Proteus

september 28th, 2010

Er Marianne Aulie en kunstner? Lars Mjøen, han i trioen du vet(?), mener hun IKKE er det. Hun er visst ikke “betydningsfull” nok?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

For Lars Mjøen, er ordet “kunstner” bare noe som kan gis til spesiellt utvalgte personer innen de forskjellige “kunstarter”, som de har gjordt seg SÆRLIG bemerket innen.

Så etter hans definisjon er t.eks. en maler bare en maler før han/hun event. senere utmerker seg i sin “kunst”.

Egentlig er det kanskje bare en kunstner selv, om han jo var/er, som kan komme med slike idiotiske analyser av et ord som faktisk ALLE kan bruke, om en de fleste med et tilleggsord: Livskunstner, kunstnerspire, en kunstner på sitt felt, etc.etc.

Eller når disse “kunstnerne” blir: Den berømte kunstmaleren, komponisten, sangeren eller alle de som kan settes foran eller bak ordet.

Jeg hadde engang den gleden over å bli presentert og snakket med en av datidens største artister, som i sitt FAG var en fremragende artist og kunstner PÅ SCENEN. Men i sitt private liv, var han en eldre mann som ingen kjente igjen om de gikk rett på han på gaten.

Hans/hennes navn var Danny La Rue, og han hadde noen fantastiske showopptredener i London, som trakk tilskuere fra inn og utland i mange år. Men jeg har OG truffet mange andre KUNSTNERE, som bare i kraft av egen personlighet, kunne ha blitt nesten hva de ville OM de hadde villet.

Så en KUNSTNER, Lars Mjøen, er noe som nesten er medfødt i et menneske å VÆRE eller å utvikle seg til.

Og det er SLETT ikke noe som ANDRE kunstnere skal bestemme om er eller ikke, heller ikke faktisk om de blir/er BERØMTE eller har gjordt noe betydningsfullt.

Marianne Aulie ER en kunstner, som “tukler” med mye i sitt tross alt unge liv(38). Hun kan kalles en LIVSKUNSTNER, eller en kunstmaler, selv om enkelte kanskje ikke synes hennes malerier er annet en “søppel”?

Mens tusener av ANDRE igjen, ser på henne og hennes KUNST, som noe de liker, både i og omk
ring personen som maler eller dekorerer sin spesielle “kunst”.

De som leser dette innlegget, vil se at jeg bruker ordet KUNST mye. Det er mer for å gi ordet den betydning det EGENTLIG IKKE har, og ikke det Lars Mjøen mener det skal ha.

Men jeg kjenner OG mange som ELSKER å sette ordet “kunstner” etter sitt navn. Som en sikkerhet på å få litt ekstra oppmerksomhet, eller bare for å “pynte” på egen livstilværelse?

Fordi, Lars Mjøen, de VIRKELIGE kunstnerne her i verden, behøver ikke engang å bruke ordet du så “hellig” beskytter.

Rent privat, er en “kunstner” for meg, et HELT vanlig menneske, til de i egennskap av eget talent eller selvutvikling bare kan sløyfe ordet og si NAVNET sitt. DET holder nok da, fordi de da ikke trenger å har et “ord” å beskytte seg bak lenger.

Dette litt info fra en “livskunstner” til en annen “kunstner” på livets hav:

Marianne Aulie trenger IKKE å bruke ordet kunstner om seg selv, hun kan bare si navnet sitt. Det er nok.

At hun viser en naken kropp i ny og ne, viser bare at kvinnen har litt “savi” i hodet OG, ikke bare i kropp og sjel. Å tjene penger på sin “kunst” er faktisk ikke så dumt det heller, eller er Mjøen uenig med meg?

Derfor “gravlegges” Lars Mjøens innlegg herved. Neste gang han forsøker å glorifisere et ord uten å forstå sammenhengen med personen han bruker det mot, håper jeg blir lenge til. !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

2 kommentarer

 1. Like mye kunstner som de andre tullingene som limer en tennisball på en stein for å vise hvor sårbare fotsålene våre er eller som støper betongsøyler på fortauet for å symbolisere at det er vanskelig å komme seg frem her i verden.

  Hun er i alle fall en skikkelig smører, hun selger ikke bilder på den “kunsten” hun lager, men ved å blotte dåse og støpe ræva si.

  Ikke ulikt en herværende blogger, forøvrig.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av adolph — september 28, 2010 @ 5:34 pm

 2. Kunst er for meg noe jeg ønsker å eie og nyte til tross for min elendige smak. For meg er det uvesentlig om Mjøen kaller det kunst. Kunst er for meg en glede JEG har enten det gjelder bilder, musikk eller kroppsbeherskelse. Hele diskusjonen er meningsløs. Marianne Aurli henger ikke på min vegg, det gjør litt kjeramikk fra Hellas, noen bilder av Bjørn Ransve og Kjell Paar Iversen. I mitt musikkutvalg er det alt fra country til avantgard jazz. I Uthuset er det Ramlero som bestemmer hvem som er kunstner og hva som er kunst. Ramlero driter i andres meninger!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av Ramlero — september 28, 2010 @ 9:50 pm

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00