Proteus

juli 30th, 2010

I Norge “beklager” vi til turistene når været er litt dårlig. Hva tror vi egentlig de kom her for? Været?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

En “dum” reporter fra tv2, besøkte Tromsø for å høre “siste nytt” om turistene som besøkte landsdelen og byen.

Håper at tv2 sender den flere ganger, da den var et godt eksempel på hvordan vi tror turistene er og hvorfor de kommer til Norge.

Som guiden han interjuvet sa: Ingen hadde klaget på vær eller vind, faktisk ikke på NOE, til reporterens store “forbløffelse”?

Det finnes fremdeles tusener av guider som nesten beklager på “vegne av været”, fordi det ikke er sol og sommer her, hele året nesten.

ALLE de turister som kommer til Norge VET faktisk hvorfor de kommer, noe svært mange nordmenn ikke synes å forstå:

NATUREN OG VÆRET I KOMBINASJON MED MAJESTETISKE OPPLEVELSER, I ALLE DELER AV DET NORGE DE BESØKER.

Det er “hele skaperverket” som en fantastisk natur og et varierende vær, som er hovedgrunnen til at de er her oppe i det “kalde nord”. De vet og at det ikke er billig her, men DET var heller ikke grunnen til de kom, som sagt.

Jeg traff et japansk ektepar for noen år siden. De hadde vært på en full runde med Hurtigruten i oktober, og var nå i Bergen for å ta fly hjem via Amsterdam. De hadde opplevd storm og stille, fantastiske soloppganger og like fantastiske solnedganger. Sett naturen på sitt mildeste og sitt tøffeste, med alle de fantsatiske muligheter dette gav et ektepar fra Tokyo som var på sin første “store reise” til “verdens mest facinerende ferieland”, som begge sa med skinnende øyne og store smil.

Norge har en “buffet” av naturopplevelser så varierende og nesten “gudommelige”, at vi kan ses på som et “elektronisk postkort” som kan gi timer av opplevelser for de som ser det før de reiser hit.

Når de da KOMMER hit og ser alt “live”, blir det for mange nesten for mye. Jeg traff ETT ektepar fra New York, de var jøder fra “garment-industrien” i byen. Fruens største ønske var å se og klappe en fjording, du vet denne “blonde” koselige hesten med manke som en hippie.

Jeg tok begge med på en kjøretur i Loen og Olden, med avslutning på Briksdalsbreen, med en av de flotteste hingstene som var i stallen der.

Gladys, som kvinnen het, var nesten på gråten av opphisselse over å kunne klappe, kjæle med og bli fotografert “ann mass” med hesterasen hennes datter var blitt så forelsket i for mange år tilbake. Dette var HENNES høydepunkt i ferien til Norge, mens det japanske ekteparet sa at DERES høydepunkt var når de passerte Lofoten og himmelen plutselig “åpnet seg”, månen kom frem og “badet” omgivelsene i en mystisk, nesten MYTISK overjordisk skjønnhet, som de sa så treffende.

Så derfor skal vi alle slutte å snakke om været og alt det NEGATIVE vi i vår enfold tror at turistene vil høre om når de kommer til Norge.

De VET hvorfor de kommer. De kommer for å OPPLEVE NORGE, rett og slett. For å suge til seg ALT som dette, for mange, “mystiske” landet har å tilby millioner av turister hvert år.

Og for ikke å forglemme det kanskje beste: Denne merkelige “stillheten” som synes å være her. Ikke en stillhet uten lyd, men en stillhet med “naturens lyder”, det kanskje vakreste av stillheter en turist kan tenke seg å oppleve.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00