Proteus

juni 29th, 2010

Nordmann vant 1.6 millioner kroner i pokerturnering i Las Vegas i natt. Og det er bare begynnelsen?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

“World Series of Poker” er nå igang i Las Vegas. I en av turneringene, “Mixed Event” vant Sigurd Eskeland, en 36 år gammel lærer fra Norge, sin første seier. 260.000 blanke dollars.

Så nå kan han slappe av litt og kose seg i noen dager. Hans, og tusenvis av andre pokerspillere fra hel verden, øyne er rettet mot “The Main Event”, der inngangspengene er 10.000 dollars på hver spiller. I fjor var det med 6494 spillere med i førsterunden. Det gir en premiepott på over 60 million dollars ??

Fordelen for vår norske venn Eskeland, som er “bare” 36 år gammel, er at han nå lett kan betale entrèen på 10.000 dollars, og ha en god slump penger i reserve.

Men så er det dette med Las Vegas da, der turneringene bare er EN del av scenarioet, mens det foregår pokerspill på rom og suiter nesten hele døgnet.

Og vi må ikke glemme alle de andre varianter av spill, der “premiene” ofte er på store summer. Som på “slot-maskinene”, som ofte er i serie med flere tusen andre over hele landet. Men nok om det, ER du i Las Vegas er døgnet som regel delt i 3. Sove, spise litt og så SPILLE, spille til du er blakk eller nesten blakk.

Selvfølgelig kan du VINNE og, jeg har hørt om noen. Så at vår nordmann vant 260 tusen dollars NÅ, betyr ikke at han har dem når hovedturneringenn er ferdig.?

Regner med at han har flybilett hjem betalt og rommet og maten likeså. Bare for å være sikker, liksom.

Det sies at fotball er fotball. Men POKER er mye mer enn bare poker. Det er en “tilstand” som setter spilleren i en nesten hypnotisk tilstand av tilstedeværelse. Du ER der, allikevel er du “langt borte”. Konsentrasjonen kan ødelegge eller brilliere, men du vet bare ikke NÅR eller hvordan.

Et HERLIG kortspill, men SÅ svikefullt om du “driter deg ut”.

Og det er det 6493(?) som vil føle når hovedturneringen er over og det bare finnes 1 vinner igjen. Som tar nesten “hele kaka”.

Men fordelen i poker, som OG i golf, er at nesten alle som er med der vinner nok til at de ikke er blakk når alt er slutt. Heldigvis.

Så får vi se/høre hvordan det går med vår norske venn. Men husk, det finnes mange andre fra Norge der OG. Kanskje en av dem tar hele “kaka” tilslutt?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00