Proteus

september 28th, 2010

David Milibands yngre bror,Ed Miliband, har tatt over som Labourleder i Storbritannia. Hvordan?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Alle var sikker på at den profilerte politikeren David Miliband, skulle etterfølge Gordon Brown som leder for Labour.

Hans politikk er sentrum + høyre, og alså litt av samme som Blair hadde. Hans bror Ed, er mer sentrum + venstre, og det er grunnen til at han vant med ørliten margin under avstemmingen på landsmøtet i Manchester nylig.

Mange mener at han har inngått “avtaler” med fagforeningsforbundene, slik at DE får mer makt innen Labour. Det har de ikke hatt siden før Blair var statsminister.

Så når Ed Miliband idag i sin tale til landsmøtet, snakket om et samlet Labour, er det typisk “politikerprat”. Halve Labour er IKKE enig i dette, selvfølgelig.

Uten sammenligning, kan det jo nesten si at det er samme politikerprat som om Stoltenberg hadde gått ut og sagt at den rødgrønne regjeringen sto “samlet” i sin politikk og handlemåte i Norge?.

Det irriterende for tilhengere av David Miliband, er at de frykter at han vil delvis “forsvinne” i det politiske miljøet rundt Labour i fremtiden.

For EN ting er sikkert: Han vil IKKE arbeide “under” sin yngre bror. Og da er det ikke så mye annet han kan gjøre enn å ta det med ro litt.

Egentlig trist, da David Miliband er en betydelig mer karismatisk politiker enn sin bror, og like viktig, han har sin egen politikk.

Min vurdering av valget av Ed, er at han ikke har den markerte profil i eget program som sin bror. Men dessverre, tror jeg at han ble valgt med kraftig støtte og manipulering fra de mektige fagforeningsbossene. DET kan bli hans bane, om han ikke utvikler seg betydelig innen relativt kort tid.

Som habil menneskekjenner, tviler jeg på at Ed Miliband er den rette mann tll denne vanskelige jobben han nå er i, mot faktisk EGEN overbevisning. Hans “kroppsspråk og formulering av sin tale og i uttalelser han har gitt, synes han å være en “novise”, som ikke helt forstår hva ANDRE har valgt han til å bli.?

Vi får se hva han kan gjøre når han blir litt mer “voksen” politiker.? Jeg KAN jo ta feil, men gjør det sjelden. Han synes å mangle “innhold”, og DET er ikke noe som en politiker kan fortsette uten.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00