Proteus

juli 31st, 2010

110 m hekk og spydfinale snart. Jeg har en positiv “vibrasjon” i magen. Kan vi få se ET PAR som vinnere?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Christina Vukicevic og en viss spydkaster skal begge, nesten samtidig kjempe om gull om ikke lenge. To glimrende representanter for idretten de representerer. Nå er de begge snart klare i hver sin øvelse.

Jeg “føler” at begge vil gi MAX for liksom å gi hverandre litt press. Det kan faktisk gi oss alle en liten sensasjon i kveld. At BEGGE tar gull.

Men la oss kanskje være litt realistiske: Seier til “mannen” og medalje til “kvinnen” passer oss alle fint. Vi får se hva de neste minuttene kan gi??

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 31st, 2010

Lillestrøm-Kongsvinger: Jeg “ser” merkelige ting hende i den kampen? Men det er sikkert ikke noe. Lillestrømer er jo sikker vinner?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Jeg så på første kampen idag:Nardo mot Skarbøvik. Der sto Skarbøvik i 4 i odds for å vinne, men N.T. glemte jo at det var en kamp mellom fylker og landsdeler. DA er det ikke bare, bare. Og jeg fikk jo rett, dessverre hadde jeg ikke satt på S., men de vant jo sikkert med 3-1.

Og nå skal Lillestrøm spille mot Kongsvinger, “storegut” mot “provinen”. Hønefoss gav blaffen i det og vant hjemme. De hadde scoret 10 mål på 17 kamper, her scoet de 3 i EN kamp og vant.

Så kanskje følelsen jeg har at det blir en “rar” kamp, stemmer? Så her kan det skje mye “baluba” både på banen og på tribunene? Derfor tror og håper jeg at det blir en spennende kamp med mye “gi og ta” fotball. Vi får se så smått?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 31st, 2010

Er politidirektør Killengren politiets øverste sjef, eller er hun politikernes “forlengede arm”?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Jeg har faktisk aldri sett på henne som en “politikvinne”, mer som en “administrator” i politiuniform. Egentlig savner jeg en politi som kunne vært POLITIETS aktive øverste sjef, men så har vi jo Arne Johannessen som på en merkelig måte innehar den “rollen”, mens Killiengren er Storbergets forlengede arm ?

Nå ba Johannessen om at politi som sympatiserer med demonstranter i Hardanger, burde bli fritatt for tjeneste der. Selvfølgelig ble dette ikke akseptert av Killengren.

Men så vet vi jo alle at politiet har “456″ måter å bli “syke” på, eller delvis ut av stand til å utføre “fysiske oppgaver på”, og samtidig holde seg til “boken”. Det beviste de jo sist da store deler av styrken var “sykemeldt” i lange perioder.

Derfor skal ikke Arne Johannessen se for sterkt på avslaget han fikk på politiets vegne. La han ta kontakt med noen leger, psykologer og alle de som er til for å hjelpe mennesker med “skjelettet” og muskel og leddplager.

Gjør ALT etter “boken” så blir politidirektør Killengren fornøyd, demonstrantene fornøyd, og VI fornøyd.

Men husk at de politifolkene som KOMMER dit, bør ha med seg telt fra Hæren eller annen instans:

Alle disponible sengeplasser og hus og hytter som kan huse mennesker, kommer til å bli disponert av “fienden”, alså de som demonstrerer og de som hjelper de som demonstrerer. Samt presse og tv, selvfølgelig. Ikke bare fra Norge, men sikkert og fra flere land som vil være med LIVE på høstens store “happening” i Hardanger?

“You hav`nt seen anything yet, my friend”, som ordførerne i Hardanger kommer til å si til utenlandsk pressen, før Statsnett/Statskraft starter arbeidet. Og de kommer til å få SÅ rett.!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 31st, 2010

“Kampen for Hardanger”; Mange forstår ikke helt hvorfor noen er SÅ forbannet om det kommer kraflinjer der. Så hva, sier de?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Når jeg var gutt, eller ung mann, var kotymen i min hjemby å ta en 3 månedres tur Oslo-Syd-Amerika-Oslo med en av båtene i “Knutsen Line”.

3 måneder som “konfirmasjon” til det å bli et mannfolk. Senere var det marinen, som alle menn burde forsøkt, som skulle gi videre “utdanning” som mann. OK; jeg forsøkte begge, i mange år, men det var først da jeg ble “voksen” og var lenge borte for Norge, at jeg begynte å bli NORDMANN.

Det som heter: “Du vet ikke hva du har, før du er borte fra det”, eller:”Du er ALDRI mer nordmann enn når du er i utlandet 17.mai, eller andre høytidsdager du husker fra din barndom”.

Jeg husker en “nordmann” som bodde i New York. Han hadde ikke vært hjemme siden før krigen. Men han var medlem av “Sons of Norway” i byen, og var med på alt som hadde med Norge å gjøre.

Han viste meg et gammelt bilde av Hardanger, som han hadde rammet inn og hang over kaminen i stuen hans. Det het” Fruktblomstringen i Hardanger”, og hadde blomstertrærne i forgrunnen og den majestetiske naturen i bakgrunnen. Det var “hans stykke Norge” å se på, når han lengtet “hjem” som han sa.

Jeg har og snakket med flere andre nordmenn i utlandet, samt turister som har besøkt oss i Norge. Alle har “sine” minner og bilder fra landet vårt. Felles for mange er bilder fra Hardanger, med frukttrærne i full blomst og fjellene og dalene som “kulisser”, i “et lite stykke Norge” for dem å ha som minne for alltid.

Derfor er den “voldtekt” som Riis-Johansen nå har gjordt, faktisk en “forbrytelse mot eget land”. Symbolikken i hans handling er tydelig: Han gir blaffen i hva disse store mastene og kraftlinjene gjør med inntrykket det gir om Norge i utlandet.

Som en engelsk venn av meg sa da han hørte det: “Dere må ha merkelige folk i regjeringen der, som kan ødelegge en av landets største turistattraksjoner? Har dere blitt gale, eller er det at dere har så mye penger at dere bare gir blaffen”?

Så denne “kampen” jeg, og titusener av andre nordmenn, er i ferd med å gjennomføre har ingenting med politikk å gjøre, faktisk heller ikke så mye med “fornuft” heller, da det jo vil bli betydelig dyrere å legge kabel der. Men så er det dette med “glansbildene” da, som krever en liten forklaring.

De fleste av oss har sett “glansbilder” av steder over hele Norge, som TILSAMMEN gjør at Norge kanskje er et av verdens mest allsidige ferieland å komme til. Det het “glansbilder” da jeg var en liten gutt, fordi de var “frosset” i et nesten naivt forsøk på å BEVARE noe vakkert i vårt land. Noe som vi kunne komme tilbake til når vi ville og oppleve når vi ville.Mange av disse “glansbildene” er forsvunnet idag, men forbausende mange er inntakte. Og sammen med NYE “glansbilder” av t.eks “Atlanterhavsveien” og majestetiske, vakre broer, gir oss flere “merkevarer” vi kan leve med.

Så når noen vil “ødelegge” juvelen over alle juveler, Hardanger, som millioner av turister og titusener av nordmenn i utlandet ser som er “stykke utsøkt Norge”, DA blir vi forbannet, KRAFTIG forbannet.

Kraftlinjer har sin misjon, oljeinstallasjoner har sin misjon, det finnes faktik mange ting om er nødvendig for å kunne leve et godt liv her i landet.

Men å ødelegge et av Norges mest kjente turistmagneter bare for å sikre Bergensområdet og oljeinstallasjonene i Nordsjøen mer kraft i noen år, til den ikke lenger blir nødvendig da andre løsninger vil ha overtatt, er faktisk en “nasjonal “voldtekt” av uante proporsjoner”.

Derfor er kampen ikke bare en kamp mot stupid politisk markering av arroganse, men OG en markering fra oss oppegående nordmenn, uansett politisk standpunkt, at dette IKKE skal gjøres, BASTA.

Som den sindige bergenspersonlighet sa i sin samtale på tv for ikke lenge siden:

“DETTE ER FEIL MÅTE Å BRUKE MAKT PÅ”.!!

SÅ enkelt kan det alså sies, og så “enkelt” kan og avgjørelsen annuleres. Riis-Johannesen kommer til å bli en “fotnote” i den politiske historie etter dette. Så får vi se hva Sivilombudsmannen kommer frem til i sin saksbehandling?

Uansett, står “vi” klare til å umuliggjøre at arbeidet starter opp. Dette er bare slik det er, når noen vil forsøke å “markere politisk stupiditet” ved å rasere “et stykke Norge” vi skal bevare for fremtiden. Egentlig ganske fornuftig, spør du meg?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 30th, 2010

“Kampen om Hardanger” har tatt en overraskende, men “positiv vending. Hva sikter jeg til?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

For mange år siden snakket jeg med sivilombudsmannen i Norge, Arne Fliflet, på hans kontor i Oslo. Han gav et meget godt inntrykk av å være en embedsmann som ikke brydde seg for mye om stempelet hans stilling gav han. I mange saker senere har jeg sett en fin balanse i hans avgjørelser, eller anbefalinger som det mer formellt kalles.

Han har nå fått i “oppgave” å se på saken som vår minister så bastant har “avgjort”. I en kort kommentar jeg så på tv2 i kveld, så han nesten positiv ut i sin fremtreden.? Han sa at DETTE var en sak som passet han UTMERKET å vurdere med “lupe”(egen tilføyning). Han ville se på alle sider ved hele saksbehandlingen og om vedtaket kunne stilles i tvil.

Om jeg kan være så frimodig og sammenligne hans uttalelser og måte å gi dem på, som en advokat som nettopp har fått sett gjennom en sak, så vil jeg si at “advokatens” kommentarer ville av media blitt oppfattet som MEGET positive for den klagende part.

Arne Fliflet lovet at han skulle ta saken som HASTESAK og at en avklaring/anmodning kunne være klar ganske snart.

Men min psykologiske innsikt i mennesker, mener jeg at han ALLEREDE har fattet sin PERSONLIGE mening om saken, men vil som den gode embedsmann har er, ikke gi sin formelle og offentlige mening,før han nøye har gjennomgått hele saken og saksbehandlingen.

Jeg tror/håper at den blir /kan bli avgjørende for det som videre kan skje i hendelsesforløpet til starten i september.

Så får vi alle vente litt og se/høre hva denne solide embedsmann vil si om måten vår regjering har behandlet “juvelen” i den vestlandske fjordlanskap; Hardanger, på.. Jeg venter i spenning.!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 30th, 2010

EM i Barcelona:Jaysuma Ndure synes å ha “alt” i hodet, men han greier ikke å få bena med seg?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Det synes dessverre ut som om Ndure får en “sperre” når avgjørende sprint på 100 eller 200 skal gjøres. Altfor mange ganger har skader og små feil gjort at han taper i avgjørende løp.

Så nå har han bare en ting å gjøre. Få en mental “fullsjekk” og forandre sitt treningsopplegg, eller bare legge opp løpingen på topp-plan. Håper IKKE at det siste skjer.

Jaysuma Ndure er ikke eneste sprinter som har problemer med å kombinere mental og fysisk kraft.

Ikke haus han opp, la han få ro på seg og få konsentrasjonen og den esksplosive kraften det tar å løpe korte distanser som 100/200 meter.

Jeg tror at han faktisk lider av prestasjonsangst, der “alle” tror og håper at han skal vinne, HAN vil og, men presser seg for mye i avgjørende øyeblikk. Håper han kommer tilbake når han får disse ting under kontroll igjen.

Se på Andreas Thorkildsen i spyd. Han klarte bare 78.82, som er langt under pari. Men han var heldig og kom til finalen. Vi får se om han “eksploderer” da, som han pleier. Hadde HAN vært sprinter, hadde han vært ute av kampen nå.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 30th, 2010

Terrorsaken i Norge:Høyesterett mener det var feil å gi samme “status” til PST-informanten som de to andre!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Nå må Lagmannsretten vurdereDavid Jakobsens amke på nytt. Hans advokat mener han burde bli behandlet annerledes da han jo var PST-informatør noe av tiden. Og Høyesterett burde ha rett. Hvorfor gjorde ikke PST dette helt fra begynnelsen?

Rot, eller mangel på fullstendige informasjoner? Eller kanskje litt av begge deler? Vi få se hva den nye vurderingen i lagmannsretten gir.

Neppe det som ble gjordt første gang saken var oppe.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 30th, 2010

I Norge “beklager” vi til turistene når været er litt dårlig. Hva tror vi egentlig de kom her for? Været?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

En “dum” reporter fra tv2, besøkte Tromsø for å høre “siste nytt” om turistene som besøkte landsdelen og byen.

Håper at tv2 sender den flere ganger, da den var et godt eksempel på hvordan vi tror turistene er og hvorfor de kommer til Norge.

Som guiden han interjuvet sa: Ingen hadde klaget på vær eller vind, faktisk ikke på NOE, til reporterens store “forbløffelse”?

Det finnes fremdeles tusener av guider som nesten beklager på “vegne av været”, fordi det ikke er sol og sommer her, hele året nesten.

ALLE de turister som kommer til Norge VET faktisk hvorfor de kommer, noe svært mange nordmenn ikke synes å forstå:

NATUREN OG VÆRET I KOMBINASJON MED MAJESTETISKE OPPLEVELSER, I ALLE DELER AV DET NORGE DE BESØKER.

Det er “hele skaperverket” som en fantastisk natur og et varierende vær, som er hovedgrunnen til at de er her oppe i det “kalde nord”. De vet og at det ikke er billig her, men DET var heller ikke grunnen til de kom, som sagt.

Jeg traff et japansk ektepar for noen år siden. De hadde vært på en full runde med Hurtigruten i oktober, og var nå i Bergen for å ta fly hjem via Amsterdam. De hadde opplevd storm og stille, fantastiske soloppganger og like fantastiske solnedganger. Sett naturen på sitt mildeste og sitt tøffeste, med alle de fantsatiske muligheter dette gav et ektepar fra Tokyo som var på sin første “store reise” til “verdens mest facinerende ferieland”, som begge sa med skinnende øyne og store smil.

Norge har en “buffet” av naturopplevelser så varierende og nesten “gudommelige”, at vi kan ses på som et “elektronisk postkort” som kan gi timer av opplevelser for de som ser det før de reiser hit.

Når de da KOMMER hit og ser alt “live”, blir det for mange nesten for mye. Jeg traff ETT ektepar fra New York, de var jøder fra “garment-industrien” i byen. Fruens største ønske var å se og klappe en fjording, du vet denne “blonde” koselige hesten med manke som en hippie.

Jeg tok begge med på en kjøretur i Loen og Olden, med avslutning på Briksdalsbreen, med en av de flotteste hingstene som var i stallen der.

Gladys, som kvinnen het, var nesten på gråten av opphisselse over å kunne klappe, kjæle med og bli fotografert “ann mass” med hesterasen hennes datter var blitt så forelsket i for mange år tilbake. Dette var HENNES høydepunkt i ferien til Norge, mens det japanske ekteparet sa at DERES høydepunkt var når de passerte Lofoten og himmelen plutselig “åpnet seg”, månen kom frem og “badet” omgivelsene i en mystisk, nesten MYTISK overjordisk skjønnhet, som de sa så treffende.

Så derfor skal vi alle slutte å snakke om været og alt det NEGATIVE vi i vår enfold tror at turistene vil høre om når de kommer til Norge.

De VET hvorfor de kommer. De kommer for å OPPLEVE NORGE, rett og slett. For å suge til seg ALT som dette, for mange, “mystiske” landet har å tilby millioner av turister hvert år.

Og for ikke å forglemme det kanskje beste: Denne merkelige “stillheten” som synes å være her. Ikke en stillhet uten lyd, men en stillhet med “naturens lyder”, det kanskje vakreste av stillheter en turist kan tenke seg å oppleve.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 30th, 2010

Kraftlinjene i Hardanger: “Saken er avgjordt”, sier statssekretær i olje&energidep. Så dumt kan en byråkrat si om en politisk beslutning. Patetisk !

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Fylkesordføreren i Hordaland, Torill Nyborg, vil at saken blir vurdert av et nytt, uavhengig utvalg.

Så kommer da statssekretæren i departementet og sier kort. “Pøh, saken er avgjordt, slutt å mase”, fritt sitert selvfølgelig.

Saken er aldeles ikke avgjordt: En politisk beslutning er en politisk beslutning, ikke mer og ikke mindre. At da en “bøtteknott” sier at DEN ER AVGJORT, betyr bare at ministeren har sagt det, med tillatelse fra “far” selvfølgelig.

Nå har allerede “lenkegjengen” vokst til noen tusener, sier Dagsavisen, og Johannessen er ute i “god tid” for å få alle i politiet som vil “søke seg fri”, om de skal sendes til stedet for å arrestere de som demonstrerer.

Så VESTLANDETS STØRSTE UTENDØRS “HAPPENING”, er på god vei i sine forberedelser allerede.

Jeg vil og samtidig be media om å publisere mest mulig info fra de som organiserer “Norges største naturvern-festival” i Hardanger i september.

Vil og be advokater som er født på Vestlandet, eller sympatiserer med de som kommer dit, å gjøre seg kjent for oss andre. Det bør settes opp flere kontonummer der sympatisører kan betale inn penger for å holde “Naturvern-festivalen i Hardanger” i gang. Disse bør “disponeres” av en jurist som vil sørge for at pengene blir brukt der de skal.

En “BØTEKONTO”, som skal brukes til utgifter i forbindelse med anmeldelser og rettsaker der demonstranter er involvert.

En “Mediakonto” som skal brukes til å gi løpende info om situasjonen til alle mediakontorer i landet og til radio og tv.

Jeg håper at COOP Norge er sitt ansvar bevisst og stiller opp som “hovedleverandør” av mat og drikke til demonstrantene til rabatterte priser?

IKKE la de andre matgigantene komme før dere ??

Jeg har lagt av noen hunderlapper som jeg vil bruke, sammen med noen andre hundertusener sympatisører som vil være med på “spleisefesten”?

Regner med som en selvfølge, at tv2s nyhetskanalen vil ha faste sendinger derfra, dette er jo LIVE ACTOIN til tusen.?

Så “uttalelsen”: “SAKEN ER AVGJORT” vil nok ikke helt bli sannheten, nei, som byråkraten i dep. tror.

DEN ER FAKTISK IKKE BEGYNT ENNÅ. SÅ STÅ PÅ ALLE KOMMUNENE I HARDANGER. INGEN POLITIKER SKAL FORTELLE OSS HVA SOM SKAL GJØRES MED NATURJUVELENE I VÅRT EGET LAND.

Så får vi se når “Scandinavias største naturvern-festival” starter i september.!!

En liten advarsel til Statsnett og ministeren for “ukloke avgjørelser”: VÆR KLAR OVER AT DET FINNES MENNESKER, MANGE MENNESKER, SOM SIER AT NOK ER NOK. Så får vi se hvem som “vinner” tilslutt?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

juli 30th, 2010

Fotballkamper på tv: Hvorfor må kommentatorene stadig “snakke i spillet”? Dette er TV, IKKE radio !!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Svært ofte stenger jeg for lyden når jeg ser fotballkamper på tv. Hvorfor er ganske innlysende. Kommentatorene synes ofte å være så “pratekåte” at de faktisk ikke bryr seg om oss som ser på, de bare MÅ snakke ustanselig? Enkelte “ser” faktisk hva en spiller KAN gjøre og vil vært først med å si det til OSS, som sitter og ser på akkurat det samme.

Bohinen, var et “maskingevær” i gårsdagens kamp mellom Vålerenga og Barcelona. Han er ikke alene, Semb skal jo OG si sin mening om nesten alt som skjer på banen.

Har de ADRI hørt kommentatorer i England? “Kardinal-regelen” for en god fotballkommentator er å snakke MELLOM spillet, og når der er små pauser. Når de snakker UNDER spillet, senker de stemmen og gir bare små verbale utbrudd for å forsterke spenningen i et angrep eller om laget forsvarer seg durabelig.

Som sagt, vi seere SER alt det som skjer på banen, og vil aller helst bare få små kommentarer når det passer i spillet.

Noen FÅ av de norske kan dette, men straks det kommer en “ekspert-kommentator” slår jeg faktisk av da og. De fleste av oss trenger faktisk ingen “eksperter” for å “forklare” oss i “ypperste fag-idiot” sjargong hva HAN mener om situasjonen. Vi kan faktisk se det selv, de aller fleste av oss. Pausene kan brukes til det, da tar de fleste av oss en pause med kaffe eller annet allikevel.

Så min “lydknapp” blir ofte brukt for å la meg konsenterer meg om SPILLET, ikke idiotiske “fornuft-uttalelser” mens det pågår. Grunnen er selvfølgelig at jeg ikke tror at tv-selskapene vil forandre på sin “policy” i å “ødlegge” fotballkamper med “jabbing” på autopilot. “Stillheten” da kan faktisk gi en merkelig spennende kamp, fordi vi som ser på kan da SELV tenke våre kommentarer eller si dem til de vi sitter sammen med. Og takk for det. !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eldre innlegg »

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00