Proteus

august 31st, 2010

“betraktninger ved midnatt”: Norge skulle hatt en koordineringsminister. Langt ord, men for en lettelse for mange mennesker!!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Var det Carl I.Hagen som snakket om å la pengene følge personen? Og at staten tok regningen, slik at uansett om du bodde i Norge eller Spania, ville du vært sikker på at du fikk en fornuftig og brukervennlig hjelp om/når du trengte det.

En koordineringsminister, kunne få kallenavnet “Coop-minister”, være uten departement, alså minister uten portefølge. Men personen skulle kunne ha makt, makt til å få idiotiske beslutninger og vedtak som rammer enkeltmennesker satt mer i system.

Med 2-3 datanerder, og tilgang til statens ressurser, og private om det var nødvendig, slik at t.eks. eldre som trenger hjelp eller sykehjemsplass i Spania, kunne få komme til det stedet som Trondheim kommune har, som INGEN er på.

Men istedet sendes de hjem til Norge for å få hjelp, med de massive økonomiske utgiftene DET gir.

Egentlig kunne “Coop-ministeren” og staben få kommisjonslønn: Fast liten lønn hver måned, med bonus pr. hundre tusen kroner de kan spare for staten?

Bare på “Spania-saken” kunne ministeren tjent nesten millionen pr år, bare i bonuser.

Men mitt ønske er nok umulig å innfri, fordi en koordineringsminister måtte jo nødvendigvis OG finne ut alt det rare som daglig gjøres i “statens tjeneste”. Jeg tenker IKKE på at ikke de enkelte sikkert gjør en meget god jobb, men koordineringen mellom de forskjellige etater og selskaper er jo ofte lik 0. En datasakkyndig nerd kunne fort finne ut hva “løsningen” kunne være om mennesket var i sentrum, istedet for “systemet”, som egentlig jo er delt opp i mange hundre kommuner og tusenvis av etater, som på mange punkter ikke aner hva den andre driver på med.

Det er som staten er en enorm “datahjerne”, med millioner av “avdelinger” som er adskilt fra hverandre i seksjoner.Hver seksjon kan finne ut hva som skjer innen SIN del, men “datahjernen” er IKKE programmert til å koordinere disse opplysningene med resten av sektorene i EGEN HJERNE.

Derfor kan EN seksjon sende mennesker fra Spania hjem til køplass for et pleie eller sykehjem, mens en ANNEN seksjon taper millioner av kroner på å ha tomme sykesengplasser på nesten samme sted som de bor som sendes hjem.

Er det noe rart at Stoltenberg nesten “bor” i privatflyet han bruker når han er på reise i utlandet? DEN seksjonen har ingen problemer med koordineringen. Det er bare to ting å huske på der: START og STOPP,+ send regningen til “oss”.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00