Proteus

april 28th, 2010

Toppsjefer med millionlønn stjeler “litt” på tax-free på Gradermoen. Og ikke tro dette bare gjelder i Norge.

av Eddie39   Lagret under: Uncategorized          

Egentlig så er en person som stjeler idag delt opp i flere “klasser”, og da holder vi oss borte fra de virkelige tyvene. Nå snakker vi om disse “bli som barn igjen” der “bare for moro”. “jeg glemte helt jeg hadde den”, “jeg gjorde det bare for tull”, eller den dummeste som en hadde tatt engang. “Jeg stjal ikke, det var en test jeg og to andre skulle gjøre for å sjekke kontrollen her”?!

På hver eneste store flyplass i verden finnes de: Elegante damer og herrer med mer penger enn de aller fleste av oss. Men de må ha det så kjedelig, uten annen action enn den de ser på filmene på hotellrommet i byene de besøker. Derfor blir mange “som barn igjen”, du vet da du tok frukt eller annet lett fra utestativene eller mer grovere i ly av mørket.

Som regel blir de tatt “lett” OM de blir tatt i kontrollene på flyplassene. De har masser av unnskyldninger når de blir tatt, vifter ofte med kredittkort og penger for liksom å bevise at dette bare var noe de “glemte” å betale for. Som regel blir det og med det, at de betaler for det de har tatt og så flyr de videre.

Egentlig har aldri tanken slått meg å ta med noe “ekstra” når jeg flyr. Og skulle jeg først gjøre et “brekk” ville jeg nok heller tømme hele lageret og reise avgårde med etpar trailere.

Men sannheten er vel heller at de som “stjeler litt” på tax-free på flyplassene med millionlønninger og god representasjon i “lomma”, gjør det i en “opphøyet” tilstand av stormannsgalskap. De VET at de ikke trenger å gjøre det grunnet dårlig økonomi, derfor er det spenningen i å tro at de på en måte er “hevet over mistanke” i form av sin stilling.

Eller at de bare er like alle andre når de får en mulighet å “naske litt” og tror i sin enfold at ingen ser dem. De tar jo feil, der er minst EN som “ser dem”. De selv som i “Keiserens nye klær”, som om de tror de er usynlige i all mylderet. “Hei sann, den “falt” liksom ned i lommen min, skjønner du? Forstår ikke hvordan DET kunne ha skjedd?”

Vær så god neste ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen kommentarer

Ingen kommentarer så langt.

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.Tilbakesporings-URL

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00