme tilbake i minnet til det svenske folket. Og at faren ved et tilsynlatende uskyldig kutt av en kniv, kan resultere i at pasienten dør om ikke han/hun får fagmessig behandling snarest mulig etter det skjer.

Mer om dette vil sikkert komme i tv4 programmet senere. Da vil nok grunnen til at programmet ble laget, bli grundigere forklart for svenske og norske seere. Uansett om det kommer en granskning eller ikke, før eller etter programmet sendes.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00