Proteus

juli 30th, 2010

Fotballkamper på tv: Hvorfor må kommentatorene stadig “snakke i spillet”? Dette er TV, IKKE radio !!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Svært ofte stenger jeg for lyden når jeg ser fotballkamper på tv. Hvorfor er ganske innlysende. Kommentatorene synes ofte å være så “pratekåte” at de faktisk ikke bryr seg om oss som ser på, de bare MÅ snakke ustanselig? Enkelte “ser” faktisk hva en spiller KAN gjøre og vil vært først med å si det til OSS, som sitter og ser på akkurat det samme.

Bohinen, var et “maskingevær” i gårsdagens kamp mellom Vålerenga og Barcelona. Han er ikke alene, Semb skal jo OG si sin mening om nesten alt som skjer på banen.

Har de ADRI hørt kommentatorer i England? “Kardinal-regelen” for en god fotballkommentator er å snakke MELLOM spillet, og når der er små pauser. Når de snakker UNDER spillet, senker de stemmen og gir bare små verbale utbrudd for å forsterke spenningen i et angrep eller om laget forsvarer seg durabelig.

Som sagt, vi seere SER alt det som skjer på banen, og vil aller helst bare få små kommentarer når det passer i spillet.

Noen FÅ av de norske kan dette, men straks det kommer en “ekspert-kommentator” slår jeg faktisk av da og. De fleste av oss trenger faktisk ingen “eksperter” for å “forklare” oss i “ypperste fag-idiot” sjargong hva HAN mener om situasjonen. Vi kan faktisk se det selv, de aller fleste av oss. Pausene kan brukes til det, da tar de fleste av oss en pause med kaffe eller annet allikevel.

Så min “lydknapp” blir ofte brukt for å la meg konsenterer meg om SPILLET, ikke idiotiske “fornuft-uttalelser” mens det pågår. Grunnen er selvfølgelig at jeg ikke tror at tv-selskapene vil forandre på sin “policy” i å “ødlegge” fotballkamper med “jabbing” på autopilot. “Stillheten” da kan faktisk gi en merkelig spennende kamp, fordi vi som ser på kan da SELV tenke våre kommentarer eller si dem til de vi sitter sammen med. Og takk for det. !!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00