Proteus

juni 29th, 2010

Frankrikes statsminister til “krig” mot radikal islam. Vil ha forbud mot burka og niqab.!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Under åpningen av en moskè i utkanten av Paris, kom Frankrikes statsminister med et flammende angrep på “kvinneplaggene” burka og niqab.
De “spotter samlivets grunnleggende regler” og er en “karikatur som skygger for deres tros lys”.

Å komme med slike uttalelser under en åpning av en moskè, betyr i klartekst at Frankrike snart kommer til å totalforby burka og niqab i Frankrike.

Og helt korrekt holdt han hijab utenom denne talen. Men her i Norge “roter” både politikere, presse og debattanter med å se forskjell fremdeles.

På grunn av et fåtall radikale islamisters behov for å bruke sin religion til å usynliggjøre “sine kvinner”, er nå dette blitt et “hett” tema over hele Europa.

Om ca. 5 år, kommer de fleste land i Europa til å ha forbud mot heldekkende klær/kledsplagg, der ikke personen under kan bli identifisert. Dette vil gjelde ALLE klesplagg, includert burka og niqab.

Det er radikale islamister som SELV har fremprovosert et slikt forbud, ved delvis å presse disse plagg inn som en del av religionen de tilhører.

Egentlig har dette ingenting med tro,religion, tradisjon eller andre former for “skikk” å gjøre, men rett og slett en juridisk formulering på hva mennesker i “det offentlige rom” kan ha på seg daglig.

Over hele verden finnes der sekter, foreninger, “kulter” og andre selektive forsamlinger, der medlemmene kler seg i alle former for “antrekk” eller mangel på antrekk. Så lenge dette skjer i “private” omgivelser, bryter dette ikke med noen lover.Det er endel av menneskets frihet til å gjøre hva det vil, i det som så formellt kalles “privatlivets fred”.

Burka og niqab er faktisk IKKE kledsplagg, det er et “fengsel” som er skapt rundt kvinnene som bærer disse “plagg”. Og dessverre finnes der land som aksepterer dette som en del av “loven” som sier at kvinnen er mannens “eiendom”. Og disse “lover” er selvfølgelig satt av menn, med “hjemmel” i en “religion” de selv definerer som det passer dem.

Alle land har rett til å sette de lover de vil, med det betyr IKKE at andre land skal akseptere dem.

Når ytterliggående islamistiske “celler” forsøker å fremprovosere ytterpunktene i “sin” religion i europeiske land som “religiøse plagg” eller “del av vår kultur”, er det blasfemi av verste sort når det skjer i land der kulturen er helt annerledes og mer liberal.

Jeg har bodd og arbeidet mange år i England og sett menn og kvinner i alle former for bekledning.

Sikhene kan bruke sin turban, samme som nesten alle andre kan bruke SINE plagg som “identifiserer” deres religion eller tradisjon, uten at dette ses på som annet enn naturlig.

Frankrikes statsminister gav Frankrikes syn i sin tale på åpningen av en ny moskè i Paris nylig.

Håper at den OG ble “hørt” av våre politikere på Stortinget og i regjeringen?

Men å få noen til å ta et standpunkt i DENNE regjeringen, synes å være like vanskelig som å “gå på vannet”, for å bruke en litt “bibelsk” sitat.

Så vi kommer nok i lang tid til å sitte å debattere og kverulere om nyanser, heller enn å snakke fornuftig og i klar tale, som det “frihetselskende” folk vi er.?

Hører jeg noe snakke om å “ikke fornærme” våre nye landsmenn for mye? Eller å heller vente å “se” hva ande land gjør først? Sikkert som “amen” i kirken”.

Alså VÅR kirke, eller hva som er igjen av dem når vår regjering har “nøytralisert” de nok.?

Det finnes faktisk moral og rettferd i et samfunn, nok til at ALLE skulle kunne leve godt sammen der. Det gjelder bare å sette grenser for hva vi vil ha som norm, UTEN at dette skal brukes som religiøs propaganda av noen.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

1 kommentar

  1. Kvinneundertrykkende “plagg” uansett type bør forbys overalt der det ikke er kultur for slikt. Også moskeer bør forbys i kulturer (herunder Norge)hvor moskeer ikke har noen kulturell tilhørighet. That’s for sure!

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

    Comment av STARBEAR — juni 29, 2010 @ 3:47 pm

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00