Proteus

april 30th, 2010

Belgia og forbudet mot heldekkende plagg lik burka/niqab. Ingen ser ut til å forstå hovedpoenget her. Hvorfor gjør de ikke det?

av Eddie39   Lagret under: Politikk, Religion, Uncategorized          

Mange har en mening om Belgias forbud mot heldekkende klær/hodeplagg. Noen snakker om at på vinteren er de ofte helt dekket både i ansiktet og ellers. Disse og de fleste andre forstår ikke helt problemet de kommenterer.

Alle mennesker kan gå med eller ha på seg det de vil. Om omstendighetene gjør det slik at de dekker til både hodet og munnen fordi det er bitende kaldt og blåser en vinter, tas jo disse plaggene av når de kommer inn? Og om det er noen som vil “se” personen under, slik som fra politiet om den det gjelder var i nærheten av et ran eller slagsmål, tar personen lett av seg si bekledning. Men det er litt annerledes med de kvinner som bruker burka og niqab. De meer INGEN har rett å be de fjerne hodeplagget som skjuler dem, fordi det er en “religiøst” kledsplagg, og en “fornærmelse” mot dem om noen gjør det.

Slik at der “resten av verden” lett kan ta av seg hva som helst for å identifisere seg, skal de muslimske kvinnene som bærer burka og niqab HA LOV TIL å være uidentifiserbare? Det er DA logikken forsvinner, og faktisk med den retten de har til å bevege seg fritt i samfunnet, forsvinner. INGEN skal kunne nekte å vise sitt ansikt om omstendighetene krever det.

Så for å “forklare” loven som nå er gitt i Belgia: Den forbyr ALLE heldekkende kledsplagg/hodeplagg som har til HOVEDHENSIKT å gjøre personen under uidentifiserbar. Selvfølgelig har de og tatt med unntak for spesielle grupper samt i kaneval-sammenheng.

Så om JEG gikk med heldekkende klær en vinter og NEKTET å ta av de som dekket ansiktet slik at den som undersøkte meg:politi/vakt/vekter etc. IKKE fikk vite hvem jeg var, var personen i sin fulle rett til å ta meg til et kontor eller til stasjonen slik at de der fikk alla de data de trengte. At jeg kunne få en bot for min “forseelse” måtte jeg og da ha godtatt.

Om de som SELEKTIV gruppe skal kunne gå hvor som helst UTEN å måtte identifisere seg, om det skulle bli nødvendig, er det SAMFUNNETS andres lover de bryter. INGEN har den selektive rett å være “usynlig” når de er der alle andre mennsker er. At de nå nekter for å ta av hodplagget fordi det “strider mot deres religion”, er egentlig en fornærmelse mot OSS, ikke de som bærer plaggene.

At de da blir “fornærmet” for å måtte vise sitt sanne ansikt som vi alle må om nødvendig, viser bare hvor langt det har gått i å fremtvinge egne fortolkninger av sin religion.

IDAG mener de muslimer som “tolker” sin selektive “lov” der burka og niab er del av påkledningen, at å ta av en kvinne sitt hodeplagg for å bli identifisert, er et brudd på HENNES rettigheter som kvinne? Det er dette som er HOVEDPROBLEMET her, ikke hva de har på seg av klær. Om ikke de rette personer har forstått dette, kan de heller ikke komme med kritikk for eller imot. Da har de ikke forstått hva diskusjonen egentlig var om.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

1 kommentar

  1. Hovedhensikten var å ha noe å være enige om i et dypt splittet land i regjeringskrise og der vallonere og flamlendere lever omtrent på hver sin klode.

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

    Comment av Starlett — april 30, 2010 @ 8:08 pm

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00