Proteus

juni 30th, 2010

Solen er livsgivende for oss mennesker. Samtidig er for MYE sol livsfarlig, spesiellt “kunstig sol”. Hva er da balansen?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Nå foreslås det å ha aldersgrense på solstudioer. Ingen under 18 år skal få ta “kunstig soling” lenger.

Så kommer et nesten idiotisk utspill som sier:

“Det kan få alvorlige følger for bransjen. Flere solstudier kan gå konkurs”?

Når det samtidig bevises at på altfor mange solstudioer er det for kraftig stråling, og sikkert og på de som er selvbetjente, ingen kontroll på hvor mye den som soler seg egentlig bruker?

Nå vet, selv de “dummeste” av ungdommen i Norge, og spesiellt da jentene, at overdrevet soling, kunstig eller naturlig, kan ødelegge huden.

De vet OG, eller burde vite det, at disse, ofte usynlige skader, vil vedvare i huden resten av livet og kanskje mange år senere slå ut i hudkreft eller andre sykdommer relatert til “inntak” i ungdommen.

Vi VET at solstudioer settes opp for å tjene penger, og at de kun skifter ut sine solsenger og utstyr om de blir nødt til det etter kontroller og målinger foretatt av myndighetene.

Hele begrepet “solstudioer”, med heller liten kunnskap av de som skal råde de som bruker dem, samtidig som “alle” skal ha brunfarge hele året, gjør at det bare er et fåtall som egentlig kan sies å være “seiøse” i sin veiledning og råd til brukerne.

Forskere er delte i sine advarsler om soling. Noen sier at all soling er farlig, andre sier det motsatte.

Naturlig soling gir kroppen D vitaminer, som er en av kroppens viktigste vitaminer. Summen av alt som sies og skrives, er faktisk det samme som med nesten ALT vi “inntar” eller bruker av “tilskudd”: AT DET SKAL BRUKES MED MÅTEHOLD OG OVERDREVET BRUK KAN VÆRE/ ER FARLIG OG KAN I YTTERSTE KONSEKVENS MEDFØRE DØDELIGE SYKDOMMER OG TIDLIG DØD.

Vi kjenner alle noen som har “pergamenthud” og har flere rynker enn de fleste 80 åringer, eller noen som hele året går rundt med en “kunstig” brunfarge, eller skal vi heller si en rosa, blass farge som ALLE kan se er både stygg og unaturlig.

De “smarte” av oss, og da kan og ungdommer UNDER 18 år tas med, har en “løsning” på problemet.

De soler seg om sommeren i små doser, flere ganger om dagen. Samtidig har de solfaktor som passer for hudtypen på. Resten av året tar de 2-3-4 turer til syden eller Kanariøyene fordelt på billigturer på en uke, eller på bunnpriser med fly på 2-4 dagers opphold. De soler seg IKKE å den farligste tiden på dagen, da selv de som bor der “murer” seg inne, men fordeler solingen jevnt på dagene de er der.

Tar en prisen på årlig basis om en er hjemme og bruker solstudio store deler av året, vil dette, sammenlignet med det det idag koster å ta småturer til den NATURLIGE solen, ikke være så altfor store.

Samtidig får alle “litt fri”, men kan ta med seg det de trenger, t.eks. skolelever, for å opprettholde skoleplanen.

Kunstig soling på solstudio er igrunnen å gamble med egen kropp og helse, uansett hvor “fornuftig” det måtte synes for enkelte i øyeblikket. Dette gjelder spesiellt KVINNER.

Når de blir litt eldre, eller sener i mer moden alder, vil skadene som huden utsettes for i ungdommen, være intakte og kan sammen med andre kombinasjoner slå ut og faktisk ødelegge et pent og naturlig utseende, mange år før aldersprosessen setter inn.

Så derfor har begge grupper av forskere rett i det de sier; SOLEN ER LIVSGIVENDE eller SOLEN ER LIVSFARLIG.

Det er som alt annet her i livet som har “dobbel effekt”. Brukt fornuftigt er det livsgivende og gir behag og glede, brukt i overdrevne mengder uten hensyn til kroppens helsetilstand, er det farlig og kan gi en altfor tidlig død eller alvorlige sykdommer.

Når jeg setter kunstig soling eller overdrevet soling i samme kategori som ting vi mennesker bruker for å “komme vekk fra hverdagen litt”, kan det høres søkt ut, men jeg velger å gjøre det allikevel.

Jeg glemmer aldri den formaning jeg fikk i ung alder om tobakk og skadevirkninger:

“Om du er i ung alder og har en god og sunn kropp, kan du røyke på lungene ca.8-10 sigaretter hver dag og KROPPEN VIL RENSE UT DE FARLIGE STOFFENE SELV. Men om du røyker 15 sigaretter daglig, vil ALL DEN GIFT SOM FINNES I SIGARETTENE OPPTAS I KROPPEN, IKKE BARE FORHOLDET MELLOM 8-9 OG 15.

Siden dengang, har jeg røkt ca.10 rullings hver dag UTEN Å INNHALERE i lungene, men som sigarrøkning.

Undersøkelser viser at de som slutter å røyke, får glede av å stå ved siden av noen som røyker og bare puste inn litt av DUFTEN av sigaretten.

Så egentlig burde alle som røykte, eller begynte å røyke, bare røyke DUFTEN av tobakken og ikke innhalere den inn i lungene.

Samme som alle de som gjerne vil sole seg litt. GJØR DET, sol dere litt dann og vann, slik at kroppen får naturlig tillgang av D vitminer, og ansiktet og kroppen får en myk fin NATURLIG brunfarge. Gjør du det i ett år,blir det OG en vane.?

Derfor er innføringen av 18 års grense på solstudier, en forsvarlig måte å begrense unge menneskers “tilgang” på overdrevet kunstig soling på. Så får heller de som gir blaffen og finner andre måter å ødelegge huden på idag, ta konsekvensene av sine handlinger , og heller se resultatene senere i livet. DA vil de nok angre seg, men det er jo en annen historie, ikke sant?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00