Proteus

juli 30th, 2010

“Kampen om Hardanger” har tatt en overraskende, men “positiv vending. Hva sikter jeg til?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

For mange år siden snakket jeg med sivilombudsmannen i Norge, Arne Fliflet, på hans kontor i Oslo. Han gav et meget godt inntrykk av å være en embedsmann som ikke brydde seg for mye om stempelet hans stilling gav han. I mange saker senere har jeg sett en fin balanse i hans avgjørelser, eller anbefalinger som det mer formellt kalles.

Han har nå fått i “oppgave” å se på saken som vår minister så bastant har “avgjort”. I en kort kommentar jeg så på tv2 i kveld, så han nesten positiv ut i sin fremtreden.? Han sa at DETTE var en sak som passet han UTMERKET å vurdere med “lupe”(egen tilføyning). Han ville se på alle sider ved hele saksbehandlingen og om vedtaket kunne stilles i tvil.

Om jeg kan være så frimodig og sammenligne hans uttalelser og måte å gi dem på, som en advokat som nettopp har fått sett gjennom en sak, så vil jeg si at “advokatens” kommentarer ville av media blitt oppfattet som MEGET positive for den klagende part.

Arne Fliflet lovet at han skulle ta saken som HASTESAK og at en avklaring/anmodning kunne være klar ganske snart.

Men min psykologiske innsikt i mennesker, mener jeg at han ALLEREDE har fattet sin PERSONLIGE mening om saken, men vil som den gode embedsmann har er, ikke gi sin formelle og offentlige mening,før han nøye har gjennomgått hele saken og saksbehandlingen.

Jeg tror/håper at den blir /kan bli avgjørende for det som videre kan skje i hendelsesforløpet til starten i september.

Så får vi alle vente litt og se/høre hva denne solide embedsmann vil si om måten vår regjering har behandlet “juvelen” i den vestlandske fjordlanskap; Hardanger, på.. Jeg venter i spenning.!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

1 kommentar

 1. Jeg er selv vestlending, men mener saken er overdimensjonert. For det første er det enkelt å ta ned luftmaster og ledning uten spor i naturen etter femti år med tilvekst. Luftspennet blir stort sett ikke så synlig som kritikerne mener å vite fra fjordbunnen, der de fleste ferdes.

  For det andre er dette et typisk eksempel på fordyring av Norge: Enten prislappen blir dobbel eller firedobbel med sjøkabel, så er det mye. 1-2 mrd er ikke småpenger!

  For det tredje trenger ikke fjordene mer turisttrafikk – les cruisebåter. De forurenser mer enn nok som det er, og dessuten skaper de minimalt med nye arbeidsplasser lokalt siden de har alt medbragt, stort sett.

  For det fjerde er risikoen ved sjøkabel driftsmessig atskillig større. Dette er ikke uvesentlig i våre urolige tider. Urolig vil det uansett bli om 1/3 av Bergen by går i svart!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

  Comment av noamish — juli 30, 2010 @ 10:18 pm

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00