Proteus

august 31st, 2010

Energiminister Riis-Johansen røpet mange “hemmeligheter” idag på pressekonferansen i Bergen??

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

4 uavhengige utvalg skal ha SAMME oppgave, men skal da antagelig gi 4 “uavhengige” innstillinger? Men de skal bare vurdere sjøkabel-alternativet og ikke event. trasèvalg.?

Men under samtale med reporter fra tv2 kom mange gode “bomber”, som han kanskje ikke var klar over at han sa?

1) Han innrømmet at alle de som skulle sitte i de forskjellige utvalg, var ukjente for han. For å si det enda sterkere, han visste ikke hva de var “eksperter” på heller.

2) Så indirekte, innrømmet han at han og regjeringen ikke hadde innhentet NOE ANNET alternativ-uttalelser før de bestemte at det skulle bygges master i Hardanger. Det betyr i klartekst at de ikke tenkte over ETT sekund på at dette kunne “ødelegge” Hardangerfjordlandskapet for all fremtid. Snakk om sneversyn på eget land og de naturverdier som vi har!!

Så uansett hva som skjer videre, bør faktisk alle nå presse regjeringen enda mer i denne nå nesten “drama-komiske” saken.

Egentlig sier hele denne saken at regjeringen og de mennesker som sitter i den, kanskje ikke helt har fotfeste i egen virkelighet, men er lullet inn i en “maktkorridor” som synes å være ledet av en eller to personer, og “resten” går den veien de peker?

UTEN å tenke selv, UTEN å inneha synspunkter fra andre parter enn sine egne, UTEN å tenke på konsekvensene av de handlinger som dette da utløser.!! I grunnen nesten som å leve i sin egen verden.

Og NÅ, skal da ikke det bare være ETT uavhengig utvalg, men 4-FIRE, liksom for å gi “oss” en sikkerhet for at konklusjonen blir “ærlig”. Pøh, dette er faktisk som en liten “Høyesterett”, der det er 4 UAVHENGIGE dommere og EN hoved-dommer (regjeringen), som har DOBBELSTEMME, fordi de skal sammenfatte disse fire til EN konklusjon, som da jo kan “farges” som det nesten passer “hoved-dommeren”??

Lederen i et av utvalgene, har allerede trukket seg med omgående virkning. Det viste seg at han hadde litt for sterke bånd til Statsnett.

Var det noe han PLUTSELIG oppdaget det da, mannen?

Vi går uansett mot noen spennende måneder til 1 februar neste år. Jeg gruer meg litt??

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 31st, 2010

Jernbaneverket, som har vært sterk motstander av høyhastighetstog, skal nå “utrede” om Norge bør ha dem. Gjett hva de gjør DA ??

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Om jeg var øverste sjef for et selskap innen bygging av jernbanenett for høyhastighetstog, og fikk høre at Jernbaneverket i Norge var satt, av regjeringen, til å utrede mulighetene i Norge
for å bygge nettverk for dette, ville jeg ha steilet av forbauselse.

Jernbaneverket er jo den sterkeste motstander av høyhastighetstog, og har vært det i årtider. Hvorfor? Sikkert fordi de ikke aner noe om den teknologi det innebærer å gjøre et slik kvantesprang fra dagens fossile system til fremtidens.?

I en hypotetisk situasjon, ville jeg, om jeg var sjef for Jernbaneverket, gjordt som jeg ble bedt om fra regjeringen, slik at konklusjonen ville bli at det ikke var forsvarlig å gjøre dette i Norge:

1) FØRST ville jeg sette opp en ekstra lang “tenkepause” før utredningen ble ferdig, slik at resultatet skulle bli ekstra dyrt å gjennomføre. La oss si 18 måneder, det skulle være nok.

2) SÅ ville jeg sette sammen en “ekspert-gruppe”, delt av utenlandske og norske eksperter. Men ha en “styringsgruppe” i eget selskap slik at vi kunne kontrollere alle data først.

Denne ekspertgruppen, fra utlandet og her i Norge, skulle IKKE arbeide sammen men hver for seg. Komme sammen etpar ganger før utredningen var klar, bare for å sammenligne litt. For om de kunne SAMARBEIDE, kunne de finne ut at dette kunne gjennomføres, og det ville være “katastrofe”. ?

Når dette ble gjordt på denne måten, ville det bare være “mitt selskap” som kunne sammenligne alle de 8 ekspertuttalelsene og “koble på” de tall og beregninger vi selv hadde, slik at utredningen ville bli “best mulig” for regjeringen og media.

Men som sagt, dette er HELT hypotetisk tenkt, og det er bare noe som jeg ville ha gjordt om jeg ville “sabotere” noen fra å gjøre noe som “mitt selskap” mente ikke hadde livets rett.!!

Les så på tv2 nyhetene hva Jernbaneverket SELV skal gjøre i en “lignende” sak.

Men HUSK, min “happening” var hypotetisk, det du leser som Jernbaneverket skal gjøre er FAKTA.!!

Uten NOEN sammenligning, selvfølgelig.!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 31st, 2010

Har politiet på Notodden et identitetsproblem? Er deres hovedoppgave å være “lovens voktere”, eller lakeier for statens direktiver?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Justisdepartementet sier at politiet har fått mange nye stillinger. Kanskje de burde sende noen av sine “erfarne” folk på et kurs i kontakt mellom offer-media, og faktisk litt sunn høflighet?

Det er blitt en altfor utstrakt bruk at “politispråk” fra ledende utøvere fra “lovens lange arm”. Denne “armen” synes å nedprioritere visse saker og topp-prioritere andre, uten å ta de nødvendige hensyn til de mennesker som er involvert i t.eks. voldsepisoder?

Som nå sist i Notodden, der to unge kvinner ble banket grundig opp fredag kveld.

“Hva faen gjør dere i gata vår”, var første varsel, før de begge fikk en skikkelig omgang juling senere. Bildene vist på tv2 nyhetene, gir et godt inntrykk av hvordan en av den så ut etterpå.

Istedet for da og vise litt hensyn til de to jentene fra Fredrikstad som besøkte Notodden i forbindelse med en “Hellbillies- konsert” dagen etter, synes politiet der å “gradere” hendelsen som “Vi har andre gjøremål som må prioriteres først”, selv om de kjenner flere av dem som slo og sparket de to jentene.

Det er ikke hendelsen i seg selv som gir en dårlig inntrykk av politiet i Notodden, men MÅTEN hele saken er blitt “prioritert”, og den nesten uforskammede måten politiets “talsperson” gir disse opplysningene videre til media.

Som om VI, sammen med media, bare skal holde oss vekke fra “politiets jobb” og måten den utføres på. De, og flere andre uttalelser fra politidistrikters talspersoner, er på “politispråk”, som om det er snakk om “gjenstander” eller “kolli” vi snakker om, IKKE mennesker.

Når politiet snakker med media, eller med ofre eller voldshandlinger, bør politistasjonene ha noen som kan snakke VANLIG norsk, på en fornuftig og faktisk menneskelig måte? Er det for mye å forlange?

To eksempler de siste dagene vil forklare hva jeg mener:

1) I helgen ble en eldre dame brutalt ranet i eget hjem av maskerte menn. Politiets talsperson forsikret på tv at saken hadde høyeste prioritet.

2) Fredag kveld på Notodden:En gjeng ungdommer skamslo to jenter fra Fredrikstad i 5-10 minutter. De lå blødende på gaten, men ingen så ut til å ville hjelpe? Til slutt kom de til legevakten og fikk hjelp. Det syntes som om de bare fikk “basic hjelp” fra politiet, og saken er av så liten interesse for politiet der, at den er satt på “vent”?? Er forholdene på Notodden SÅ jævlige at politiet ikke ser denne hendelsen som alvorlig nok til i allefall å gi en fornuftig forklaring når media spør dem? Ikke bare er det arrogant, men direkte uforsvarlig overfor de to jentene, og faktisk vi som nå hører om “saken” via media.

To forskjellige hendelser, to HELT forskjellige opptredener fra politiet.

Kanskje neste helg, eller en annen, tar noen dusin Fredrikstad-ungdommer en liten tur til Notodden og finner SELV de som brutalt overfalt to av byens ungdommer?

Men DA kommer sikkert politiet der til å tenke litt, om kanskje de skulle vært litt mer “humane” i sine prioriteringer?

Det sies så pent at politiet er for “å beskytte borgerne” i det distriktet de bor. Det synes som om politiet i Notodden GJØR det, ved å “beskytte” de som var ANGRIPERE, IKKE de som ble utsatt for angrepet?

Er det dette som kalles “prioritering av andre gjøremål”? Spørsmålet går til politimesteren i Notodden.!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 31st, 2010

“betraktninger ved midnatt”: Norge skulle hatt en koordineringsminister. Langt ord, men for en lettelse for mange mennesker!!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Var det Carl I.Hagen som snakket om å la pengene følge personen? Og at staten tok regningen, slik at uansett om du bodde i Norge eller Spania, ville du vært sikker på at du fikk en fornuftig og brukervennlig hjelp om/når du trengte det.

En koordineringsminister, kunne få kallenavnet “Coop-minister”, være uten departement, alså minister uten portefølge. Men personen skulle kunne ha makt, makt til å få idiotiske beslutninger og vedtak som rammer enkeltmennesker satt mer i system.

Med 2-3 datanerder, og tilgang til statens ressurser, og private om det var nødvendig, slik at t.eks. eldre som trenger hjelp eller sykehjemsplass i Spania, kunne få komme til det stedet som Trondheim kommune har, som INGEN er på.

Men istedet sendes de hjem til Norge for å få hjelp, med de massive økonomiske utgiftene DET gir.

Egentlig kunne “Coop-ministeren” og staben få kommisjonslønn: Fast liten lønn hver måned, med bonus pr. hundre tusen kroner de kan spare for staten?

Bare på “Spania-saken” kunne ministeren tjent nesten millionen pr år, bare i bonuser.

Men mitt ønske er nok umulig å innfri, fordi en koordineringsminister måtte jo nødvendigvis OG finne ut alt det rare som daglig gjøres i “statens tjeneste”. Jeg tenker IKKE på at ikke de enkelte sikkert gjør en meget god jobb, men koordineringen mellom de forskjellige etater og selskaper er jo ofte lik 0. En datasakkyndig nerd kunne fort finne ut hva “løsningen” kunne være om mennesket var i sentrum, istedet for “systemet”, som egentlig jo er delt opp i mange hundre kommuner og tusenvis av etater, som på mange punkter ikke aner hva den andre driver på med.

Det er som staten er en enorm “datahjerne”, med millioner av “avdelinger” som er adskilt fra hverandre i seksjoner.Hver seksjon kan finne ut hva som skjer innen SIN del, men “datahjernen” er IKKE programmert til å koordinere disse opplysningene med resten av sektorene i EGEN HJERNE.

Derfor kan EN seksjon sende mennesker fra Spania hjem til køplass for et pleie eller sykehjem, mens en ANNEN seksjon taper millioner av kroner på å ha tomme sykesengplasser på nesten samme sted som de bor som sendes hjem.

Er det noe rart at Stoltenberg nesten “bor” i privatflyet han bruker når han er på reise i utlandet? DEN seksjonen har ingen problemer med koordineringen. Det er bare to ting å huske på der: START og STOPP,+ send regningen til “oss”.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 30th, 2010

SV,s Bård Vegar Solhjell raser mot Erna Solbergs Høyrepolitikk som velferdsparti. Har han rett?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Han snakker om den tiden da Høyre var “den dannede mann og kvinne,s parti”, for å sette mest mulig avstand mellom Høyre og SV, eller regjeringen.

Men han glemmer kanskje å ta med den gangen AP faktisk HET Arbeiderpartiet, og VAR for arbeiderne. Idag er jo situasjonen en helt annet, da AP og SV idag er partier for de offentlig ansatte i stat og kommune, så lenge de holder kjeft og ikke ypper FOR mye om lønn og slikt.??

De møtes i kveld på Tabloid på tv2 nyhetskanalen.

Nå er jo “mamma Høyre” “The BIG mama”, og Solhjells parti den irriterende myggen på APs nese, så det blir liksom ikke DEN debatten av det idag.?

Men det er jo lenge siden Bård Vegar Solhjell har vært i media nå, så han ser sikkert frem til å møte Erna Solberg “face to face”??

Kanskje jeg ser “debatten”, eller “de vennlige samtale/korreks” som gamle Høyrevelgere ville ha sagt, om ikke mer enn for å se hvordan Solberg parerer “myggen på APs nese”? Børster hun den bare vekk?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 30th, 2010

Emmy-showet vises i sin helhet på “STAR” i kveld fra kl.19oo til midnatt!!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

For alle dere som ser på serier på tv og vil ha litt mer av de som spiller der, bør sette seg til rette i kveld, om de er så heldige å ha STAR i sitt utvalg på tv.

Først en time med “på den røde løperen”, så resten fra selve prisutdelingen. Regn med masse reklamepauser, men pytt, det overleves med å skifte kanal når det passer.

Så sett av litt tid i kveld om dere vil ha noen timer med “alle” de dere ser, nesten, i serier fra U.S.A og Storbritannia, minst.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 30th, 2010

Skuespillere sex-trakasseres, sier en rapport. Selvfølgelig gjør de det, og alle skuespillere vet og HVORFOR !!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

50% av kvinnelige skuespillere og 50% av alle skuespillere under 40 år, blir jevnelig utsatt for sex-betonede kommentarer og kanskje og litt fysisk kontakt på utestedene de går på.

Og det er faktisk helt naturlig, og behøvde ikke komme som en undersøkelse og i en rapport fra “forskere”.

På film, på scenen, i serier, det være seg nesten hvor som helst skuespillere er del av scenen, SKAL det være litt “knulling”, både i fysisk og verbal “innpakning”. Eller såpass mye antydninger med ord og fakter, at en må være dum om en ikke ser helheten. Det er faktisk nesten blitt en skuespillers “hverdag”, at han/hun ses på som den person eller rolleskikkelse de “viser seg frem” for pulikum i.

“Publikum” VET jo at skuespilleren BAK rollefiguren kan være en snill og hyggelig familiefar/mor, men TROR de det egentlig?

Derfor blir en viss kvinne alltid assosiert med masse fisk i en båt, og de andre fra siste gang de viste både det ene og det andre frem i lyset.

Så Agnete Haaland, trenger ikke å kalle inn til møte i denne “situasjonen”, langt derifra.

All omtale er jo god omtale. De ER jo skuespillere, så SPILL når disse menneskene begynner å komme med sexy snakk og bevegelser.?!

Selv om det oppleves litt ubehagelig for de fleste, er de nok litt innbilsk OG.?

Som en meget kjent kvinnelig skuespiller sa til meg engang: “At jeg kan “tenne” unge,dumme menn eller lesber, tar jeg som et kompliment at jeg ikke er passè. og fixer opp saken som en viss DIVA ville ha gjordt: Med et stort smil og ordene: “Ja, takk, jeg tar gjerne et glass champagne til jeg”.

UTEN sammenligning, selvfølgelig.!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 30th, 2010

Kvinne brutalt ranet i eget hjem i Hamar i natt. Nå “gidder” de ikke engang be om et glass vann først!!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Hun ble overfalt på sin egen gårdsplass, trukket inn i huset, bundet fast til en stol, og så forsynte ranerene seg bare. Det var på natten mellom 3 og 6 IDAG mandag.

Regner med at slike brutale ran bare fortsetter, til dessverre noen av dem som blir ranet dør av påkjenningene?

Det synes OG å være bare mennesker ranerne VET er eldre, eller ensomme. Det betyr at det må finnes opplysninger de får FØR de ber om vann eller på annen måte får adgang til huset?

Politiet har lite eller ingenting å stille opp for å forebygge denne form for planlagt kriminell virksomhet.

Og, dessverre, om det er kriminelle fra utlandet som står bak, blir de bare tatt, får noen måneder i fengsel MED LØNN, blir sendt UT av landet, kommer tilbake om 1 måned, og så er det “ny runde”??

Egentlig er hele dette scenario som tatt ut av en “gavebok”, som synes å ha et “sentrum” i et system som har god lokalkjennskap til hvem bor hvor.

De har sikkert gått inn på internett, kopiert ut lister fra skattekatalogen, der de finner antall beboere(?) alder, formuer og inntekter.

Så egentlig kan de sitte hvor som helst i Europa, og bare “printe ut” de opplysninger de vil ha, og holde på med dette i årevis. De har SIKKERT mange i sin “stall” som vil til Norge for et “ferieopphold” med eller uten fengsel includert.

Om ikke politiet og domstolene behandler de som blir tatt på en helt spesiell måte, vil dette være noe vi må leve med i mange år fremover, dessverre.

Da går vi alle en dyster fremtid i møte, der “alle” ukjendte må ses på som potensielle ranere av ALLE de eldre og svake som kan være i faresonen.

Vi VET alle hvilken straff de BURDE ha fått, de som blir tatt. Men vi er jo så humane her i Norge, at vi venter til noen dør først. SÅ står Storberget frem og ber domstolene forvise de som blir tatt til Svalbard eller Finnmark til MINST 2 års “arbeide for maten”, under strengt oppsyn.

Da vil ikke “ferieoppholdet” i Norge virke like lokkende som det er idag.

Og HUSK, dette vil fortsette til “bakmennene” ikke får nye “rekrutter” å sende hit. Bann på det !

Hele historien kan leses på tv2 nyhetene.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 30th, 2010

Minst 2200 km veistrekninger på riks og fylkesvei har for dårlig veistandard/spordybde, sier Veidirektoratet.

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Men det stilles ikke KRAV om at disse skal utbedres, det bare anbefales å gjøre det. Og vi vet jo alle hva DET betyr.

Nå vil Statens Havarikommisjon at det skal stilles KRAV på standarden på veiene, slik at om de ikke oppfylles, kan veier bli stengt til de er reparert.

Egentlig burde jo det vært gjordt for mange år siden, men det er vel det samme der som en kommentar i et av mine innlegg sa:

“Politikere “ser” bare 4 år frem i tid, til neste valg. ALT som kan gjøres innen den tid forsøkes å bli gjordt. Resten tar den neste regjeringen seg av”?? “Lappe lappe, fixe fixe, så blir det nok bra skal du se”: Dette KUNNE være en statsråds ord rent privat? Eller i virkeligheten, men da med andre og mer svulstige ord. Som jo ofte brukes når de gjør noe de egentlig har i oppgave å gjøre, men som de gjør til en formidabel politisk BRAGD, med orkester, ordfører og “klippe/klippe”.

Jeg lurer på hvor mange utforkjøringer,kollisjoner med eller uten tap av liv, som en av de impliserte hadde sagt:”Veien syntes så bra, men PLUTSELIG ble den ikke det lenger. Jeg forstår ikke hva som hendte”?

Statens Veivesens representant sa at det ikke BARE var veien som hadde skylden, men litt føreren OG. Han mente med det å antyde at de som kjører på dårlige veier, skal “se”, som et orakel, der veien er farlig og de må slakke av farten?

De som er lokalkjendte kan vite det, men alle de som IKKE er det aner jo ikke hva de skal se etter?

Men det viser bare at innstillingen til Statens Veivesen er at bilister skal se HELE VEINETTET i Norge som farlig å kjøre på, liksom for sikkerhets skyld.?

Med DEN innstillingen går vi nå vinteren i møte i Norge. Godt snøen kan snart skjule store deler av veien, slik at vi slipper å “se” noe før til våren.!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

august 30th, 2010

Norsk Skøyteforbund er en “fossil” med over 100 mennesker i styre, komiteèr og utvalg. Og INGEN gidder å se på skøyteløp lenger. Hvorfor?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

For å være ærlig vet jeg ikke hvor mange løpere som er i “stallen” før sesongen starter.

Håvard og Hege Bøkko kjenner jeg, resten ikke. Og begge disse er med på “kjøtt & flesk”, mens de heller ville vært hos Rolf Hauge, som har vært sponsor for dem i mange år.

Egentlig burde hele Skøyteforbundet bli oppløst og et nytt forbund startet. Et forbund av utvalgte menn og kvinner med en profesionell innstilling, som skulle ta skøyteløpere tilbake i verdenstoppen som vi var tidligere.

I stedet har vi en stor “boble” av mennesker som sitter i alle former for styre, komiteèr og utvalg, tilsvarende et stort internationalt selskap.

Hva gjør de? Hvem skal de promotere? Finnes det noen form for aggressiv markedsføring?

NEI, de synes å sitte der, med en håndfull av “amatører” + søskene Bøkko i “stallen”.

Ingen gidder å se på skøyteløp lenger på tv. Hvorfor, sier seg selv. Vi har INGEN sm vi kan sette opp som nogenlunde seriøs utenom de to som er nevnt. Og Bøkko synes å være “vingeklippet” inn i et forbund som ledes av en “administrator” uten mer kunnskap om ledelse innen faget at hun ble fullstendig “avskallet” i sin måte å håndtere Mueller-saken på.

Istedet for å ta han inn på kontoret og hudflette han, samt si at fra nå av skulle han konsentrere sin rebelloppførsel i å få skøyteløperne i verdenstoppen.

Men nei da, hun gikk “tjenestevei” på typisk partipolitisk LO måte, og fikk et utvalg til å sparke han grunnet ubehørlig verbal trakassering av en kvinnelig løper. Alle VISSTE Mueller var en rebell, Alle visste at han trengte en TØFF sjef for å fungere som den trenerkapasitet han er.

Idag har Rolf Hauge, sponsoren for Bøkkos, startet et profflag av skøyteløpere med Shani Davis som kaptein. Hans plan er å ta opp kampen mot Svein Kramer. Hva er Skøyteforbundets plan?

Å sikre nok løpere i mesterskap slik at vi iallefall har NOEN som kan stille opp internationalt i vinter?

Det er en skam for norsk skøytesport og faktisk for de løpere som håper å ta kampen opp mot eliten.

De minner meg om det land i OL som hadde 1 mann med samt 22 “hjelpere” dinglende etter seg.

Vibecke Sørensen er sikkert god til noe, vår idrettspresident sikkert og god som generalsekretær eller daglig leder i Norsk Idrettsforbund. Men INGEN av de har vist de lederegenskaper som en SJEF og president skal inneha.!!

Og dette har ingenting med at de er begge kvinner. Det har med den ledelse som bør og SKAL være tilstede i forbund som har nasjonal og international interesse. Så enkelt er det faktisk.

Så til vinteren kommer Rolf Hauges profflag til å kjempe mot Kramer, mens VI må kjempe mot oss selv, kanskje med unntak av duoen Bøkko?

Jeg satt og så på listen over navn på personer i Norsk Skøyteforbund som var med i styre, komiteèr og utvalg. Jeg stoppet da jeg passerte 100. !!

Det er godt å vite at NOEN har noe å se frem til i vinter. STATNETT er generalsponsor, sies det.

Litt ironisk da og tenke på at deres bransje er KRAFT, mens forbundet de sponsrer synes å være på “sparebluss”, uten mer “kraft” enn den som er i en lyspære.?

En tragedie som ingen synes å bry seg med? Er det ikke på tide at NOEN kommer på banen og gjør noe?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eldre innlegg »

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00