Proteus

mai 31st, 2010

Israel gjorde et idiotisk og dumt commando-raid mot “Gaza-flåten”. Naiv og tåpelig handling som fordømmes selv av pro-Israel tilhengere.

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Å “lande” en commandogruppe israelske soldater midt på natten på et skip i “Gaza-flåten”, var vel det absolutt dummeste Israel kunne gjøre.

At dette resulterte i et blodbad med minst 19 døde og mange sårede, er i seg selv så sjokkerende at en skulle tro at noen har gjordt en fryktelig feil i sin strategiske og psykologiske logikk ved å la en slik operasjon bli gjennomført.

Hele verden ventet på at Israel ville gjøre noe, men den måten de forsøkte å løse krisen på, var dessverre et godt eksempel på at Israel gjorde en tabbe SÅ massiv at den kommer til å få store følger for alt som nå skjer videre.

En ubegripelig naiv handling der soldater ALDRI skulle blitt brukt på en slik provokativ måte. Nå vil de neste dager bare bli kaotiske, og Israel blir satt under betydelig press fra hele verden.

Å sende commandosoldater i et nattlig “drop” til at skip som alle visste var full av aktivister og nødhjelp til Gaza, var det samme som å sette fyr på en “lunte” alle viste var der.

Å beklage dette etterpå og “forsvare” seg ved at de ble angrepet av de ombord, er nesten pinlig i sin enfold.

Hva hadde de trodd skulle hende når de kom på en slik provoserende måte.? Nei, Israel, dette var den absolutt verste “scenario” mulig.

Nå er det på tide at regjeringen i Israel “luker” ut de ledere som var ansvarlige for den største anti-PR Israel har fått de seneste årene. At det var DE SELV som utløste den, sier faktisk MER om mangelen på planløsning de selv har, enn effekten av all den sympati de forsøker å bygge opp for sine handlinger. Lavmål av “statemanship”

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00