Proteus

august 31st, 2010

Jernbaneverket, som har vært sterk motstander av høyhastighetstog, skal nå “utrede” om Norge bør ha dem. Gjett hva de gjør DA ??

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Om jeg var øverste sjef for et selskap innen bygging av jernbanenett for høyhastighetstog, og fikk høre at Jernbaneverket i Norge var satt, av regjeringen, til å utrede mulighetene i Norge
for å bygge nettverk for dette, ville jeg ha steilet av forbauselse.

Jernbaneverket er jo den sterkeste motstander av høyhastighetstog, og har vært det i årtider. Hvorfor? Sikkert fordi de ikke aner noe om den teknologi det innebærer å gjøre et slik kvantesprang fra dagens fossile system til fremtidens.?

I en hypotetisk situasjon, ville jeg, om jeg var sjef for Jernbaneverket, gjordt som jeg ble bedt om fra regjeringen, slik at konklusjonen ville bli at det ikke var forsvarlig å gjøre dette i Norge:

1) FØRST ville jeg sette opp en ekstra lang “tenkepause” før utredningen ble ferdig, slik at resultatet skulle bli ekstra dyrt å gjennomføre. La oss si 18 måneder, det skulle være nok.

2) SÅ ville jeg sette sammen en “ekspert-gruppe”, delt av utenlandske og norske eksperter. Men ha en “styringsgruppe” i eget selskap slik at vi kunne kontrollere alle data først.

Denne ekspertgruppen, fra utlandet og her i Norge, skulle IKKE arbeide sammen men hver for seg. Komme sammen etpar ganger før utredningen var klar, bare for å sammenligne litt. For om de kunne SAMARBEIDE, kunne de finne ut at dette kunne gjennomføres, og det ville være “katastrofe”. ?

Når dette ble gjordt på denne måten, ville det bare være “mitt selskap” som kunne sammenligne alle de 8 ekspertuttalelsene og “koble på” de tall og beregninger vi selv hadde, slik at utredningen ville bli “best mulig” for regjeringen og media.

Men som sagt, dette er HELT hypotetisk tenkt, og det er bare noe som jeg ville ha gjordt om jeg ville “sabotere” noen fra å gjøre noe som “mitt selskap” mente ikke hadde livets rett.!!

Les så på tv2 nyhetene hva Jernbaneverket SELV skal gjøre i en “lignende” sak.

Men HUSK, min “happening” var hypotetisk, det du leser som Jernbaneverket skal gjøre er FAKTA.!!

Uten NOEN sammenligning, selvfølgelig.!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00