Proteus

juni 30th, 2010

Israel-Gaza-krisen: Lederen av den israelske kommisjonen som skal granske bordingen av skipet, synes å være en tøff mann? Les mer.!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Yaakov Tirkel, pensjonert høyesterettsdommer i Israel, er leder av kommisjonen som skal granske bordingen av skipet på vei til Gaza der 9 personer ble skutt og drept.

Han truer nå med å trekke seg om han ikke får utvidede fullmakter. Med det mener han eventuelle sanksjoner mot politiske og militære ledere, om det skulle bli nødvendig.

Med sine krav, som nå er offentlig i pressen, synes han å være en både rettferdig og fornuftig mann. Han er pensjonist, det betyr at han har ikke andre hensyn å ta enn å granske hendelsen på skipet med “nøytrale” øyne.

Hans krav om å få utvidede fullmakter, betyr at han ikke vil være en “nikkedukke” for regjeringen i Israel, men vurdere dette på selvstendig grunnlag.

Hans ønske skal opp i møte i regjeringen senere i denne uken.

Så NÅ får vi det første eksempel på om Israel vil gjøre granskningen på en ÆRLIG måte, eller om de nekter lederen for kommisjonen hans krav?

Om de nekter, vil det undergrave fundamentet i hele granskningen, fordi den da kun blir en utredning, uten konklusjoner eller krav om sanksjoner for den/de som var involvert i hendelsen.

Om regjeringen godtar hans krav, som de bør gjøre, betyr det at han og resten av kommisjonen kan arbeide på et fritt grunnlag uten å måtte ta hensyn til konskvensene og konklusjonene de måtte komme frem til.

Dette kan virke som en “liten” nyhet for de som leser den, men egentlig er hans krav en bekreftelse på at kommisjonen IKKE hadde denne fullmakt i begynnelsen?

Yaakov Tirkel synes å være rett mann på rett post i denne saken. Håper han får sine krav gjennom. Da bør kommusjonens rapport bli så nær ærlig som det er mulig å få den. Vi får se hva som skjer?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00