Proteus

juni 28th, 2010

Sykehusskandalen ved Nordlandssykehuset i Bodø: Klinikksjefen første til å gå.!

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Når vi samler de opplysningene som ER gitt i denne saken, og de opplysningene som ennå ikke er kommet frem, gir dette et dystert bilde av deler av norsk sykehusadministrasjon.

1. Sykehuset har utført kirurgiske inngrep og operasjoner de IKKE skulle utføre ifølge egne regler.

2. Kirurgene som foretok disse kirurgiske inngrep hadde IKKE oversikt over om pasientene HADDE kreft eller ikke, da alle prøver og diagrammer ikke ble vurdert FØR operativt inngrep ble gjordt.

3. Dette er ingen nyheter for andre enn pressen og oss som leser om det. Kvinnen som sto frem, fikk utført inngrep for lenge siden, men det er først NÅ at hele historien begynner å samles.

Etter mitt ringe kjennskap til kirurgiske inngrep og operativ behandling, bør det ringe en klokke for enhver kirurg om organer som kontrolleres og event. fjernes ser “syke” ut? Når det gjelder kreftdiagnoser vil ofte dette kunne sees av det blotte øye UTEN bruk av annet utstyr?

At dette da har bare fortsatt i tilsammen 16 operasjoner, er jo nesten ufattelig å forstå for OSS ufaglærte?

Når vi så snakker om kirurger, burde dette vært en ABSOLUTT betingelse før videre behandlinger ble gjordt, at enkle medisinske prosedyrer ble fulgt.?

Egentlig så bryter ALT som her er gjordt, både administrativt og operativt, men sunn fornuft og faglig kompetanse som sykehuset burde ha.

At nå klinikksjefen går, bør bare bli begynnelsen på en total gjennomgang av sykehuset på ALLE nivåer.

Bare det og utføre kompliserte kirurgiske inngrep på pasienter de ikke hadde LOV til, ifølge egne retningslinjer, er faktisk NOK grunn til å sparke samtlige involverte. Det er da et lovbrudd administrativt, som ytterligere forsterkes ved mangelfull diagnose, som IGJEN resulterte i at friske organer ble fjernet fra pasienter unødig.!!

Ikke bare en gang, men hele 16 ganger. Og for det vi vet, kanskje flere?

Samlet gir dette et så uansvarlig inntrykk for alle som leser og er vitne til dette, at det grenser til kriminell medisinsk inkompetanse på aller høyeste nivå.?

At alt med denne saken ennå synes å gå på “dead slow”, bekrefter bare at det er noe fundamentalt galt med HELE, eller deler av helsetjenesten i Norge?

Når vi samler ALT det som har hendt, fra Asker & Bærum sykehus, til Kongsberg og alle de andre plasser, der rutiner synes å være fraværende og leger og sykepersonell bare fortsetter og fortsetter, med små “han/hun går” episoder, begynner dette å bli så alvorlig at en tafatt helseminister helt har mistet oversikten?

Og dessverre VET jeg, av egen erfaring, at dette kanskje bare er toppen av et “isfjell” som nå viser seg.

Derfor vil jeg be samtlige aviser og media i Norge å fortsette og belyse de oppgaver som altfor mange sykehus og helseforetag utfører feil, nesten som en daglig rutine.?

Dette blir IKKE siste gang vi hører om skandaler innen helsevesenet, det være seg innen administrasjon, eller alle ledd til avsluttende operative inngrep eller undersøkelser. Det kalles for “systemsvikt” når noe går galt, JEG kaller det for inkompetanse, gitt til personer som ikke er istand til å følge enkle og lovpålagte rutiner:

På godt norsk: Uansvarlighet, ansvarsfraskrivelse, og uriktig bruk av ansvar som følger med stillingen.

At klinikksjefen nå har funnet det fornuftig å “gå”, bør ikke skremme rette myndigheter til å “rense” hele Nordlandssykehuset i Bodø for ALLE som har tatt del i denne horrible mangel på medisinsk kompetanse.

Og da bør det kobles fra “dead slow” til “drive”, for de som skal undersøke forholdene der. Basta !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00