Proteus

juni 29th, 2010

Norge, sammen med bl.a. Danmark, Storbritannia og U.S.A. har soldater i krigen i Afghanistan. Og en politisk spesifisert”definering” av ordet får meg ikke til å bruke andre beskrivelser. Det bør pressen heller ikke gjøre!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Både Stoltenberg og forsvarsministeren bruker merkelige formuleringer for å unngå å bruke ordet KRIG, på det som skjer i Afghanistan.

Nå er 4 topputdannede offiserer og befal drept i samme krig. Snart kommer de hjem til Norge for å bli bisatt eller begravet i norsk jord.

Nå er det kanskje på tide at statsministeren og regjeringen kommer ut av sine “politiske glassboller” og snakker som de burde ha snakket for lenge siden. NORGE ER I KRIG I AFGHANISTAN.

Danmark er OG i krig i samme land, like så Storbritannia,U.S.A. og andre land.Danmark har OG mistet SOLDATER, som vi har det.

For de som har mistet MEST, Storbritannia og U.S.A., er det ikke vanskelig å si ordet KRIG.

Så hva er forskjellen på VÅR innsats og andre lands innsats?

Selv representanten for BFO, som er befalets organisasjon, mener at det nå er på tide å snakke som et MANNFOLK for vår statsminister.

Om han står og snakker om “oppdrag” “tilstedeværelse”, “FN-delegert operasjon” eller andre flosker, bør han heller gi ordet til noen som kan stå frem og si det som det er:

At Norge, sammen med andre land, er delaktig i krigen i Afghanistan og at det nå skal foregå en minnehøytid for 4 norske elite-soldater som falt i denne krigen. De ble ikke “drept” tilfeldig, de ble drept som representant for FIENDEN og VÅR fiende der er Taliban, som har bekreftet at de ble drept på samme måte som om det hadde vært i en trefning eller i et angrep/forsvar.

Det vil være en fordel for de dødes nærmeste familie, venner og arbeidskamerater, at denne minnehøytiden blir på samme måte som andre land ærer sine døde soldater i krigen i Afghanistan. Som HELTER som døde for sitt land.

De fleste mennesker i Storbritannia og U.S.A. HATER at deres menn og kvinner kriger der. De skulle ønske at de kom hjem snarest mulig.

Men de VET og at de gjør det fordi at VÅR del av verden skal bli bedre å leve i, og håper at det samme vil skje engang i Afghanistan.

Og når Norge nå engang HAR soldater der, så skal de ha samme rettigheter og ære som om de var i en krig for vårt EGET land. Fordi det er det de ER, på vegne av FN.

Derfor skal statsministeren eller forsvarsministeren snakke i klar tale når de tar ordet under minnehøytiden senere. Jeg skal forklare hvorfor:

Begge representerer Norge og det norske folket. Og VI vet at Norge deltar i krigshandlinger der. Derfor er det VÅRE ord som skal brukes for å ære de soldater som gav sitt liv for sitt land, IKKE politikernes formuleringer av det som skjer der.

Det er regjeringen og de folkevalgte som har startet å sende soldater til det landet som nå vi ser på som et land i krig, men det bør være MENNESKENE BAK politikerne, som snakker når våre falne soldater får den siste ære og heder.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00