Proteus

mai 31st, 2010

Tabloid i kveld.: Jeg hører på en som “forsvarer” Israel. Han har visse vansker med å forme ordene? Hva sier det oss.?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

“De (commandosoldatene) skulle kontrollere lasten ombord i båten”, sa han. Derfor kom de på natten, med full krigsutstyr. De ble møtt av MOTSTAND. Ja, det var jo helt naturlig. når de så ut som de skulle “i krig”?

Hadde de bordet på vanlig måte på dagen, med sivile personer og kanskje noen soldater som “vakt”, kunne denne uttalelse forsvares.

At jeg med mine innlegg, kommer i samme “klasse” som de mest markerte palestina tilhengere, bryr jeg meg lite om. Dette har ingenting med å ta side å gjøre, men med et militært “raid”, som i sin stupide utførelse og tragiske slutt ble et eksempel på hva et land IKKE skal gjøre, uansett hvem landet var.

Men en slik mangel på strategi og planlegging i en situasjon Israel VISSTE var i ferd med å skje, er “raidet” å se på som en aksjon satt igang av militære “amatører”.

Når dette viser at Israel kan være så stupide at de bruker fullt “armerte” elitesoldater til å “kontrollere” lasten på et skip, og tillike midt på natten, beviser det bare at Israel ikke har en ledelse som forstår ordet DIPLOMATI og fornuft.

Nå får de ikke bare straffen for sin handling, men en nesten samlet verden imot seg for sin dumhet.

Jeg tror faktisk at dette blir regjeringens fall i Israel. Dette for å bevise at det, tross alt, FINNES mennesker der som nå sier at NOK ER NOK.?

Eller er landet fremdeles bare ledet av menn som jeg husker fra den gang jeg var liten? Alltid er det n`ten andre som skal tas hensyn til i alle de regjeringer jeg kan huske der. Statsministerene kommer og går, kommer tilbake og går igjen.

Mens resten av innbyggerne, fra YTTERSTE mest ortodokse side til ytterste andre side. Egentlig er demokrati på det mest bedrøvelige, der INGEN synes å ha mer makt enn det andre sier de skal ha. Det ENESTE som er “stabilt” er de militære og den hemmelige tjenesten.

Er det rart at det ikke av og til synes som om det ENESTE Israel KAN, er å mønstre sine elitesoldater i alle former for konfrontasjoner mot “fienden” ? “Skyt først og ta debatten senere”, eller “angrep er det beste forsvar, uansett”. Er det da så rart at resten av verden begynner å søke etter mening bak det de gjør?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

mai 31st, 2010

Søker Israel å møte hele verdens vrede ? Det kan synes som om dette er hensikten.?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

“Gamle menn” og et proteksjonat som begynner å bli en belastning for både innbyggere i eget land og utenfor, er i ferd med å slå store sprekker.

De fleste av oss har levd hele livet med Israel som “forsvarer” av eget land. Derfor skal vi ikke her se på den historien, men på den situasjon som inatt kuliminerte(?) med å sette Israel titalls år tilbake i historien.

Et land som har eksistert så lenge på “kanten av stupet” med velutviklet “Mossad” og U.S.A. som “beskytter”, burde ha alle muligheter til OG å utdanne diplomater og mennesker med fornuft som kan hjelpe landet til å få en slutt på sin umulige tilværelse?

Men det synes som om landet lever sitt eget liv, og statsministeren, som er/var i Canada og på vei til U.S.A. imorgen for å snakke med Obama, er nå reist hjem for å forsvare en handling som faktisk ikke KAN forsvares.

Men det synes ikke å være noe problem for de mange som uttaler seg på vegne av sitt land idag på tv.

Det eneste menneske, nesten symbolsk, var en kvinne i Knesset som sa at det var et MEGET dårlig PR-stunt fra eget land å slippe commandosoldater med full militær bevæpning ned på en av båtene. Det hørtes som hun heller ikke helt kunne forstå hvordan noen kunne være så dumme?

Det spiller egentlig ingen rolle om det var en eller 19 som ble drept. Soldatene kom IKKE ombord for å snakke, og ingen har ennå egentlig sagt HVORFOR de ble sendt der.

Men når en representant for regjeringen(?) kom med en merkelig forklaring at soldatene drepte fordi de selv ble angrepet, ble hele denne bedrøvelige “farsen” satt i sitt rette perspektiv.

Resultatet nå, er at det hele har utviklet seg til en katastrofe av slik omfang at det nærmer seg en politisk krise på toppnivå.

Nå hørte jeg nettopp på Sky News at en ambassadør fra Israel beklaget tap av liv, men skyldte det på at commandosoldatene ble tatt i “bakhold” og måtte “forsvare seg” ombord på båten?

Det er da noen begynner å lure på om det snakkes om samme hendelse. Dette er nå ikke bare en “intern krig” mellom Hamas og Israel, men det er faktisk blitt en så stor belastning for Israel at det kan ødelegge og isolere dem fullstendig.

Høres dette dramatisk ut Dette er bare begynnelsen. ALT fordi en militær leder, eller en annen “leder”, valgte å sende en commando-enhet i “kamputstyr” ombord i en av båtene i natt. Resten kommer til å bli endel av “historien”.

Nå er det faktisk på tide at noen i Israel bruker fornuften, ellers kan vi komme til å oppleve at staten Israel kommer til å “revne” innvendig fra.

Det er nå ikke lenger snakk om for eller imot Israel, det er kommer mye lenger enn det. Dette er faktisk en maktdemonstrasjon uten sidestykke som vi alle har kunnet oppleve nesten “live” på tv.

1. Elite commandosoldater blir sluppet ned i natt på et skip. Alle var i full krigsutstyr med automatiske skytevåpen. Skipet ble direkte KAPRET, uvisst av hvilken grunn. Når så Israel sier at soldatene måtte FORSVARE seg, da de ombord selvfølgelig forsvarte seg med kniver og det de hadde av våpen. De FORSVARTE seg ved å skyte ned og drepe minst 19 mennesker ombord.?

Når vi hører representanter stå frem på tv i Israel og forsvarer dette, er det at alt bare blir helt kaotisk.

En tragedie for Israel og en enda større tragedie for alle som er involvert i denne utviklingen.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

mai 31st, 2010

Israel gjorde et idiotisk og dumt commando-raid mot “Gaza-flåten”. Naiv og tåpelig handling som fordømmes selv av pro-Israel tilhengere.

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Å “lande” en commandogruppe israelske soldater midt på natten på et skip i “Gaza-flåten”, var vel det absolutt dummeste Israel kunne gjøre.

At dette resulterte i et blodbad med minst 19 døde og mange sårede, er i seg selv så sjokkerende at en skulle tro at noen har gjordt en fryktelig feil i sin strategiske og psykologiske logikk ved å la en slik operasjon bli gjennomført.

Hele verden ventet på at Israel ville gjøre noe, men den måten de forsøkte å løse krisen på, var dessverre et godt eksempel på at Israel gjorde en tabbe SÅ massiv at den kommer til å få store følger for alt som nå skjer videre.

En ubegripelig naiv handling der soldater ALDRI skulle blitt brukt på en slik provokativ måte. Nå vil de neste dager bare bli kaotiske, og Israel blir satt under betydelig press fra hele verden.

Å sende commandosoldater i et nattlig “drop” til at skip som alle visste var full av aktivister og nødhjelp til Gaza, var det samme som å sette fyr på en “lunte” alle viste var der.

Å beklage dette etterpå og “forsvare” seg ved at de ble angrepet av de ombord, er nesten pinlig i sin enfold.

Hva hadde de trodd skulle hende når de kom på en slik provoserende måte.? Nei, Israel, dette var den absolutt verste “scenario” mulig.

Nå er det på tide at regjeringen i Israel “luker” ut de ledere som var ansvarlige for den største anti-PR Israel har fått de seneste årene. At det var DE SELV som utløste den, sier faktisk MER om mangelen på planløsning de selv har, enn effekten av all den sympati de forsøker å bygge opp for sine handlinger. Lavmål av “statemanship”

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

mai 30th, 2010

David Laws, var nettopp utnevnt til statssekretær i England. Men han hadde en hemmelighet, DET ble hans bane.

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Han var liberaldemokrat, meget begavet og et funn i sin stilling som statssekretær i finansdep. i den nye regjeringen.

Men han var homofil, og DET ville han ikke at noen skulle vite. Han betalte derfor husleie til sin partner og fikk dette dekket av staten. Tilsammen 375.000 kroner gikk alså i “felleshusholdningen” til de begge to. Men så ble jo dette avslørt, som nesten ALT gjør i England før eller siden.

Som den “gentleman” han var, trakk han seg nå fra sin “drømmejobb”. Han var blitt dobbelt avslørt. Hadde han vare vært LITT mer ærlig, kunne alt dette ha vært unngått, da å være homofil jo ikke er så uvanlig lenger, i England eller andre steder.

Så for å dekke over det, gjorde han seg skyldig i bedrag av statens midler. NÅ er han degradert til DE grader at han nok ikke mer kommer i frontlinjen igjen innen politikken.

Han “rokkerte” feil, og dermed var skandalen et faktum. Egentlig sørgelig da han var blitt meget bra mottatt av de konservative kollegaer han arbeidet sammen med..

Så nå er enda en politiker avslørt av media, i kjølevannet av nesten “halve” av de over 600 MP,er som er i “huset” som OG hadde “tuklet” med SINE tilskuddsordninger ifjor. Det beviser en gang for alle at om noen er lynende begavet på NOEN områder, kan de på andre være “noviser” som feilaktig tror at visse lover gjelder IKKE dem.

Så er det bare å vente på “neste til barbering”.?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

mai 30th, 2010

FN-rapport om fiske blir slaktet av Havforskningsinstituttet. Hvorfor?

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Uncategorized          

Fordi den er som ALLE “rapporter” som gis ut for en årsak og EN årsak alene;

Å skape den “stemmning” som passer for anledningen. Om den er forfattet av FN, UNESCO,WHO, eller en annen “seriøs” organisasjon, spiller egentlig ingen rolle. Det er som med statistikker og egentlig ALT som skal fremme “egen sak” eller “egen interesse”.

Så var rapporten feil? Egentlig ikke. Var den så rett? Ikke det heller, men den var bare det som nesten alle “faktarapporter” ofte inneholder- feil TALL og feil sammenligninger.

Det er egentlig SÅ enkelt å lage en “tilpasset” rapport om nesten ALT her i verden. Vi ser det nesten overalt, men det er bare når vi gransker NØYE at de viser seg å være basert på akkurat det som de som skriver dem VIL at den skal inneholde. DERES tolkning, uten at noen direkte kan si at de tar feil, bare at de “glemte” å bruke de siste oppdaterte data for forekomster,i dette tilfelle visse fiskearter.

Norge ser på FN som en ansatt ser opp til sin store “sjef”. HAN/DE kan IKKE gjøre feil.

Men dessverre for alle som “tror” på alt de ser komme fra seriøse organisasjoner over hele verden, er faktum det at de ofte ikke bare er feilaktige men altfor ofte BEVISST feilaktige. Det som på Vestlandet kalles for ENSPORET analyse.

Men alt har jo en grunn, og grunnen til at FN,s miljøprogram har publisert DENNE rapporten er at den er YTTERST negativ til forekomster av visse fiskearter i havet. De kan forsvinne om 50 år?

Egentlig spiller det ingen rolle hva arter dette er, men les tv2 nyhetene så vil de bli sett.

FN VILLE lage en så negativ rapport som mulig, derfor “fixet” de litt på tallene. Det var som en politiker i England sa:” Når politikere blir SÅ vant med å lyge, at de av og til TROR det er sannhet, DA er det på tide å slutte i faget.” Sitat slutt.

Så nå har Havforskningsinstituttet i Bergen funnet grove feil på DENNE rapporten fra FN. Lurer på hvor mange andre som kan være “tilpasset forholdene” ? Se DET vet ingen, enda.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

mai 30th, 2010

Gratulerer til NRK for en fantastisk, spektakulær synkronisk “Europe Tour de Dance”.

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

En god vinner fra Tyskland. Som et visst motto: “Det enkle er ofte det beste”. Denne lille vevre kvinnen bergtok både publikum i salen og over hele Europa.

Helt i tråd med at Europa er mer lik innen musikk og sang enn mange tror.

Hele kvelden min ble reddet av den usedvanlig vellykkede “live” dansen fra hele Europa, synkront med publikum i sal og scene. Glimrende gjordt.

En liten stjerne er i natt “født” og hun har satt Tyskland i festrus. Vi gratulerer og saluterer. “Prosit” !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

mai 29th, 2010

Albania vinner EuroVision Song Contest. Ta det med ro, dette er bare min “stemme”. Men hun gjorde etter min mening en nesten perfekt fremførelse.

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Jeg har jo en noe spesiell smak, men Albania var ENESTE land som jeg gav 3 stjerner. Men så er jeg heller ikke enedommer, heldigvis.

Tenk at jeg skulle sette Albania øverst. Verden er rar?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

mai 29th, 2010

Fly med 4 personer “reddet” av “James Bond” kjempefallskjerm i Sirdal. Hvordan?

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Når redningssentralen fikk beskjed om at et småfly med 4 personer var havarert ved Sirdak i Rogaland, var de forberedt på det verste.

Men den smarte eieren av DETTE flyet, hadde “Ballestic Recovery Systems” innstallert i sitt småfly.

En kjempefallskjerm åpnet seg og “holdt” flyet slik at piloten kunne ta det ned uten at noen ble skadet. En ekte “James Bond” historie, der jo nesten ingenting kan drepe eller skade helten.

Regner med at denne sikkerhetspakken har fått nok reklame, ved dette nesten ufattelige “bevis” på at sikkerhet ikke kan kjøpes dyrt nok nå er bevist.

Egentlig er prinsippet ganske enkelt. I militæret og over hele verden brukes jo store fallskjermer når det skal slippes ned store ladninger fra luften.

Det geniale er jo at det her var i et lite småfly, som ellers hadde sikkert blitt knust mot jorden om det hadde styrtet.

Regner med at denne innredningen nå har fått sin “ilddåp” i Scandinavia og resten av verden.

Jeg har sjekket på tv2 nyhetene, men det synes som ingen egentlig kunne si hva som EGENTLIG hendte, bare at alle 4 kom uskadet fra hendelsen.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

mai 29th, 2010

Dagens “egg”: AP-politiker kaller helseministeren for en høne. Les mer..

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

AP-politiker Tove Skyttemyr i Arendal kaller helseministeren for en “høne”.

Til helseministerens “forsvar” kan jo grunnen være at “hanen” (Stoltenberg) ALRDI er i “hønsehuset” og holder orden?

Kan det være at noen “klekker” på noe i “huset” ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

mai 29th, 2010

“EuroVision Song Contest” har sin finale ikveld i Oslo,Norway. Så hvem vinner? Ja,si det.

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Jeg sa at jeg holder med England. Det er jo delvis rett, men nå er det alså United Kingdom det heter. Som jo inkluderer Skottland, Wales samt Nord-Irland.

Josh Dubovie, heter den sympatiske sangeren jeg hørte. Han kommer selvfølgelig ikke til å vinne, han synger jo bare en fin sang på “vanlig” måte. Da er han vel “solgt” i sammenligningen med det fargerike splendour som nesten alle andre land har.?

Men nå har jo vi, alså Norge, mer “nordmenn” i finalen enn alle andre land. Vi har TRE personer “live” og EN låtskriver med. Egentlig bør vi være fornøyd nå, men så er det jo det at Europa “plutselig” er blitt betydelig “mindre” innen musikk og sang de siste årene.

De land som nesten var “mystiske” for noen år siden, er idag representert med musikk nesten lik den VI hadde/har. DET er kanskje en av grunnene til at nesten ingen kan tippe en vinner.

Josh Dubovie fra Storbritannia står i 150-1, alså outsider ann mass. Så derfor setter jeg 100 fiktive kroner på han. “Vår mann” tror jeg kommer blant de 10 beste, dels fordi landene er litt høflige, dels fordi han synger bra. Selvfølgelig kan han og vinne hele greia, som nesten de fleste andre OG kan gjøre.

Jeg tror vi skal slappe av ikveld, og la spenningen i selve avstemmingen bli det viktigste.

Håper, på vegne av Norge, at det blir en flott forestilling og at alle de som deltar gjør sitt aller beste nå i finalen. Da er det ikke annet å gjøre enn å vente og se hva “Europa” sier om prestasjonene. Jeg ønsker ALLE lands representanter lykke til, og håper at det BLIR en meget spennende avstemming som går til siste land har gitt sine stemmer. Jeg holder på outsideren, som vanlig. DA blir jeg iallefall ikke skuffet om han ikke vinner. Så slapp av og NYT øyeblikket.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Eldre innlegg »

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00