Proteus

august 31st, 2010

Har politiet på Notodden et identitetsproblem? Er deres hovedoppgave å være “lovens voktere”, eller lakeier for statens direktiver?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Justisdepartementet sier at politiet har fått mange nye stillinger. Kanskje de burde sende noen av sine “erfarne” folk på et kurs i kontakt mellom offer-media, og faktisk litt sunn høflighet?

Det er blitt en altfor utstrakt bruk at “politispråk” fra ledende utøvere fra “lovens lange arm”. Denne “armen” synes å nedprioritere visse saker og topp-prioritere andre, uten å ta de nødvendige hensyn til de mennesker som er involvert i t.eks. voldsepisoder?

Som nå sist i Notodden, der to unge kvinner ble banket grundig opp fredag kveld.

“Hva faen gjør dere i gata vår”, var første varsel, før de begge fikk en skikkelig omgang juling senere. Bildene vist på tv2 nyhetene, gir et godt inntrykk av hvordan en av den så ut etterpå.

Istedet for da og vise litt hensyn til de to jentene fra Fredrikstad som besøkte Notodden i forbindelse med en “Hellbillies- konsert” dagen etter, synes politiet der å “gradere” hendelsen som “Vi har andre gjøremål som må prioriteres først”, selv om de kjenner flere av dem som slo og sparket de to jentene.

Det er ikke hendelsen i seg selv som gir en dårlig inntrykk av politiet i Notodden, men MÅTEN hele saken er blitt “prioritert”, og den nesten uforskammede måten politiets “talsperson” gir disse opplysningene videre til media.

Som om VI, sammen med media, bare skal holde oss vekke fra “politiets jobb” og måten den utføres på. De, og flere andre uttalelser fra politidistrikters talspersoner, er på “politispråk”, som om det er snakk om “gjenstander” eller “kolli” vi snakker om, IKKE mennesker.

Når politiet snakker med media, eller med ofre eller voldshandlinger, bør politistasjonene ha noen som kan snakke VANLIG norsk, på en fornuftig og faktisk menneskelig måte? Er det for mye å forlange?

To eksempler de siste dagene vil forklare hva jeg mener:

1) I helgen ble en eldre dame brutalt ranet i eget hjem av maskerte menn. Politiets talsperson forsikret på tv at saken hadde høyeste prioritet.

2) Fredag kveld på Notodden:En gjeng ungdommer skamslo to jenter fra Fredrikstad i 5-10 minutter. De lå blødende på gaten, men ingen så ut til å ville hjelpe? Til slutt kom de til legevakten og fikk hjelp. Det syntes som om de bare fikk “basic hjelp” fra politiet, og saken er av så liten interesse for politiet der, at den er satt på “vent”?? Er forholdene på Notodden SÅ jævlige at politiet ikke ser denne hendelsen som alvorlig nok til i allefall å gi en fornuftig forklaring når media spør dem? Ikke bare er det arrogant, men direkte uforsvarlig overfor de to jentene, og faktisk vi som nå hører om “saken” via media.

To forskjellige hendelser, to HELT forskjellige opptredener fra politiet.

Kanskje neste helg, eller en annen, tar noen dusin Fredrikstad-ungdommer en liten tur til Notodden og finner SELV de som brutalt overfalt to av byens ungdommer?

Men DA kommer sikkert politiet der til å tenke litt, om kanskje de skulle vært litt mer “humane” i sine prioriteringer?

Det sies så pent at politiet er for “å beskytte borgerne” i det distriktet de bor. Det synes som om politiet i Notodden GJØR det, ved å “beskytte” de som var ANGRIPERE, IKKE de som ble utsatt for angrepet?

Er det dette som kalles “prioritering av andre gjøremål”? Spørsmålet går til politimesteren i Notodden.!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00